-
«سید حسن» شاعرها را میشناسید؟
در کشتی مقام سومی تهران را به دست آورد، اما وقت کشتی گرفتن، اولین شعرش را سرود و گفت «در تمام روزگار، زیر باید گرفت» و همین یک مصراع او را از کشتی انداخت و شعر و شور و شعور و کلمه دست او را گرفت، بلند کرد و به وادی شعر و شاعری آورد و «گنجشک و جبرئیل»، «برادهها»، «در ملکوت سکوت» تنها بخشی از ارمغان ورودش به این عرصه بود.
-
طرح ماجرای نامه به قدر خان در بیستمین بیهقیخوانی
بیستمین جلسه از نشست بیهقیخوانی با حضور زهیر توکلی در سالن سلمان هراتی برگزار شد.
-
کتاب «آقا سید محسن» در اهواز رونمایی میشود
کتاب «آقا سید محسن»، مجموعه روایتی از زندگی حجتالاسلام والمسلمین محسن شفیعی، پنجشنبه ۲۳ اسفند در گلزار شهدای شهید علی هاشمی اهواز رونمایی میشود.
-
امیدواری، حقیقت گمشده در کتابهای نوجوان است
سومین میزگرد تخصصی شعر کودک و نوجوان با محوریت محتوا و موضع شعر نوجوان و با حضور ناصر کشاورز، علیرضا بکتاش، حامد محقق، مریم زندی، طاهره شهابی، اکرم سادات هاشمی پور و سورنا جوکار عصر سهشنبه ۲۱ اسفند، در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.
-
هجده روایت از کتاب وحی
پس از خواندن این روایتها احساس میکنم هر کدام آینهای هستند در مقابل من تا وجه یا وجوهی از من را نمایان کنند یا به من امری را تذکر دهند. این البته خاصیت همه متنهایی است که با متون مقدس ارتباط درست برقرار میکنند.
-
نامزدهای نخستین جشنواره ادبی «باران» اعلام شد
نامزدهای نهایی نخستین دوره جشنواره ادبی داستان و ناداستان «باران» مشخص شدند.
-
ماجرای انتقال امیرمحمد غزنوی در بیهقیخوانی تشریح شد
نوزدهمین جلسه از نشست بیهقیخوانی با حضور زهیر توکلی در سالن سلمان هراتی برگزار شد.
-
چرا فاضل نظری شاعر ملت است؟
در دورانی زندگی میکنیم که رسانهها، افراد مؤثر و حتی سازوکارهای شبکههای اجتماعی غالباً بر جداسازی مردم از هم میدمند و چه نگونبارتر از آن، اینکه قطبهای مختلف مردم را روبهروی هم قرار میدهند. در چنین اوضاعی، هنر میتواند یکی از بهترین منادیانی باشد که مردم را کنار همدیگر نگاه میدارد.
-
«نیست» به پیشخوان کتابفروشیها آمد
تازهترین مجموعه غزل فاضل نظری از امروز ۸ اسفندماه در کتابفرشیها در دسترس علاقهمندان قرار گرفت و جشن کتاب «نیست»، مهمانی رونمایی از تازهترین اثر انتشارات سوره مهر، پنجشنبه نهم اسفند ماه برگزار میشود.
-
«ماه و بلوط»؛ کتابی که هیچ چیز جای آن را پر نمیکند
محسن مومنی شریف برای «ماه و بلوط» واقعا سالهای خیلی زیادی وقت گذاشته و این ارزش کار او را بیشتر میکند. این کتاب بسیار شریف است. البته مثل هر کتاب دیگری قطعا قابل نقد و گفتوگو است. اما جای خالی این کتاب را هیچ کتاب دیگری پر نمیکند. بعضی کتاب ها هستند که به هرحال جایگزین یا مشابهی دارند ولی «ماه و بلوط» به نظر من کتابی است که شما نمیتوانید چیزی شبیه آن پیدا کنید.
-
هشتمین مجموعه غزل فاضل نظری منتشر میشود
تازهترین مجموعه غزل فاضل نظری با عنوان «نیست» به زودی منتشر میشود.
-
عربیکا؛ تلخ ولی دلچسب
وحید یامینپور برای بسیاری از ما نام و چهرهای آشنا دارد. همین چهره آشنا و قلم آزموده در نگارش رمان ما را وا میدارد تا کتاب را از روی قفسههای کتابفروشی برداریم.
-
جهان، جهان وحدت بودها و کثرت نمودهاست
نشست «سعدی خوانی» با حضور قدمعلی سرامی در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد.
-
روایت خاطرات شهیدی که فرمانده بحرانها بود
کتاب «فانوسی که افسانه نبود» به قلم حمید حسام روایتی از خاطرات سردار شهید حسن ترک در استانداری همدان رونمایی و از سوی انتشارات سوره مهر روانه بازار نشر شد.
-
عرصه روایت ایرانی عرصه همدلی است
نشست «در جستجوی روایت ایرانی» با حضور مجید آقایی نویسنده و منتقد، علیاصغر عزتی پاک نویسنده کتاب «تشریف» و محمد رودگر نویسنده و پژوهشگر در سالن سلمان هراتی برگزار شد.
-
هرگز نمیخواستم درمورد غزه کتاب بنویسم
نشست رونمایی و نقد و بررسی کتاب «پایی در غزه»؛ شامل ۱۶ روایت از «ما و غزه»، به همت دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری و مرکز هنری رسانهای سلوک، سهشنبه ۳۰ بهمن در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.
