«بهار» یک تنه توانایی به دوش کشیدن بسیاری از مفاهیم و باورها و احساسات خوب و انسانی را در خود دارد، حال تصور کنید وقتی با نقاشی درآمیخته میشود، چه غوغایی در روح و ذهن مخاطب ایجاد میکند. البته نیاز نیست زیاد از قوه تخیلتان برای تحقق این مهم، کمک بگیرید که ما برای هموار کردن این مسیر، از میان آثار نقاشان ایرانی، چند برگزیده از تصویر بهار به روایت بوم و رنگ و قلم را برایتان گردآوری کردیم تا شکوفایی و جوانه زدن را از نگاه هنرمندانه این نقاشان و آثارشان به تماشا بنشینید.
پس بی حرف پیش این شما و این بهارانه نقاشان:
شاعرانههای یک نقاش به روایت تصویر
ابراهیم صاحباختیاری، ( ۱۳۸۸- ۱۳۳۶)، دارای کارشناسی رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود و سالها به تدریس و آموزش در دانشگاهها و مراکز آموزشی هنر پرداخت. صاحباختیاری طی سالهای عمر پر بار خود بیش از ۷۰ نمایشگاه انفرادی و گروهیِ داخلی و خارجی را در کارنامه فعالیتهای هنری به ثبت رساند.
وی از برگزیدگان اولین و دومین نمایشگاه دوسالانه نقاشان ایران بود. استفاده از رنگهای شاعرانه و رویایی در فضاهای ماورای طبیعت از ویژگی آثارش است. آثار این هنرمند تاکنون در چهار دوره حراج تهران، خرداد ۱۳۹۴، دی ۱۳۹۵، دی ۱۳۹۹، تیر ۱۴۰۳ به نمایش درآمده و خریداری شده است. در ادامه ۶ اثر از او با محوریت طبیعت و بهار میآید:
نقاشی «رویا» ۱۳۸۱- ۱۰۰*۱۰۰ رنگ و روغن
نقاشی «باش تا صبح سپید دیده شود» ۱۳۸۲ -۱۰۰*۱۰۰ رنگ و روغن
نقاشی برکه ۱۳۷۶- ۱۰۰*۱۰۰ رنگ و روغن
صاحب اختیاری -ابراهیم نقاشی معراج ۱۳۸۵- ۱۲۰*۱۸۰ رنگ و روغن
نقاشی طبیعت ۱۳۸۱- ۱۰۰*۱۰۰ رنگ و روغن
نقاشی بهار ۱۳۸۱- ۱۰۰*۱۰۰ رنگ و روغن
نقاشی طبیعت- ۱۰۰*۱۵۰ رنگ و روغن
جناب شیخی و نگاه هنرمندانه به سبزی و طراوت بهار
علیمحمد شیخی (متولد ۱۳۳۳- تهران) دارای لیسانس نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. وی طی سالها فعالیت هنری موفق به دریافت گواهینامه درجه دو هنری ـ معادل فوقلیسانس ـ در رشته نقاشی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد. تدریس در دانشگاه شهید رجایی، هنرستانها و مراکز آموزشی هنر؛ ریاست موزه شهدا و ریاست هنرستان آیتالله قدوسی از جمله فعالیتهای محمدعلی شیخی در عرصه علم و هنر است.
او برگزاری کارگاههای آموزشی، برپایی نمایشگاههای انفرادی، حضور در نمایشگاههای گروهی داخلی، شرکت در رقابتهای هنری مختلف و دریافت دهها جایزه برتر و رتبه نخست را در کارنامه خود دارد؛ از جمله رتبه نخست نقاشان اولین جشنواره سراسری نینوازان. سه نقاشی پیش رو با محوریت طبیعت و بهار، از آثار شیخی است که تقدیم نگاهتان میشود.
