-
نشست به وقت روایت در ایستگاه سوم
سومین نشست «به وقت روایت» به همت دفتر هنر و ادبیات اسارت حوزه هنری ۲۱ آبان ماه برگزار میشود.
-
خواندن شعر فلسطین به ما خودآگاهی میدهد
ششمین قسمت برنامه تلویزیونی «سوره فتح» با اجرای وحید یامینپور و با موضوع شعر و داستان در نسبت با طوفان الاقصی و اتفاقات ۱۳ ماهه با حضور علیرضا سمیعی و امید مهدی نژاد روی آنتن شبکه دو رفت.
-
عکاسان فلسطینی با عکسهایشان مبارزه میکنند
«سعید فرجی» عکاس جنگ و مستندساز گفت: ما همیشه فلسطینیها را جوانانی سنگبه دست میبینیم که سنگ ها را به سمت صهیونیستها پرتاب میکنند و درواقع عکاسهای فلسطینی هم با عکسهایشان مبارز میکردند که این موضوع را نشان دهند.
-
«بدون دخترم هرگز» کتابی که بتی محمودی را یک شبه میلیونر کرد!
حسین نظری با بیان اینکه کتاب «بدون دخترم هرگز» فاقد هرگونه ارزش ادبی است و فقط محتوایی جنجالی دارد، گفت: هیچ اثری به اندازه این کتاب در رواج ایرانستیزی مؤثر نبوده است. این کتاب به بیش از ۲۰ زبان دنیا ترجمه شده و در سال ۱۹۹۲ در سه قاره دنیا، با فروش دوازده میلیون نسخه، پرفروشترین کتاب سال شد و نویسنده آن، بیتی محمودی یکشبه به یک سلبریتی و میلیونر تبدیل شد.
-
«چریک» نقد میشود
هجدهمین نشست «دوشنبهها به وقت کتاب» به نقد و بررسی رمان «چریک» اختصاص خواهد داشت.
-
سراینده «تداعی»: پرستاری و شاعری؛ سعی میکنم در اتاق عمل به شعر فکر نکنم
زمانی که در اتاق عمل بودم سعی میکردم به شعر فکر نکنم. مگر زمانی که بیمار نداشته باشم یا در اتاق عمل نباشم. شده که موقع عمل جراحی هم شعر بگویم ولی آن موقع هنوز دانشجو بودم.
-
آدمهای جنگ در میانسالی هم به درستی انتخابهایشان معترفاند
گلستان جعفریان نویسنده کتاب «پاییز آمد» میگوید آدمهای جنگ در میانسالی همچنان معتقدند این انتخابها درست بوده و اگر به عقب بازگردند همچنان همین انتخاب را دارند.
-
تشریح تصویر مطلوب هویت زن در جهان قرآن در «سه شنبههای فیروزهای»
«سه شنبههای فیروزهای» که محفل نقد کتاب و فیلم و گپ و گفت صمیمانه با نویسندگان است، ۲۴ مهرماه پیرامون تصویر مطلوب هویت زن در جهان قرآن برگزار خواهد شد.
-
قربانیان بزرگترین نسل کشیهای ۱۰۰ سال اخیر را میشناسید؟
ابراهیم شمشیری، کارشناس علوم ارتباطات گفت: از دیدگاه تاریخی، قربانیان بزرگترین و مهمترین نسل کشیهای ۱۰۰ سال گذشته، مسلمانان بودهاند و این نمیتواند اتفاقی باشد. درحالی که همچنان مسلمانان، عاملین جنایت و خشونت طلب معرفی میشوند.
-
نقد و بررسی «کشتن گوزن مقدس» در «سهشنبههای فیروزهای»
«سهشنبههای فیروزهای» که محفل نقد کتاب و فیلم و گپ و گفت صمیمانه با نویسندگان است، این هفته به نقد و بررسی فیلم «کشتن گوزن مقدس» اختصاص دارد.
