سمیه دهقانزاده تعداد خبر 89
-
اینجا لبنان؛ از «خارج از پروتکل» تا طعم گس «عربیکا»
سفرنامههای لبنان، از خاصترینهای ادبیات معاصر است، لبنانی که به جهت موقعیت استراتژیک و محور مقاومت و در رأس آن سید حسن نصرالله سالهاست که به هویت مقاومت تغییر مسیر داده و در ایران نیز در قالبهای مختلف به ویژه سفرنامه به آن پرداخته میشود و در این راستا «عربیکا» و «خارج از پروتکل» از نمونههای قابل اتکا و متفاوتی است که میتوان از آنها نامبرد.
-
«سید حسن» شاعرها را میشناسید؟
در کشتی مقام سومی تهران را به دست آورد، اما وقت کشتی گرفتن، اولین شعرش را سرود و گفت «در تمام روزگار، زیر باید گرفت» و همین یک مصراع او را از کشتی انداخت و شعر و شور و شعور و کلمه دست او را گرفت، بلند کرد و به وادی شعر و شاعری آورد و «گنجشک و جبرئیل»، «برادهها»، «در ملکوت سکوت» تنها بخشی از ارمغان ورودش به این عرصه بود.
-
کشمکش درونی آدمها در «چتری برای محبوب»
بابا به عنوان آخرین جمله به عموی قلابی پشت تلفن میگوید: خان داداش ما رو فراموش نکن یه سری هم به ما بزن. من زیر لب میگویم: خدا نکنه و توی دلم از عمو میخواهم حالا حالاها به بابا سر نزند!
-
«حاج جلال»؛ روایتی پدرانه و متمایز از جنگ
کتاب «حاج جلال» را میتوان یک روایت متمایز و شاخص از جنگ به حساب آورد چراکه تکنگارانه پدران شهیدان بسیار محدود است و بیشتر اوقات این مهم به مادران و همسران شهدا سپرده شده و انجام میشود، اما ما در کتاب «حاج جلال» شاهد این هستیم که پدر دو شهید خود راوی است.
-
راز سر به مهر در «زندگی به سبک یک نخودفرنگی»
«این بار نوبت دارا بود که رشته کلام را در دست بگیرد: ما اهل این مزرعه نیستیم و از راه بسیار دوری به اینجا آمدهایم؛ به این امید که سیرهای کارخانه بینظیر بتوانند به ما کمک کنند. سیر اول که انتظار چنین چیزی را نداشت جواب داد: مگر نمیدانید که در این کارخانه، کنسرو نخودفرنگی هم تولید میشود؟ چه چیزی باعث شده که چنین خطری را به جان بخرید و به اینجا بیایید؟»
-
تماشای بهار در آیینه هنر نقاشان ایرانی
در پس آمدن بهار، خالی از لطف نیست چند برگزیده از تصویر بهار به روایت بوم و رنگ و قلم که شکوفایی و جوانه زدن در دل طبیعت را از نگاه تعدادی از نقاشان صاحب سبک، به تماشا بنشینید.
-
تجلیل از هنرمندان حوزه هنری در شب هنر ایثار
ویژه برنامه شب هنر ایثار با تجلیل از هنرمندان فعال در حوزه ایثار و شهادت عصر شنبه ۲۵ اسفندماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
-
هرچه در زمین عدد بیشتر بازی کنیم، بیشتر میبازیم
نشست سلطه عدد؛ پیامدهای کمیتگرایی در عملیات فرهنگی، به همت مرکز بررسی مسائل فرهنگی (هاتف) با همکاری پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی، عصر دوشنبه ۲۰ اسفند، در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.
-
جشنواره ادبی باران به ایستگاه پایانی رسید
آئین اختتامیه نخستین جشنواره ادبی باران با همت دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری و موسسه مردمنهاد شمیم نو، ۱۹ اسفند ماه، در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد و برگزیدگان خود را شناخت.
-
که نصرالله میدیدم، که نصرالله میبینم
آئین رونمایی از کتاب «ضاحیه مقدسه» به همت مرکز آفرینشهای ادبی و انتشارات سوره مهر، ۱۱ اسفند ماه در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.
-
اسرائیله؛ شوخی که نیست!
گفتم: «بلند بشی بری غزه؟ باکی؟ چطوری؟ اسرائیله؛ شوخی که نیست. یک قدم ایستادی عقب، گفتی: اگه راهی باشه پیدا میکنم راه افتادی طرف در. گفتم علی رضا ...، برگشتی،گفتی نگرانم نشو تو بخواب بر میگردم»
-
بعثیها میگفتند، ما اسیریم نه شما!
ششمین برنامه از مجموعه برنامههای روایت پنهان با عنوان «خنده در اسارت»، سهشنبه ۷ اسفند ماه در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.
-
صفر تا صد هجدهمین جشنواره شعر جوان سوره تشریح شد
نشست خبری اختتامیه هجدهمین جشنواره شعر جوان سوره، شنبه چهار اسفند با حضور اهالی رسانه در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.
-
هرگز نمیخواستم درمورد غزه کتاب بنویسم
نشست رونمایی و نقد و بررسی کتاب «پایی در غزه»؛ شامل ۱۶ روایت از «ما و غزه»، به همت دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری و مرکز هنری رسانهای سلوک، سهشنبه ۳۰ بهمن در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.
-
«گلدستهها»؛ با بیشترین گستره جغرافیایی در کشور
سید مصطفی موتورچی دبیر چهارمین جشنواره گفت: در حال حاضر تا پایان سال، در همایشهای محرابیان ۹۷۰ گروه در ۲۱ استان از خروجیهای جشنواره گلدستهها تغذیه میشوند و از نمایشنامه این جشنواره استفاده میکنند.
