۱۴۰۲.۰۵.۲۲

زهرا بخشی – خبرنگار، یکی از مهم‌ترین نیازها در سفر به کشورهای دیگر آشنایی نسبی با زبان مردم آن کشور است. حالا اگر این سفر پیاده‌روی اربعین، آنهم همراه با میلیون‌ها عاشق امام حسین(ع) از سراسر دنیا باشد، اهمیت این نیاز دوچندان می‌شود. بسیاری از کسانی که در پیاده‌روی اربعین شرکت می کنند، دوست دارند از موکب‌داران عراقی و یا مردم عراق بابت پذیرایی‌شان تشکر کنند یا گاهی اوقات دوست دارند با مردم عراق ارتباط بگیرند و با آنها به گفت وگو بنشینند. اینجاست که نیاز به دانستن زبان عربی آن هم با لهجه عراقی احساس می‌شود. مکتب مهر امسال این شرایط را برای زائران اربعین فراهم کرده که در یک دوره آموزشی فشرده لهجه عراقی که به صورت حضوری و مجازی برگزار می شود، شرکت کنند. سیدمرتضی دارابی، مدیر رسانه‌ای مرکز آموزش در گفت‌وگویی درباره این کلاس‌ها می‌گوید.

ایده اولیه

دارابی با اشاره به این موضوع که ایده آموزش لهجه عراقی از سوی خانم زهرا کثیری(مدرس این دوره آموزشی) مطرح شد، گفت: شرکت در راهپیمایی اربعین چند سالی است که در کشور ما بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. در این شرایط نیاز به آموزش لهجه عراقی در بین زائرانی که می‌خواهند در این راهیپمایی باشکوه شرکت کنند دیده می شد، به همین دلیل ایده اولیه آن توسط خانم زهرا کثیری مطرح شد و تقریبا دوسالی است که خیلی جدی به این ماجرا پرداخته‌ایم و این اید ه را پخته‌تر کردیم.

وی افزود: با توجه به اینکه در سال گذشته ما محدودیت زمانی داشتیم، این دوره آموزشی خیلی کوتاه برگزار شد که البته با استقبال خوبی روبه رو شد. امسال با توجه به تجربه سال گذشته، در زمان مناسب‌تری اقدام به برگزاری این دوره آموزشی کردیم.

محتوای دوره

مدیر رسانه‌ای مرکز آموزش حوزه هنری عنوان کرد: محتوای دوره آموزش لهجه عراقی شامل ابتدایی‌ترین مکالمات و محاورات روزانه زائرین اربعین امام حسین (ع) با مردم عراق است. به بیان ساده‌تر محتوا و مضمون این دوره آموزشی دربرگیرنده ارتباطات کلامی بر حسب نیازهای مهم و اولیه زائرین با مردم عراق است .

دارابی یادآور شد: دوره آموزش لهجه عراقی به صورت رایگان در حوزه هنری توسط خانم کثیری آموزش داده می شود که با استقبال خوبی روبه رو شده است. مکتب مهر در همین راستا ظرفیت‌های آموزشی خود را در اختیار علاقه‌مندان به این دوره آموزشی قرار داده است. می‌توان گفت یک بسته آموزشی خوب را در اختیار زائرین امام حسین (ع) قرار داده‌ایم.

اطلاع رسانی

وی اظهار داشت: در دوره اول با توجه به محدودیت‌های زمانی که وجود داشت، اطلاع رسانی که مد نظر ما بود، بدان شکل انجام نشد. با توجه به تجربیات سال گذشته، امسال اطلاع رسانی در سطح گسترده‌ای انجام شده است.

بخش‌های مهم

دارابی توضیح داد: از بخش‌های مهم در غرفه مرکز آموزش حوزه هنری، راه‌اندازی کمپین اربعین با عنوان «پای پیاده» است. این کمپین با هدف معرفی دوره‌های فشرده آموزش لهجه عراقی ویژه زائران عتبات عالیات در ایام اربعین به صورت آنلاین، حضوری و آفلاین و انتشار ویدیوهای آموزشی از طریق شبکه‌های اجتماعی و همچنین صدا و سیما فعال شده است.