-
نمایش و نقد گفتمانشناسانه و نشانهشناسانه فیلم «عطرآلود» در دومین نشست فارسی سینما
فیلم «عطرآلود» ساخته «هادی مقدمدوست» در ادامه سلسله نشستهای«فارسیسینما»، که به منظور نمایش و نقد گفتمانشناسانه و نشانهشناسانهٔ فیلمهای روز سینمای ایران برگزار میشود، ساعت ۱۶ یکشنبه، ۱۵ مهر، نقد و بررسی خواهد شد.
-
روضه و داستان دینی باید شیوه زندگی متعالی به مخاطب ارائه کند/ تقدیر ویژه از «دهتن»
پنجمین سوگواره ملی روضههای داستانی با موضوع «مواجهه انسان معاصر با عاشورا» دوشنبه شب با معرفی افراد برگزیده به کار خود پایان داد.
-
جلسه «درسگفتارهای شاهنامه» لغو شد
جلسه امروز ۲۶ مردادماه «درسگفتارهای شاهنامه» استاد یوسفعلی میرشکاک، لغو شد.
-
واکنش اهالی هنر در پی شهادت اسماعیل هنیئه
اهالی هنر در پی شهادت اسماعیل هنیئه؛ شهید محور مقاومت با انتشار پیامهایی در فضای مجازی، واکنش نشان دادند.
-
از بطریهای فرقهای و ایدئولوژیک خود بیرون بیایید
دکتر عمار جماعی داور تونسی جشنواره بینالمللی شعر عربی «طوفان القوافی» درباره شناختی که به واسطه سفر به ایران و آشنایی با مردم و انقلاب اسلامی کسب کرده، یادداشتی ارائه کرد.
-
ادراک سعدی از مناسبات لفظ و معنی کاری است کارستان
دکترقدمعلی سَرّامی، استاد دانشگاه، نویسنده، شاعر و پژوهشگر ایرانی حوزه زبان و ادبیات فارسی، در دهمین جلسه از سلسله درسگفتارهای سعدیخوانی، که ویژه روز بزرگداشت سعدی بود، ادراک سعدی از مناسبات لفظ و معنی، یعنی رفتن سعدی از لفظ به معنی و از معنی به لفظ را کاری کارستان دانست که فقط سعدی از عهده آن برآمده است.
-
شاهنامه هنر فردوسی است و لاغیر
یوسفعلی میرشکاک، شاعر و پژوهشگر ادبی، در شصت و پنجمین جلسه درسگفتارهای شاهنامه، که نخستین جلسه در سال جدید بود، به شرح داستان سیاوش و سودابه پرداخت و اظهار کرد: این هنر شاعر و هنرمند است که اسطوره را جا میاندازد و به داستان و فضا جاودانگی میبخشد. اینکه برخی میگویند فردوسی شاهنامه را از دیگران گرفته، سخن صحیحی نیست و شاهنامه هنر فردوسی است و لاغیر!
-
بزرگداشت روز سعدی با حضور دکتر قدمعلی سَرّامی در دهمین سعدیخوانی
همزمان با روز بزرگداشت سعدی، دهمین جلسه از سلسله درسگفتارهای«سعدی خوانی» با حضور دکترقدمعلی سَرّامی، استاد دانشگاه، نویسنده، شاعر و پژوهشگر ایرانی در حوزه زبان و ادبیات فارسی، در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار خواهد شد.
-
پنجمین جایزۀ «فارسیسینما» به ایستگاه پایانی رسید
آیین پایانی پنجمین جایزۀ «فارسیسینما؛ زبان فارسی در سینما» شنبه ۱۹ اسفندماه با حضور هنرمندان سینما و ادبیات و زبانشناسان و مدیران فرهنگی و سینمایی کشور و عوامل فیلمهای برگزیده در تماشاخانه مهر برگزار میشود.
-
تداوم جایزه فارسیسینما، تاثیری عمیق بر فیلم سازان ایرانی خواهد گذاشت
یوسفعلی میرشکاک در خصوص کارکرد و تأثیر جایزه «فارسیسینما» بر سینما گفت: سعی دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری در توجه به زبان فیلمها و تعلق جایزه به آنها ممکن است به زودی ثمربخش نباشد اما تردیدی نیست که اگر تداوم پیدا کند، تاثیری عمیق بر کار فیلمنامه نویسان و کارگردانان خواهد گذاشت.
