ایمان ماندگاری، هنرمند گرافیست معتقد است: با گذشت سال ها از موضوع اشغال فلسطین، هنرمندان همواره با تولید آثارشان در دفاع از مظلومیت این کشور، نمیگذارند موضوع اشغال فلسطین کم رنگ شود و از یادها برود.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، این هنرمند به بهانه اختتامیه مسابقه بینالمللی «فلسطین تنها نیست» در گفتوگویی کوتاه به استقبال هنرمندان 66 کشور جهان از این رویداد بینالمللی اشاره کرد و گفت: همانطور که میدانید سالهاست از اتفاق فلسطین میگذرد اما بازهم میبینیم که 66 کشور دنیا برای این رویداد آثار تولید کردهاند و شرکت داشتند. این استقبال نشان از آن است که هنرمندان هنوز دغدغه فلسطین را دارند و خودشان را درگیر این جریان کردهاند در نتیجه با تولید آثاری در همین زمینه نمیگذارند فلسطین از یادها برود. امیدوارم که بزودی فلسطین آزاد شود اما تا زمانی که اشغال و تجاوز ادامه داشته باشد حمایت هنرمندان هم ادامه خواهد داشت؛ چراکه هنرمندان نمیتوانند در برابر ظلم بیتفاوت باشند.
وی که با تولید آثاری با موضوع فلسطین در این رویداد بینالمللی شرکت کرده است، در ادامه به جایگاه رسانهای هنر و میزان تاثیر گذاری آن روی مخاطبان اشاره کرد و اینکه چگونه هنرمندان میتوانند با هنر و خلاقیتشان حس شرایط موجود را در مخاطب ایجاد کنند و موجبات همذات پنداری بیشتر در مخاطب را فراهم آورند. به عنوان در هنری مثل پوستر، ممکن است هنرمند درگیری و ظلم ایجاد شده را به گونهای در اثرش طراحی کند که حس همذات پنداری در مخاطب خیلی سریع تر از تصاویر به نمایش در امده در خبر اتفاق بیفتد.
ماندگاری همچنین درباره تاثیر هنر پوستر در نشان دادن حقایق دنیا از جمله مظلومیت فلسطین و احقاق حق مظلمان جهان از سوی این هنر اظهار کرد: هر هنری مخاطبان وعلاقه مندان خاص خود را دارد. برخی کاریکاتور را بیشتر میپسندند و برخی هنر خوشنویسی و برخی پوستر را ترجیح میدهند. و بخاطر همین استفاده از هنرهای گوناگون در بیان یک موضوع مانند موضوع فلسطین باعث در گیر شدن طیف بیشتری از مردم دنیا و مخاطبان مختلف میشود.
این هنرمند فعال در بخش پوستر همچنین پیشنهادش در زمینه نشر فرهنگ هنر مقاومت را اینگونه ارائه کرد: به نظرم اگر تعداد چنین رویدادهایی بیشتر شود و یا در عین حال موضوعاتش گستردهتر شود، خیلی بهتر است. و به عنوان مثال اگر کارگاههایی مرتبط با همین رویداد برگزار شود و مسلمانان کشورهای جهان دورهم جمع شوند، این امر خودش یک لرتباط و همبستگی ایجاد میکند تا هنرمندان کشورهای مختلف با دیدگاههای هم بیشتر آشنا شوند و هنر مقاومت بیش از پیش گسترش پیدا کند.
وی در پاسخ به اینکه به عنوان یک هنرمند چه پیامی برای روز جهانی قدس دارد؟ خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر متاسفانه یمن هم درگیر جنگ شده است، آروزی آزادی برای همه مردم ستمدیده جهان را دارم؛ ضمن اینکه فلسطین به عنوان یک نمادی از مبارزه با استکبار و ظلم است، یعنی کشورهای دیگر مثل افغانستان و یمن که مورد اشغال و تجاوز قرار گرفته اند، نمادی است که نشان میدهد با اینکه سالها از تجاوز و اشغال فلسطین میگذرد هنوز مردمش از پا نیفتادند و مقاومت کردهاند و این نمادی برای کشورهای مثل یمن است که استقامت کنند تا انشالله پیروز شوند.
ماندگاری در پایان این گفتگو درباره اثری که به مسابقه بینالمللی «فلسطین تنها نیست» ارسال کرده است توضیح داد: در پوستری که در این مسابقه به عنوان رتبه دوم انتخاب شد از تکنیک فتومونتاژ استفاده شده . درواقع در تصویر پوستر شاهد «درب خانه ای هستیم که متعلق یک شخص فلسطینی است و دستگیره درب شبیه به نقشه فلسطین طراحی شده است و متجاوزین اسرائیلی یک تگ درب با عنوان for_sale "برای فروش" به دستگیره در آویزان کرده اند و در کنار این تگ صاحب اصلی خانه که شخص فلسطینی با خون خودش کلمه Not را قبل از for_sale (برای فروش) اضافه کرده و جمله را تغییر داده به این معنی که این خانه فروشی نیست.
گفتنی است: ایمان ماندگاری از طراحان جوان و خوب کشورمان در حوزه طراحی پوستر است و به گفته خودش بیشتر در تولید آثار مذهبی فعالیت دارد. در زمینه طراحی پوستر و جلد کتاب با سازمان ها و ارگانهای و موسسات نشر مختلف همکاری دارد.
بنابراین گزارش، نمایشگاه مسابقه بینالمللی «فلسطین تنها نیست» همزمان با هفته هنر انقلاب در اواخر فروردین ماه در گالری (ابولفضل عالی) حوزه هنری برگزار شده است. همچنین اختتامیه این رویداد که در آن 66 کشور جهان شرکت کرده اند، همزمان با روز جهانی قدس برگزار خواهد شد.
گفتنی است، نمایشگاه «فلسطین تنها نیست» گزیدهای از آثار مسابقات بینالمللی در سه حوزه کارتون، کاریکاتور و پوستر اتفاق افتاده است. سید مسعود شجاعی طباطبایی، محمد خزایی، عباس ناصری، سعید صادقی و مسعود ضیایی زردخشویی از داوران ایرانی این رویداد بینالمللی هستند.
انتهای پیام/
نظر شما