به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، آیین اختتامیه یادواره تئاتر دفاع مقدس بچههای مسجد (طهران) با حضور «کوروش زارعی» مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، با اجرای 12 گروه نمایشی در مسجد آیتالله خامنهای حوزه هنری برگزار شد.
*زارعی: حوزه هنری بچههای مسجد را امید آینده هنرنمایشی میداند/ مراقبت کنیم معلمهای خوبی باشیم
در ابتدای مراسم اختتامیه، «کوروش زارعی» مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با تاکید براینکه ما در حوزه هنری به نوجوانان و جوانان هنری برای آینده سینما، تلویزیون و تئاتر کشور امید داریم، گفت: هیچ دور نیست زمانی که جوانان و نوجوانان امروز تئاتر بجههای مسجد در تلویزیون، سینما و عرصه تئاتر درخشش داشته باشند.
وی پشتکار، مداومت و تلاش برای نوجوانان و جوانان عرصه تئاتر بچههای مسجد را ضروری دانست و تصریح کرد: دنیا میتواند هنر شما را ببیند و در برابر آن سرتعظیم آورد بهشرط اینکه عجله نکنید و حوصله داشته باشید چون درخشش در تئاتر نیازمند کار، تلاش و ریاضت است تا هنرمند توانمند ایجاد شود.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با بیان اینکه هنر راه میانبر ندارد بلکه باید برای آن زحمت کشید و عرق ریخت تا هنرمند ایجاد شود، افزود: خوشبختانه بچههای بسیار مستعدی در رویداد تئاتر بچههای مسجد وجود دارد ولی این راه، راهِ پرخطر و مخاطرهای است که اگر مراقبت وجود نداشته باشد سقوط میکنیم لذا باید مراقب خود و کارمان باشیم چراکه این حرفه، حرفهی حساس و پرخطری است و نیازمند به خودسازی دارد و اگر از نظر اخلاق و ارزشهای انسانی خودسازی نکنیم به بیراهی میرویم چون هنر چیزی جز اخلاق نیست.
زارعی اخلاق را لازمه فعالیت در عرصه تئاتر دانست و خاطرنشان کرد: پیش از تکنیک، فن و آموزش بازیگری باید بهلحاظ اخلاقی روی خودمان کار کنیم؛ نمایش و صحنه تئاتر هنر مقدسی است و حرفهایی در آن مطرح میشود که پیامبران الهی بیان میکردهاند لذا هنرمندان تئاتر در مسیر پیامبران و اولیای الهی قدم برمیدارند و معلمان اخلاق هستند پس باید مراقب باشید که معلمهای خوبی باشید چون تئاتر و هنر چون با انسان و ارزشهای اخلاقی سرکار دارد از حساسیت برخوردار است.
وی به ایجاد دفاتر شهرستانی حوزه هنری در استان تهران اشاره کرد و با تاکید براینکه این دفاتر پاتوق هنر و پایگاههای قابل اعتمادی برای خانوادهها میباشند که زمینه گسترش تئاتر بچههای مسجد را بهوجود آورده است، گفت: بچههای تئاتر مسجد امروز در ابتدای راه قرار دارند و راه طولانی را در پیش دارند.
*لشگری: بچههای مسجد مسائل کشور را حل کنند
در ادامه، سعید لشگری معاون راهبری استانهای حوزه هنری و سرپرست حوزه هنری استان تهران در سخنانی به ذکر چند نکته پیرامون فعالیت فرهنگی در مساجد پرداخت و گفت: اولینبار برای شرکت در یک مسابقه کتابخوانی از مسجد جایزه دریافت کردم و با اینکه دانشآموز خیلی زرنگی نبودم اما بخاطر آن تصمیم گرفتم خیلی خوب درس بخوانم و این تصمیم را تا مقطع عالی تحصیلی که دریافت مدرک دکتری بود با حضور در دانشگاههای معتبر، ادامه دادم.
وی جدیت در تحصیل را برای بچههای مسجد ضروری دانست و ادامه داد: به همه بچههای مسجد تاکید میکنم خیلی خوب درس بخوانید تا انسانهای موفقی برای جامعه باشید و در این مسیر حتما با بزرگترها پیش بروید چون مربیها آدمها را بزرگ میکنند و حوزه هنری در این مسیر یک خانه و منزلی است که هنرمندان بزرگ بسیاری را تربیت و معرفی کرد و این مسیر ادامه خواهد داشت.
سرپرست حوزه هنری استان تهران علت ماندگاری شخصیتهای بزرگ در تاریخ را مسائلی دانست که برایشان مهم بوده است و ادامه داد: همه افرادی که در تاریخ امروز اسمی از آنها وجود دارد بخاطر بزرگی فکرشان بوده که ماندگار شدهاند. شخصیتی همانند شهید مطهری همواره دعا میکند که دنیا از علم او استفاده کند و شاید شهید حاج قاسم سلیمانی نیز میخواست با تلاش خود در دنیا امنیت ایجاد کند پس باید ما نیز مسئله داشته باشیم و این مسئله را همواره بزرگ کنیم.
لشگری به مشکلات مختلف جامعه و کشور اشاره کرد و خطاب به بچههای مسجد اظهار داشت: باید به اندازه و عظمت ایرانِ بزرگ به مسئلههای بزرگ فکر کنیم و بدانیم دانشآموزها و بچههای مسجد باید مسالههای کشور را حل کنند.
در بخش پایانی این مراسم که با حضور کوروش زارعی، سعید لشگری، حمید حسینزاده و نیما بیگریان برگزار شد از محمود فرهنگ، اعظم بروجردی، سید حسین فداییحسین و آرزو افشار داوران این رویداد تجلیل شد و در ادامه برترینهای بخشهای بازیگری، کارگردانی و گروه برتر یادواره بچههای مسجد معرفی شدند که به شرح ذیل است.
***برگزیدگان تئاتر دفاع مقدس بچههای مسجد (طهران)
بخش بازیگری؛
محمدنقی حیدری
زینب جهانی
ستایس مزینانی
بخش کارگردانی؛
«زهرا هداوند» از کشف تا عهد
«اکبر قهرمانی» افسانه و حماسه
«فاطمه زارعزاده» رختشور
نمایش های رتبه برتر گروهی؛
شام بی سحر
الو الو، کربلا
از کشف تا عهد
انتهای پیام/
نظر شما