۱۴۰۱.۰۱.۱۵

هشتمین جلسه دوره عالی «فقه استدلالی در موضوع غنا و موسیقی» با حضور حجت الاسلام و المسلمین مجتبی فلاحتی و جمعی از پژوهشگران این حوزه در سالن آسمان حوزه هنری قم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی حوز هنری،‌ هشتمین جلسه دوره عالی «فقه استدلالی در موضوع غنا و موسیقی» با حضور حجت الاسلام و المسلمین مجتبی فلاحتی و جمعی از پژوهشگران این حوزه در سالن آسمان حوزه هنری قم برگزار شد.

حجت الاسلام فلاحتی‌ در ابتدای این نشست و در ادامه‌ی مباحث جلسه پیشین به تبیین نظرات مقام معظم رهبری در حوزه موسیقی پرداخت و گفت: «آراء موسیقایی رهبر معظم انقلاب منحصر به کتاب «غنا» نیست و از مجموع سی سال سخنرانی‌های ایشان هم قابل أخذ و جمع‌بندی می‌باشد. لذا بنابر همین اصل  اساسا صحیح نیست که گفته شود تنها باید به کتاب غنا رجوع شود، چرا که این جمله مانند اینست که ما برای فهم تمام احادیث اهل بیت فقط به یک کتاب مراجعه نماییم.»

وی در ادامه افزود: «منطبق بر همین مبنا ما چندگونه جمع‌بندی در آراء داشته‌ایم. مبانی فقهی ایشان درباره موسیقی و غنا، مبانی اجتماعی ایشان در باب موسیقی، دیدگاه‌های فلسفی، عرفانی ایشان پیرامون موسیقی و غیر اینها. اما در کتاب «غنا» فقط مبانی فقهی رهبر انقلاب مطرح گردیده آن هم نه همه مبانی فقهی ایشان، لذا اساسا برای فهم منظومه تفکر موسیقایی ایشان، کتاب غنا کافی نیست.»

حجت الاسلام فلاحتی خاطرنشان کرد: «این امر و اِشکال وقتی پررنگ‌تر می‌شود که سخن از تدوین سند جامع موسیقی کشور مبتنی بر نظرات رهبری به میان آید. چرا که در آن صورت اساسا بحث فقهی متعارف کفایت نمی‌کند و ما نیازمند یک نگاه کلان‌تر و جامع نگرانه‌تری به آراء رهبر معظم انقلاب هستیم.»

این مدرس حوزه و دانشگاه در ادامه افزود: «در هر حال، از مجموع کلمات ایشان به قطعیت می‌توان گفت با وجود این حجم متنوع از سخنان راهبردی و کلیدی و شفاف، در زمینه موسیقی چه ایجاباً و چه سلباً، دیگر جای این سخن نیست که کسی یا مجموعه‌ای بگوید ما هنوز در امر موسیقی ابهام داریم. به دلیل اینکه تمام مسائل مختلف موسیقی و غنا در آراء موسیقایی ایشان، تعیین تکلیف و راه‌گشایی شده است.»

حجت الاسلام فلاحتی در تشریح سخنانش گفت: «از باب مثال: 1_ بیان شفاف ملاکات و مصادیق 50 گانه موسیقی‌های حرام و 45 گانه موسیقی‌های حلال یا راجح  2_  تشریح وضعیت فعلی موسیقی توسط ایشان  3_ بیان جامع وضعیت ایده‌آل موسیقی در دیدگاه‌های ایشان 4_ عنوان کردن راهبردهای 35 گانه مدیریت امر موسیقی در شرایط فعلی(سیاستگذاری موسیقی) 5_ بیان حکم مسائل مبتلا به موسیقی در فتاوای ایشان مانند: کنسرت‌ها، آواز زنان، ممیّزی موسیقی، موسیقی و رسانه، کارکردهای مثبت و منفی موسیقی، فلسفه موسیقی، سبک زندگی ما و موسیقی، ابعاد تمدنی موسیقی، موسیقی در جنگ نرم و تهاجم فرهنگی، موسیقی در نظام افتاء ما، موسیقی درمانی، و ده‌ها مسأله دیگر.»

وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: «به قطعیت می‌توان گفت با وجود این حجم متنوع از مطالب فقه موسیقی از ایشان، دیگر هیچ جایی برای سخن گفتن از ابهام در امر موسیقی در جمهوری اسلامی باقی نخواهد ماند و حجت بر همگان تمام خواهد بود چراکه در واقع باید اعتراف نماییم؛ ما نمی‌دانیم نه اینکه گفته نشده‌است.»

انتهای پیام/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • NEFbUiVBetkxpGAT ۰۷:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
    fzgbuDFh