وی بیان کرد: بخش تولیدات ویدئویی شامل 54 ویدئو است که هر یک از این ویدوئوها بیش از یک دقیقه است. این ویدئوها با کیفیت عالی و با تیتراژ ورودی و خروجی تولید شده است. ویدئوهای تولید شده از شبکه یک سیما و در برنامه سیمای خانواده پخش خواهد شد. در این ویدئوها پرکاربردترین جملات لهجه عراقی که برای زائرین لازم و کاربردی است، آموزش داده می شود. همچنین این ویدئوها در شبکه‌های اجتماعی، صفحه مجازی مکتب مهر و سایت مکتب مهر در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

وی در ادامه گفت: بخش آموزش حضوری یکی دیگر از بخش‌هایی است  که مرکز تخصصی آموزش و مکتب مهر در برنامه‌های عاشورایی «رستخیز عام» ارایه داده است. در این بخش خانم کثیری به صورت حضوری به علاقمندان آموزش می‌دهد.

مدیر رسانه ای مرکز آموزش تشریح کرد: در کمپین اربعین، برگزاری کارگاه‌های مهارت‌های فرهنگی اربعین و مهارت‌های سفر اربعین به همراه فروش کتاب «طریق الحُب» با تخفیف ۱۰ درصد برای بازدیدکنندگان فراهم خواهد بود. پخش کلیپ‌های آموزشی کوتاه و روضه‌های خانگی نیز از دیگر بخش‌های این کمپین  خواهد بود.

 دوره آموزشی برای عموم

 وی افزود: دوره آموزشی لهجه عراقی برای عموم مردم است نه فقط برای زائرین. به دیگر سخن می توان گفت دوره آموزش لهجه عراقی برای کسانی که به لهجه عراقی علاقه‌مند هستند، کاربرد های فراوانی دارد. این دوره آموزشی فقط مخصوص ایام اربیعن نیست.

کمک به زائران

دارابی گفت: بخش دیگر این کمپین، با هدف ارتقای «مهارت‌های فرهنگی اربعین» و همچنین «مهارت‌های سفر اربعین» راه اندازی شده است. درواقع ارتقای مهارت‌های فرهنگی اربعین، ارتقای ظرفیت‌ها و فرهنگ عظیم اربعین را به همراه دارد که می‌توان به همدلی و همراهی مردم عراق اشاره کرد که بی‌دریغ در اختیار زائرین امام حسین (ع) قرار می‌دهند. به بیان ساده تر می‌توان گفت درپیاده‌روی اربعین حسینی تبادلات فرهنگی بین دو کشور صورت گرفته و  فرهنگ‌سازی عظیمی به دنبال دارد. به عقیده من «فرهنگ اربعین تاثیر گذار» است .

وی تصریح کرد: پیاده روی اربعین فقط زیارت نیست، بلکه یک نماد و یک حرکت عظیمی است که ارتباطات فرهنگی بین دو کشور ایران و عراق در این حرکت عظیم رخ می دهد،  تکریمی که بین انسان‌ها با فرهنگ‌های متفاوت وجود دارد، همه این‌ها «فرهنگ اربعین» را شکل می‌دهد. از سوی دیگر مهارت‌های سفر اربعین نیز در کمپین «پای پیاده»  آموزش داده می شود. خانم کثیری آموزش‌های لازم در این سفر معنوی را در غرفه مکتب مهر در سوگواره «رستخیر عام» به علاقه‌مندان آموزش می‌دهد.

آمایش فرهنگی

مدیر رسانه‌ای مرکز آموزش عنوان کرد: در این کمپین ما قصد داریم یک کار فرهنگی انجام دهیم. به عقیده من اربعین با توجه به پتانسیلی که در ذات خود دارد یک «آمایش فرهنگی» است، در این آمایش فرهنگی مردم در  موجی قرار می‌گیرند و در این مسیر عظیم حرکت می‌کنند. از همان جایی که نقطه شروع این حرکت عظیم است، حس انسان‌دوستانه و تکریم بین انسان‌ها شروع می‌شود. این‌ها از زیبایی‌های اربعین است.

دارابی در پایان افزود: حوزه هنری از تمام ظرفیت‌های خود که مهمترین ظرفیت آن نیز «زبان هنر» است، استفاده می‌کند و این حرکت عظیم را در قالب هنر تا جایی که در توان داشته باشد انعکاس می‌دهد. تلاش ما هم در مکتب مهر این است که به اندازه توان خود قدمی برداریم که بتوانیم این فرهنگ عظیم را توسعه دهیم.

انتهای پیام/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha