-
جایزه «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» وظیفه هنرمند را بیشتر میکند
امیر بشیری از نامزدهای جایزه «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» معتقد است این جایزه علاوه بر تاثیرگذاری در روند توسعه و گسترش هنر و هنرمند انقلابی، وظیفه بیشتری را بر عهده هنرمند میگذارد.
-
صهیونیستها نمیتوانند هنرمندان حامی فلسطین را تحمل کنند
این روزها باوجود تلاش صهیونیستها و دولتهای غربی برای بایکوت خبری رسانههای محور مقاومت، همچنان اخبار بهتآور و شوکهکنندهای از فجایع غزه بهویژه بمباران اماکن غیرنظامی و کشتار کودکان، زنان و بیماران فلسطینی به سراسر جهان مخابره میشود. رژیم صهیونیستی، آمریکا و دیگر حامیان آنها با توسل به جنگافزارهای مرگبار و بیتوجه به قوانین حقوق بشری در حال قتلعام و کوچ اجباری ساکنان واقعی فلسطین از سرزمین آبا و اجدادیشان هستند. اینکه چرا مسئله فلسطین و وقایع اخیر اهمیت دارد و جایگاه آن در ادبیات و هنر مقاومت چگونه ترسیمشده موضوعاتی هستند که طی گفتوگو با دکتر «محمدرضا وحیدزاده»، مدیر گروه ادبیات پایداری در میان گذاشتیم.
-
مهمترین ابزار برای اقناع افکار عمومی استفاده از هنر و رسانهها است
ذهنیت مردم کشورهای مختلف نسبت به یکدیگر و نسبت به مسائل و اتفاقات بین المللی تحت تاثیر عوامل مختلفی است. حکومتها تلاش میکنند با روشهای مختلف افکار عمومی را در جهت خواست و اهداف خود شکل بدهند. یکی از این ابزارها هنر و شاخههای مختلف آن است. سالانه هزاران رویداد هنری در دنیا برگزار میشود که در آنها آثار هنری از کشورهای مختلف نمایش داده میشوند، هرکدام از این آثار و همچنین خود رویدادهای هنری بین المللی میتواند اثر عمیقی بر نگرش مردم کشورها نسبت به یکدیگر و همچنین روابط بین آنها داشته باشد. این اثرگذاری را با الهام عابدینی بررسی کردهایم:
-
آثار هنری، مظلومیت فلسطین را فریاد میزند
زهرا بخشی، خبرنگار- امیرحسین سمیعی از جمله هنرمندانی است که سالهاست در عرصه حمایت از مردم سرافراز و استوار فلسطین فعالیت کرده و به خلق آثار هنری می پردازد، به عقیده این هنرمند صاحبنام عرصه موسیقی، هنر ابزاری است که هنرمند از طریق آن می تواند علیه ظلم و ستم فریاد بزند و صدای مظلومان را به گوش جهانیان برساند. او در گفتوگو با روابط عمومی حوزه هنری درباره اینکه هنر چگونه میتواند هویت و ارزشهای مقاومت فلسطین را در برابر ظلم نشان دهد میگوید.
-
اثر « ریسمان الهی » چگونه خلق شد؟
زهرا بخشی – خبرنگار: دومین دوره رویداد ملی گرافیک، تصویرسازی و نقاشی دیواری «رحما» به مناسبت میلاد پیامبر اکرم(ص) و هفته وحدت در شهر زاهدان برگزار شد و ۵ اثر نقاشی از میان ۳۰ اثر که زودتر به نتیجه رسیده بود، روی دیوارهای شهر زاهدان نقش بست. یکی از این آثار که بر روی دیوار نقاشی و اجرا شد «ریسمان الهی» اثر محمد رازقی است به این بهانه با این هنرمندان عزیز کشورمان به گفت وگو نشسته ایم که در ادامه این گفت وگو را می خوانید.
-
جزئیات آموزش رایگان «لهجه عراقی» در آستانه راهپیمایی بزرگ اربعین
زهرا بخشی – خبرنگار، یکی از مهمترین نیازها در سفر به کشورهای دیگر آشنایی نسبی با زبان مردم آن کشور است. حالا اگر این سفر پیادهروی اربعین، آنهم همراه با میلیونها عاشق امام حسین(ع) از سراسر دنیا باشد، اهمیت این نیاز دوچندان میشود. بسیاری از کسانی که در پیادهروی اربعین شرکت می کنند، دوست دارند از موکبداران عراقی و یا مردم عراق بابت پذیراییشان تشکر کنند یا گاهی اوقات دوست دارند با مردم عراق ارتباط بگیرند و با آنها به گفت وگو بنشینند. اینجاست که نیاز به دانستن زبان عربی آن هم با لهجه عراقی احساس میشود. مکتب مهر امسال این شرایط را برای زائران اربعین فراهم کرده که در یک دوره آموزشی فشرده لهجه عراقی که به صورت حضوری و مجازی برگزار می شود، شرکت کنند. سیدمرتضی دارابی، مدیر رسانهای مرکز آموزش در گفتوگویی درباره این کلاسها میگوید.
-
فقط بهدنبال کار تربیتی نیستیم، بهدنبال ساختن نهاد تربیتی هستیم
ماهنامه سوره در ضمیمه شماره یک خود «سوره سیمرغ» با محمدصادق کوچک زاده، رئیس مرکز آموزش حوزه هنری، درباره تربیت هنری به گفت و گو پرداخته است که در ادامه میخوانید.
-
چرا معرفی « چهره سال هنر انقلاب » مهم است؟
معرفی «چهره برتر هنر انقلاب» را می توان یکی از ده ها کار بزرگ و تاثیرگذاری دانست که «محسن مومنی شریف»، رئیس سابق حوزه هنری از خود به یادگار گذاشت، این نویسنده و منتقد ادبی که دراردیبهشت 1389، با حکم حجتالاسلام خاموشی ، رییس وقت سازمان تبلیغات اسلامی، به عنوان رئیس حوزه هنری انتخاب شده بود، در طی ده سال فعالیت با خلاقیت خودش و تیمی که آنها را راهبری می کرد، رویدادهای شگفت انگیزی را رقم زد که هدف اصلی اش آن بود که به هنرمندان جبهه انقلاب ارج و قربی را که شایسته اش بودند بازگرداند، با این چهره محبوب حوزه هنری درباره چگونگی تولد این رویداد ملی گفتگو کرده ایم.