-
درخشش زبانی ۴ فیلمجشنواره فیلم فجر که برگزیده جایزه «فارسینما» شدند
«فارسینما» به معنی «زبان فارسی در سینما» عنوان جایزهای است که از پنج سال قبل برای اعطا به فیلمهایی در نظر گرفته شده است که زبان فارسی در آنها مورد توجه قرار گرفته باشد.
-
زبان فارسی مایه نجات ایرانیان است و سینما میتواند قوام بخش آن باشد
محمود توسلیان، منتقدسینما و عضو هیئتداوران پنجمین جایزۀ «فارسیسینما» در چهلودومین جشنوارۀ فیلم فجر، به بیان کارکردهای این جایزه در ارتباط با هنر سینما پرداخت و گفت: زبان فقط دیالوگهای بازیگران مقابل دوربین نیست بلکه استعارههای بصری در قالب نشانههای مختلف هم بخشی از زبان سینما است که اگر پیوندی با زبان فارسی داشته باشد، میتواند فیلم را به تعالی نزدیک کند.
-
بشریت مخاطب اصلی سعدی است
دکترقدمعلی سَرّامی، استاد دانشگاه، نویسنده، شاعر و پژوهشگرایرانی در حوزه زبان و ادبیات فارسی، در هشتمین جلسه از درسگفتارهای «سعدی خوانی»، که به همت دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری برگزار میشود، اظهار کرد: یکی از اساسیترین آوردههای سعدی، که از دلایل گستاخیاش بوده و پشتوانه حکومتی داشته، این بیت است: عبادت بجز خدمت خلق نیست/ به تسبیح و سجّاده و دلق نیست. حتی اگر مماشات سنگین هم با او می کردند، راهش درست بود.
-
داستان انقلاب و جنگ بر اساس مؤلفههای ادبیات غرب واکاوی میشود
نشست «واکاوی داستان انقلاب و جنگ بر اساس مؤلفههای ادبیات داستانی در غرب» ۹ اسفندماه برگزار خواهد شد.
-
بازخوانی و بررسی زیبایی شناسانه نثر فارسی با ارائه یوسفعلی میرشکاک
بازخوانی و بررسی زیباییشناسانه نثر فارسی با ارائه یوسفعلی میرشکاک، شاعر و پژوهشگر ادبی، بر مبنای کتاب «هزار سال نثر فارسی» به گردآوری «کریم کشاورز» در بیست و چهارمین جلسه از سلسله درستگفتارهای زیباییشناسی زبان فارسی آغاز شد.
-
انسانیتزدایی تکنیک صهیونیستها است
الهام عابدینی، فعال رسانهای و پژوهشگر حوزه فلسطین، در نشستی با موضوع «نقش زبان در انسانیتزدایی پس از طوفانالاقصی» که یکشنبه اول بهمن ۱۴۰۲در قالب همایش شناخت و تحلیل طوفان الاقصی به همت دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری برگزار شد، به استفاده رژیم صهیونیستی و رسانههای حمایت کنندهاش از تکنیک «انسانیت زدایی» در ارتباط با واقعه طوفانالاقصی و تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه اشاره کرد.
-
«ماه و بلوط» با طرح جلد حسن روح الامین منتشر میشود
محسن مومنیشریف از انتشار رمان «ماه و بلوط» تا پایان سال خبر داد.
-
همایش شناخت و تحلیل نظام نشانگانی طوفان الاقصی برگزار میشود
همایش شناخت و تحلیل طوفان الاقصی در روزهای ۱، ۲ ، ۸ و ۹ بهمن ماه در دو نوبت صبح و عصر برگزار خواهد شد.
-
«تحولات نقد ادبی در نیمه اول قرن بیستم» مرور میشود
بیستوپنجمین نشست اندیشکده ادبیات پایداری با موضوع «تحولات نقد ادبی در نیمه اول قرن بیستم» ۲۵ دی ماه برگزار میشود.
-
«ترانههای وطن و تبعید» بازنمایی رنج فرزندان فلسطین منتشر شد
مجموعه شعر «ترانههای وطن و تبعید» در دو جلد با گردآوری موسی بیدج در انتشارات سوره مهر به چاپ رسید.