-
شاعر معترض شاعر محافظه کار نیست!
سیزدهمین اردوی ادبی تماشا با حضور محمدرضا سنگری پژوهشگر، رضا وحید زاده، شاعر و به دبیری فریبا یوسفی، یکشنبه ۲۸ بهمن ماه در سالن صفارزاده برگزار شد.
-
یازده شب نفسگیر سینمایی در حوزه هنری
«سینما سوره» بعد از ۱۱ شب نمایش فیلم؛ هر روز در سه سانس به کار خود پایان داد. به گواه حاضران از عهده این مهم در حد توان برآمده و از خود خاطرات و خرده روایتهایی ماندگار بر جای گذاشته، خرده روایتهایی که خواندن گلچینی از آنها خالی از لطف نخواهد بود.
-
تولید آثار موسیقایی اصیل و ملی نیاز به حمایت دارد
نشست خبری کنسرت موسیقی ارکسترال ایرانی «بوی بهار»، سهشنبه ۲۳ بهمن ماه در حوزه هنری برگزار شد.
-
بحث داغ نامزدهای سودای سیمرغ تا این سعید قهرمان
آخرین شب سینما سوره به وقت ۲۲ بهمن با اکران فیلمهایی«بازی را بُکش»، «پیشمرگ» و «کفایت مذاکرات» همراه بود و به ترتیب رازهای مگو در دنیای فوتبال، رشادتهای یک فرمانده جنگ برای ایجاد امنیت و جایگاه خانواده را برای مخاطب یادآور شد.
-
مراقب باش «تاکسیدرمی» نشی!
«میدونی معنای انسان بودن چیه؟» این یکی از شاه دیالوگهای فیلم «تاکسیدرمی» ساخته محمد پایدار است. سوالی که در طول فیلم وجدانی بیدار مدام از عبدالرضا پهلوی؛ برادر ناتنی شاه میپرسد و ما هر بار شاهد سقوط او از مرحلهای دیگر از انسانیت هستیم و نهیب این وجدان آگاه که «مراقب باش تاکسیدرمی نشی» هم راه به جایی نمیبرد!
-
تاوان، این نقطه عطف «ناتوردشت»
چیزی که داستان فیلم «ناتور دشت» را از عملیات نجات صرف برای پیدا کردن یک دختر بچه به عملیاتی برای نجات انسانیت تغییر جهت میدهد، وجه خاکستری شخصیتهای فیلم است که هر یک به نحوی سعی در جبران اشتباهات خود دارند و در عین حال از تاوان در امان نمیمانند.
-
«اشک هور»؛ نگاهی نو به بخش پایانی زندگی سردار هور
مجتبی فرآورده با بیان اینکه در گذشته پرداخت به شخصیت شهید علی هاشمی مغفول مانده بود، گفت: ما سعی کردیم در «اشک هور»، با نگاهی نسبتا نو به دوران پایانی زندگی شهید علی هاشمی تا پیدا شدن پیکرشان بپردازیم.
-
از به خاطر یک مشت رأی تا مهمانان ویژه «اشک هور»
چهارمین شب «سینما سوره»، با اکران فیلمهای «تَرَک عمیق»، «شاه نقش» و«اشک هور» همراه بود، فیلمهایی که به ترتیب سکون، پویایی و حس فداکاری و میهن پرستی را برای مخاطب یادآور شد.
-
بخش روایت نشده تاریخ در «هناسه»
نشست نقد و بررسی کتاب «هناسه» یکشنبه ۱۴ بهمن ماه در سالن اوستای حوزه هنری برگزار شد.
-
اینجا «سینما سوره»؛ از «دست تنها» تا «شوهر ستاره» تماشایی شدند
دومین شب از «سینما سوره» در حوزه هنری با سه فیلم «دست تنها»، «شوهر ستاره» و «سُنسوز» در حالی برگزار شد که مادرانگی، روایت غالب فیلمهای این شنبه سینمایی بود.
-
خردمندان؛ از تک تیرانداز اسرائیلی «آنتراکت» تا «ناتور دشت»
سیدمحمدرضا خردمندان، کارگردانی است که فارغ از فیلمهای ۱۰۰ ثانیهایی و پویانماییها، فیلم سینمایی «بیست و یک روز بعد» در فجر ۳۵ و سریال «از سرنوشت» که موفقهایی متفاوت را برای او در برداشته، ردی پررنگ از نگاه انسانی، مشخصه همه آثار اوست.
-
«تخت طاقدیس» در حوزه هنری طنین انداز شد
آیین رونمایی از آلبوم موسیقی «تخت طاقدیس» و مراسم تجلیل از خسرو عامریفر در حوزه هنری برگزار شد.
-
گلهایی که از اشکهای امام علی (ع) سیراب میشدند!
صد و پنجمین کلاس مثنویخوانی، با ارائه استاد محمد رضا سنگری صبح چهارشنبه ۳ بهمن در اتاق ۴۰۲ حوزه هنری برگزار شد.
-
بحران کت و شلوار در تبادل اسرا/ ماجرای یک ملاقاتی
پنجمین نشست از مجموعه نشستهای «روایت پنهان» با موضوع تبادل اسرای جنگ عراق و ایران برگزار شود.
-
«جنگ انگار تمام شدنی نبود!»
نشست «قاب ویژه جنگ» با واکاوی روایتهایی از تصویر دفاع مقدس در قاب ادبیات با نگاهی به کتاب «حاج جلال» خاطرات حاج جلال حاجی بابایی به قلم لیلا نظری گیلانده، عصر امروز یکم بهمن، در تماشاخانه ماه برگزار شد.