مرتضی اسدی، (متولد ۱۳۳۶- تهران)، دارای مدرک لیسانس نقاشی و فوقلیسانس تصویرسازی از دانشگاه تهران، دکترای پژوهش هنر از دانشگاه شاهد و دکترای تاریخ هنر از دانشگاه سوربن فرانسه است. مرتضی اسدی طی سالها فعالیت هنری موفق به کسب نشان عالی تجسمی از جشنواره بینالمللی فجر و گواهینامه درجه یک هنری ـ معادل دکترا ـ در رشته نقاشی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد. تدریس در دانشکدههای هنر سطح کشور، عضویت در انجمن نقاشان پاریس، عضویت در انجمن نقاشان ایران، دبیر و داور جشنوارهها و رویدادهای هنری، همکاری با نشریات هنری، چاپ مقاله و حضور در نمایشگاههای متعدد داخلی و خارجی از جمله نمایشگاه انفرادی گالری شهرک بینالمللی هنرمندان پاریس را در میتوان در کارنامه فعالیتهای علمی ـ هنری مرتضی اسدی مشاهده کرد.
وی با حضور در رقابتهای هنری ملی و بینالمللی موفق به دریافت عناوین، جوایز و الواح تقدیری متعددی همچون جایزه سوم طراحی تمبر پستی به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد اعلان جهانی حقوق بشر در ژاپن شد. در ادامه دو نقاشی از وی با محوریت فصل بهار میآید که تماشای آن خالی از لطف نخواهد بود.
مصطفی ندرلو (متولد ۱۳۳۸- تهران) دارای مدرک لیسانس نقاشی از دانشگاه هنر تهران، فوقلیسانس گرافیک از دانشگاه بیرمینگهام انگلیس و دکترای پژوهش هنر از دانشگاه هنر تهران است.و ی در ادامه تحصیلات خود به فراگیری دوره طراحی آزاد در دانشگاه کامون فراند فرانسه و گرافیک دیزاین در دانشگاه مرکزی انگلستان پرداخت.
ندرلو پس از بازگشت به ایران عضو هیأت علمی دانشگاه هنر شد و به تدریس و آموزش در دانشکدههای هنر پرداخت. او مؤلف چندین جلد کتاب و مقالات چاپ شده در نشریات مختلف تجسمی کشور بوده و رساله فوقلیسانس وی درباره نقد و تحلیل تصویرسازی کودکان در ایران و مقایسه آن با انگلستان است.
مصطفی ندرلو همکاری با گروه گرافیک سازمان صدا و سیما، برپایی دهها نمایشگاه انفرادی، حضور در نمایشگاههای گروهی داخلی و خارجی و همینطور شرکت در رقابتهای هنری را در کارنامه فعالیتهای هنری خود دارد. از جمله جوایز وی میتوان به منتخب دوسالانه بینالمللی نقاشی جهان اشاره کرد. حال این شما و این آثار ندرلو با محوریت طبیعت و بهار.
ناصر سیفی متولد (۱۳۳۹ - تهران) دارای مدرک لیسانس رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. از جمله فعالیتهای ناصر سیفی میتوان به تدریس در هنرستانها و مراکز آموزش هنری، تألیف مقالات و همکاری با نشریات مختلف هنری و روزنامههای کثیرالانتشار در بخش نشر اشعار و نقدهای هنری، طراحی صحنه تئاتر، فیلمهای سینمایی و تلویزیونی و حضور در هیأت داوری جشنوارهها و رقابتهای هنری و برگزاری کارگاههای آموزشی اشاره کرد.
وی در نمایشگاههای انفرادی و گروهی داخلی و خارجی متعددی شرکت داشته و موفق به کسب الواح تقدیری متعددی همچون لوح تقدیر کارگاه هنری مقاومت از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شده است. ناصر سیفی نقاش، شاعر و منتقد هنری است در ادامه تک اثر وی با محوریت بهار از نظرتان خواهد گذاشت.
صنع مطیوع ۱۳۷۸- ۱۰۰*۱۲۰ رنگ و روغن
گزارش از سمیه دهقان زاده- خبرنگار
نظر شما