۱۴۰۳.۱۱.۲۳

«سینما سوره» بعد از ۱۱ شب نمایش فیلم؛ هر روز در سه سانس به کار خود پایان داد. به گواه حاضران از عهده این مهم در حد توان برآمده و از خود خاطرات و خرده روایت‌هایی ماندگار بر جای گذاشته، خرده روایت‌هایی که خواندن گلچینی از آن‌ها خالی از لطف نخواهد بود.

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، انگار همین دیروز بود. جمعه ۱۲ بهمن صفر سه خورشیدی، جشن ملی سینمای ایران با عنوان به‌یاد ماندنی جشنواره فیلم فجر، چهل‌وسومین دوره خود را آغاز کرد. به موازات برنامه‌های اکران در سینمای رسانه و سینماهای مردمی سراسر کشور، حوزه هنری هم به عادت هر ساله اکران‌های خود را کلید زد و به سهم خود با «سینما سوره» در این جشن سینمایی حضور به‌هم رساند تا رسالت خود را برای اهالی هنر و فرهنگ به انجام برساند.

یازده شب نفس‌گیر سینمایی در حوزه هنری


حال، «سینما سوره» بعد از یازده شب نمایش فیلم؛ هر شب در سه سانس به کار خود پایان داده و به گواه حاضران از عهده این مهم در حد توان برآمده‌ است و از خود خاطرات و خرده روایت‌هایی ماندگار بر جای گذاشته، خرده روایت‌هایی که خواندن گلچینی از آن‌ خالی از لطف نیست، پس بی‌حرف پیش، این شما و این مرور اکران ۱۱ شب نفس گیر سینمایی در حوزه هنری:

یازده شب نفس‌گیر سینمایی در حوزه هنری

گعده‌های سینمایی در فضایی به واقع نوستالژیک 

«سینما سوره»، فارغ از اکران‌ فیلم‌ها، بخش دیگری نیز داشت و آن گعده‌های اهل هنر و فرهنگ بود که در محوطه حوزه هنری برقرار بود. گعده‌هایی به صرف چای ذغالی، روی نیمکت‌های چوبی و در نورپردازی خاص با پرچم آرایی و دکور و موسیقی‌های نوستالژیک روزگار پیروزی انقلاب. البته در این فضای گفتمانی، نشانه‌هایی تصویری و سازه‌های مختلف از آثار مختلف سینمایی در گوشه گوشه حیاط حوزه هنری به چشم می‌خورد. فضایی که هر روز تازگی و شگفتی می‌آفرید و از مدل اتوکشیده و فرم تکراری این مدل جشنواره در آن خبری نبود.

یازده شب نفس‌گیر سینمایی در حوزه هنری

«اشک هور» و این مهمانان ویژه

چهارمین شب«سینما سوره»، با اکران «اشک هور» همراه بود، فیلمی با محوریت برشی از زندگی شهید علی هاشمی، سردار هور. در این سانس محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، کارگردان و تهیه‌کننده فیلم حضور داشتند، اما تماشاگران ویژه «اشک هور» همسر، فرزندان و خواهر شهید علی هاشمی بودند که قبل از نمایش فیلم، از آن‌ها تقدیر شد.

یازده شب نفس‌گیر سینمایی در حوزه هنری


«امیدوارم همه عاقبت بخیر شوید و نفس شهدا بدرقه راه همه‌مان باشد، ان‌شالله» این عبارت، دعای خیر همسر شهید علی هاشمی بود که برای همه حضار از خداوند خواستار شد.

یازده شب نفس‌گیر سینمایی در حوزه هنری

مخاطبان کودک در شبی سینمایی

در ششمین شب از این جشن سینمایی، بچه‌ها مهمان که نه، میزبان سینما سوره بودند و تعداد قابل توجهی از آن‌ها آمدند تا به تماشای انیمیشن ژولیت و شاه بنشینند، فارغ از اینکه این انیمیشن دو بعدی بیشتر برای مخاطب بزرگسال ساخته شده بود، نه کودکان. اما بچه‌ها از حضور در فضای سینمایی جشنواره ای متفاوت حظ بردند. آن‌ها نیز جمع‌های چند نفره داشتند تا بازی و کشف ناشناخته‌هایشان را انجام دهند و در نهایت هم راضی و خوشحال با ثبت خاطره‌ای جالب به خانه‌هایشان رفتند.

یازده شب نفس‌گیر سینمایی در حوزه هنری

 «سینما سوره» و دیدارهایی که تازه شد

حسین یاری، جعفر دهقان ، بهاره رهنما، امیر کربلایی زاده، لیلی عاج، محمد مهدی دادمان، عبدالحمید قره داغی، علی جانباز، مجتبی فرآورده، حمیدرضا جعفریان، علی حیاتی، عباس حیدری، ناصر فیض، المیرا شریفی مقدم،  محمدباقر مفیدی کیا، سردار علی مقواساز، مالک شریعتی و محمدمهدی رحمتی، امیرعباس ربیعی، رضا وحیدزاده، سیدحمید شریفی، کاظم چلیپا، احمد ابوالقاسمی، هادی مقدم دوست، محمدحسین نیرومند، ناصر سیفی و مرشد محسن میرزا علی از جمله افرادی بودند که در یازده شب سینمایی در سینما سوره حضور داشتند و به تماشای فیلم‌های فجر ۴۳ نشستند.

یازده شب نفس‌گیر سینمایی در حوزه هنری

نگاه ملی در «ناتور دشت»  

در میان آثار به نمایش درآمده در فجر۴۳، فیلم سینمایی «ناتور دشت» به کارگردانی محمدرضا خردمندان فیلمی بود که نظر بسیاری را از دیدگاه فیلمنامه و کارگردانی به خود جلب کرد. این تازه‌ترین محصول سازمان سینمایی سوره، در دو بخش بهترین طراحی صحنه و بهترین نقش مکمل مرد سودای سیمرغ جشنواره نامزد شد و گرچه در این نامزدی‌ها مورد کم‌لطفی داوران قرار گرفت اما جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی (جایزه ویژه سردار شهید سلیمانی) را از آن خود کرد که در جای خود قابل تأمل است.

گزارش از سمیه دهقان زاده- خبرنگار

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha