به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، در این مراسم،«سیدامیر جاوید» قائم مقام رئیس حوزه هنری در امور بینالملل، «مسعود نجابتی» پیشکسوت هنرهای تجسمی، «مسعود شجاعی طباطبایی» چهره هنری انقلاب، «مازیار بیژنی»، «عبدالرحمان ناجح» رئیس انجمن همبستگی یمنیهای مقیم ایران، «مرضیه هاشمی» دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار، الکساندرا فالدینا از روسیه، «کمال شرف» از یمن، خانواده شهید مصطفی محمدمیرزایی، تنها شهید ایرانی مدفون در یمن و خانواده شهید ایرلو حضور داشتند.
«کمال شرف»؛ هنرمندی صاحب سبک
این مراسم با قرائت آیاتی از قرآن و پخش سرود ملی آغاز شد. در ادامه مسعود شجاعی طباطبایی، طی سخنانی به نمایشگاه مشترکی که با «کمال شرف» در عراق داشته اشاره کرد و گفت: تکنیک کار کمال شرف شاید ساده به نظر رسد، ولی او از تکنیک والایی برخوردار است و جزو معدود هنرمندانی است که آثارش سبک دارد و از میان هزاران اثر، میتوان کار او را تشخیص داد.
وی ادامه داد: مقاومت، اتفاقات تلخ یکسال اخیر و آماری مثل شهادت روزانه ۴۱ کودک فلسطینی به گوش میرسد، از موضوعاتی است که کمال شرف به آنها توجه ویژهای دارد. در بحث جهاد تبیین، اتفاقاتی که در حوزه کارتون و کاریکاتور توسط وی رخ میدهد، به نوعی جهاد تبیین به معنای تبیین مقاومت مردم فلسطین است و ما خوشحالیم که امروز در این جمع، هنرمند گرانمایه یمنی این جبهه حضور دارد.
هنرمندی که «عبدالملک بدرالدین حوثی» از او تشکر کرد
در ادامه این آیین افتتاحیه، «عبدالرحمان ناجح» گفت: من به عنوان رئیس انجمن همبستگی یمنیهای مقیم ایران از جمهوری اسلامی ایران به خاطر دعوت از دوست ما و هنرمند گرامی کمال شرف و حمایت از هنر مقاومت یمن تشکر میکنم. شما میدانید، یمن در این چند سال حوادث زیادی از جمله تجاوز عربستان و متحدانش را از سر گذرانده و بعد از آن هم طوفان الاقصی و مشارکت یمن در این مباحث پیش آمد.
وی اظهار داشت: کمال شرف از معدود هنرمندان یمنی است که به هنر نقاشی و کاریکاتور در مورد مقاومت و مظلومیت یمن پرداخته است. او از شهرت زیادی برخوردار بوده و حتی عبدالملک بدرالدین حوثی به خاطر هنرنماییهایش از او تشکر کرده است.
عبدالرحمان ناجح در پایان بیان داشت: این نمایشگاه، تقریبا اولین رخداد هنری یمن در این باره است و ما تمایل داریم اقداماتی دیگری که در عرصههای مختلف هنری با محور مقاومت و هر آنچه که باعث پیوند فرهنگی بین ایران و یمن است، انجام شود و از هنرمندان دیگر نیز دعوت شود و تلاش کنیم روابط فرهنگی ایران و یمن تقویت شود.
آمریکا و رژیم صهیونیستی از چه میترسند؟
در ادامه برنامه، «مرضیه هاشمی» دبیر جشنواره فیلم عمار از دیگر سخنران این آیین افتتاحیه، گفت: یک هنرمند با هنر خود حرفهای زیادی را میزند. هر هنرمند مخصوصا در کشورهای جبهه مقاومت وظیفهای دارد و نمیتواند صرفا یک نقاشی بکشد بلکه او باید واقعیت فعلی را بگوید و نسلکشی این ۱۵ ماه را نشان دهد.
وی ادامه داد: با وجود اینکه بسیاری از مردم جهان به آنچه رخ داده آگاه هستند، اما همچنان خیلیها در خواب هستند و این وظیفه تک تک ماست که داد بزنیم، سرو صدا کنیم و فعالیت داشته باشیم. در اینجا برادر کاریکاتوریست، کمال شرف نمونه کوچکی از هنرمندانی است که با هنرش به دنیا پیام میفرستد و ما هم وظیفه داریم چنین ارتباطی را با مردم برقرار کنیم و محکمتر پیام مقاومت را به دنیا برسانیم.
