به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، در این جلسه از نشست بیهقیخوانی به پیام سلطان خطاب به بونصر مبنی بر نوشتن نامه به قدرخان برای ساماندهی اوضاع، ایجاد آرامش و عهد قوم و خویشی اختصاص داشت.
در این جلسه گفته شد که سلطان مسعود و برادرش به دنبال تضمین صلح و آرامش در سرزمینهایشانو آماده حرکت به سوی بلخ بودند تا امور را ساماندهی کنند. در نهایت، اوضاع به گونهای پیش رفت که فهمیدند هیچ کس نمیتواند مانع اتحاد واقعی شود و تمامی تلاشها باید به سمت ایجاد صلح پایدار و همکاری میان خاندانها باشد.
هنگامی که همه امور در هرات به سامان رسید، سلطان مسعود به استادش بونصر گفت: هر آنچه باید گفته میشد، گفته شده و ما در این هفته به سمت بلخ حرکت خواهیم کرد تا این زمستان را در آنجا بگذرانیم و موضوعاتی که باید مورد بررسی قرار گیرد، با خانان ترکستان مطرح کنیم و اوضاع آنجا را مطالعه کنیم. همچنین خواجه احمد حسن هم خواهد آمد تا کار وزارت سامان یابد و سپس به سوی غزنین حرکت خواهیم کرد.
سلطان افزود: باید نامهای به امیر مؤمنان نوشته شود تا وضعیت کنونی توضیح داده شود و بهطوریکه بدون ریختن خون، امور سامان یابد.
بونصر گفت: باید به اندازه مقام خان نامهای نوشته شود تا ارسال پیام بهسرعت انجام گیرد و این خبر به او برسد؛ سپس وقتی پیام با موفقیت به بلخ رسید، تدبیر ارسال پیامی برای عقد و توافق نیز صورت خواهد گرفت.
سلطان گفت: باید سریعاً اقدام کنیم چون و قبل از ترک هرات، باید این دو نامه را ارسال کنیم. استاد هم دو نسخه از این دو نامه نوشت، یکی به زبان عربی برای خلیفه و دیگری به زبان فارسی برای قدرخان.
توکلی در بخش دیگری از این جلسه از بیهقیخوانی به دو روند مهتری و فرمانروایی در ایران اشاره کرد و سپس به تشریح چگونگی مسئله مصادره در تاریخ اسلام پرداخت.
نظر شما