-
روایتی متفاوت از عملیات کربلای پنج در آخرین «شب خاطره» ۱۴۰۳
برنامه «شب خاطره» پنجشنبه دوم اسفند با میزبانی از مهمانانی ویژه به روایتهای شنیدنی از لشگر ۱۰ سیدالشهدا و عملیات کربلای پنج میپردازد.
-
پویانمایی «معرفی کتاب»، تلاش برای حمایت نویسنده و ترویج کتابخوانی است
آیین رونمایی مجموعه پویانمایی «معرفی کتاب» به همت دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری در سالن صفارزاده برگزار شد.
-
«بچه مردم»؛ روایتی که به زبان زمانهاش وفادار بود
جشنواره چهل و سوم فیلم فجر با پایان خود جای خالی یک جایزه را به سازندگان آثار سینمایی نشان داد. دفتر پاسداشت زبان فارسی در حوزه هنری نخستین جایزه و تجلیل خود را به دلیل توجه ویژه به زبان فارسی از بین فیلمهای حاضر در جشنواره، به فیلم «بچه مردم» اهدا کرد.
-
رونمایی کتاب «سفیر نور» در نشست روایت آنسوی مرزها
دفتر هنر و ادبیات بیداری نشست «روایت آنسوی مرزها» با محوریت زندگی و عروج سیدعارف الحسینی را برگزار میکند.
-
دو اثر جدید انتشارات سوره مهر وارد بازار کتاب شد
«برادران قلعه فراموشان» و «مطبخ»، تازهترین آثار دفتر هنر و ادبیات اسارت حوزه هنری توسط انتشارات سورهمهر به چاپ رسید.
-
«تاریخ تکوینی شعر انقلاب اسلامی» در حوزه تخصصی شعر انقلاب قدم برداشته است
نشست رونمایی از کتاب «تاریخ تکوینی شعر انقلاب اسلامی» با حضور محمدرضا وحیدزاده نویسنده اثر، محمدرضا سنگری، اسماعیل امینی، علی داوودی، کاظم رستمی و حامد صلاحی به عنوان کارشناس مجری سهشنبه ۱۵ بهمن در سالن سلمان هراتی برگزار شد.
-
بخش روایت نشده تاریخ در «هناسه»
نشست نقد و بررسی کتاب «هناسه» یکشنبه ۱۴ بهمن ماه در سالن اوستای حوزه هنری برگزار شد.
-
«عایده»؛ تلاشی برای ترسیم انسان مقاومت
کتاب «عایده» که آخرین اثر از محبوبه سادات رضوینیاست برشی از رنجهای یک مادر شهید جبهه مقاومت را در رمان ۲۸۴ صفحهای بازگو کرده و حالا عنوان و موضوع نشست زنان مقاومت شده است. در خصوص این کتاب نظرات زیادی مطرح شده، اما از همه مهمتر بیانات مقام معظم رهبری و موضوع شاخص آن، رخدادهای بعد ۷ اکتبر است که «عایده» را برای مخاطب کتابخوان متمایز از دیگر کتابها با موضوع مقاومت کرده است. این کتاب محور نشست و گپوگفتی است که میخوانید.
-
«ساعت۵ بود»؛ روایت زندگی در جنگ است
نشست نقد و بررسی کتاب «ساعت ۵ بود» که خاطرات از کودکی تا اسارت آزاده «حسین سهمی» در اردوگاههای دشمن بعثی است، به همت دفتر هنر و ادبیات اسارت در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.
-
«صید درخت» قصه تعلقهای بشری
«صید درخت» درباره تعلق و پیوستگی نوع بشر به خود است؛ به طبیعت یا نیرویی بزرگتر در درون. این کتاب داستان یکی از دختران روستاست به نام ارغوان. او از زمان تولد تا زمانی که در رمان هجده سالگی را تجربه میکند، از ارتباط با اهالی روستا منزوی بوده و حال پدر خود را نیز گم کرده است و روز به روز منزویتر میشود. ارغوان بخش زیادی از ارتباط خود با آدمها را از دست داده است و اهالی ده سعی میکنند تعلق آخر یعنی خواهرش سروناز را هم از او بگیرند...
-
استقبال نوجوانان از شعر سپید بیشتر از نیمایی است
کمال شفیعی میگوید به دلیل اینکه شعر سپید دستانداز موسیقایی ندارد، نوجوانان با آن ارتباط بیشتری از شعر نیمایی میگیرند و از مجموعههای شعر سپید بیشتر استقبال میکنند.
-
داستان باید دغدغه کودک باشد نه بزرگسال
نشست نقد و بررسی کتاب «منِ دستچسبی» از نشر مهرک (واحد کودک و نوجوان نشر سوره مهر) با حضور اکرم ایرانشاهی نویسنده، لاله جعفری کارشناس و منتقد ادبیات کودک و نوجوان و شیما جوادی، مجری و کارشناس برگزار شد.
-
مهمانی از لبنان
«عایده» روایت یک شهید نوجوان مدافع حرم لبنانی است. کتابی که نه یک رمان بر پایه واقعیت است و نه ترجمه یک مستندنگاری. «عایده» درواقع مستندنگاری با ساختار داستانی از یک سوژه غیرایرانی است. تکتک کلمات جمله قبل میتواند علاقهمندان به ادبیات پایداری را به خواندن این کتاب مشتاق کند.
-
«جنگ انگار تمام شدنی نبود!»
نشست «قاب ویژه جنگ» با واکاوی روایتهایی از تصویر دفاع مقدس در قاب ادبیات با نگاهی به کتاب «حاج جلال» خاطرات حاج جلال حاجی بابایی به قلم لیلا نظری گیلانده، عصر امروز یکم بهمن، در تماشاخانه ماه برگزار شد.