هاشمی با اشاره به سیاهنماییهای آمریکا از خط مقاومت بیان کرد: در پنجمین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی ما دیدیم که آمریکا چه کرد. آمریکا، قاسم سلیمانی را به عنوان تروریست معرفی کرد و ما میدانیم که حقیقت کاملا عکس آن چیزی است که آمریکا میگوید و حاج قاسم سلیمانی برای منطقه چقدر زحمت کشیده و چند کشور را نجات داده است. برای انگلیس و آمریکا شهید قاسم سلیمانی تروریست بود، چون آنها خودشان بزرگترین تروریست هستند.
این فعال رسانه تاکید کرد: مردم دنیا تشنه واقعیت هستند و بهترین کار انتقال پیام با هنر است. رهبر انقلاب فرمودهاند که هنر، رسانه اصلی است و مردم باید بیدار شوند.
هاشمی با یادآوری اینکه قرار بود سال ۲۰۲۵ سال پیشرفت و ارتقای انسانیت باشد، گفت: اما در آغاز این سال شاهد یخ زدن ۸ نوزاد و حمله به بیمارستانها و ربوده شدن رئیس بیمارستان بودیم که این سوال را مطرح میکند که این وقایع در کجای دنیا سرو صدا ایجاد کرد؟
وی ادامه داد: من آمریکایی هستم و میدانم بیشتر مردم به خاطر نمایش و تبلیغات که دولت آمریکا دارد، خیلی چیزها را نمیدانند و وقتی مردم بیدار شوند دنیا تغییر خواهد کرد و همین امر هم دلیل اصلی ترس آمریکا و رژیم صهیونیستی است.
هاشمی بیداری جوانان را بخاطر ارتباطات گسترده آنها و فعالیت در شبکههای اجتماعی دانست واعلام کرد: اطلاعات درباره اتفاقات در حال رسیدن به مردم است و ما وظیفه سنگینی داریم. ما باید بدانیم که وظیفه ما در میانه این نسلکشی چیست. من مطمئن هستم که خداوند در دنیایی دیگر از ما خواهد پرسید که وقتی ۵۰ هزار نفر را شهید کردند چه کردید؟ کمال شرف، برادر یمنی ما کسی است میتواند به این سوال جواب مثبت دهد.
وی در پایان عنوان کرد: امیدوار هستم به زودی شاهد نابودی رژیم صهیونیستی و کشورهایی که اسرائیل را همراهی میکنند، باشیم و ظهور منجی عالم را به چشم ببینیم.
سپس بسته رسانهایی با موضوع مادر شهید مصطفی محمدمیرزایی، تنها شهید ایرانی مدفون در یمن پخش شد.
خود را سربازی همواره در جنگ میدانم
در ادامه برنامه، آیین تقدیر از کمال شرف، کارتونیست یمنی با حضور «سیدامیر جاوید» قائم مقام رئیس حوزه هنری در امور بینالملل، «مسعود نجابتی»، «مسعود شجاعی طباطبایی»، «عبدالرحمان ناجح» ، «مرضیه هاشمی»، «الکساندرا فالدینا» از روسیه، مادر شهید مصطفی محمدمیرزایی و فرزند شهید ایرلو برگزار شد و به کمال شرف لوح تقدیر و فانوس جشنواره مردمی عمار اهدا شد.
پس از این آیین، کمال شرف طی سخنانی اظهار داشت: قبل از اینکه به موضوع نمایشگاه و آثارم ورود کنم، مایلم از مادر شهید میرزایی تکریم کنم و وعده میدهم، بعد از بازگشت به یمن، به صورت رسمی و غیر رسمی مداوم مزار پسر شما را زیارت کرده و برای شما و همه مادران شهدا دعا خواهم کرد.
وی ادامه داد: در این لحظه، در حال تجربه احساسات متضادی بین غم و شادی و سعادت هستم. شادی برای حضور در این مراسم و غم برای تماشای کلیپی که در مورد سختترین تراژدی انسانی در منطقه حرف زد، ماجرایی که دارد در مقابل چشم همه مردم جهان اتفاق میافتد و دلیل واضحی در مقابل همه مردم دنیا است، ولی همه فقط نگاه میکنند و برخی، نه تنها تماشا بلکه به این جنایتکار برای انجام جنایاتش، کمک نیز میکنند.
این هنرمند یمنی بیان داشت: حضور مسئولان جمهوری اسلامی و خانواده شهدا در این مکان، باعث افتخار من است. خانواده شهید ایرلو، شهید ما، شهیدی است که به صورت خاص برای ما یمنیها ایثار بسیاری انجام داده است. این تکریم، شاید یکی از بزرگترین تکریمهایی است که هنرمندی در محور مقاومت بتواند به آن دست پیدا کند.
وی در ادامه درباره شیوه کارش در کاریکاتور و تجلی معنای مقاومت در آثارش عنوان داشت: بیش از بیست سال است که هنر کاریکاتور را آغاز کردهام و همواره کاریکاتور برایم هنری بوده است که با آن از آنچه در درونم میگذرد سخن بگویم، نه کاری صرفا برای پول درآوردن یا کاری در عرصه روزنامهنگاری. من کاریکاتور را هنری میدانم که با آن، آنچه که به آن اعتقاد دارم و در مورد محور مقاومت است را انتقال دهم و همواره خود را در جنگی دیدم که در آن به عنوان سرباز حضور دارم.
کمال شرف تاکید کرد: اعتقادی است که به آن ایمان بسیار زیادی دارم و آن از امام خمینی است زمانی که گفت آمریکا شیطان بزرگ است، همچنین سیدحسین بدرالدین حوثی وقتی در دعوت خود در یمن، قرآن را با واقعیت اجتماعی که ما در زندگی میکردیم، ارتباط و پیوند داد. این اعتقادی است که باعث شد که احساس کنم همواره سربازی هستم که در یک جنگ در مقابل دشمن در حال مبارزه است.
کمال شرف بیان داشت: این اعتقاد باعث شد هنر کاریکاتور را به عنوان یک کار جهادی که لزوما در قید و بند کار روزنامهنگاری یا هنرهای معمول نیست، ببینم و این روحیه و اعتقادات در شکلگیری ایدههایم خیلی موثر بوده است.
این هنرمند اظهار داشت: همواره سعی کردم خیلی پرکار باشم برای اینکه هنر خود را در زمان مناسبش، مثل یک گلوله که در زمان مناسب به هدفش میخورد، ارائه دهم و به همین دلیل اسلوب و سبک کاری طراحی کردم که از خطوط خیلی ساده استفاده میشود تا کار به سرعت انجام شود. این اسلوب متناسب با جهان ارتباطات است که سرعت انتقال پیام و تحولات در آن بسیار بالاست.
وی ادامه داد: من سعی میکنم با خطوط ساده اطلاعات و ایده بسیار پیچیده را به مخاطب برسانم، چیزی که طی سالیان زیاد به آن دست پیدا کردم، من معتقدم سرّی در موفقیت آثار هنری فارغ از همه مولفههای شاخص هنری وجود دارد و آن توفیق الهی است.
این کارتونیست یمنی بیان داشت: این هنر، دارای زبانی همه فهم در سراسر دنیاست که ایده و مظلومیت مردم فلسطین را با خود حمل میکند و این ارائه موجز من از هنرم و ایدههای و روش اجرای آن بود.
وی در پایان گفت: به خاطر این تکریم که از طرف جشنواره عمار انجام شد، مفتخرم و آن را تکریم مسیر مقاومت میدانم آن هم در لحظات به شدت مهم و تاریخی در محور مقاومت. این تکریم باعث انگیزه است و همه را برای انجام کار مقاومتی در منطقه، به پیش میراند.
همچنین از جایزهای که از طرف جمهوری اسلامی به من داده شد، احساس افتخار دارم، کشوری که همواره حامی دائمی برای محور مقاومت بوده است.
بر اساس این گزارش، در پایان این آیین افتتاحیه، جمع هنرمندان حاضر در مراسم، با حضور در گالری عالی از نمایشگاه انفرادی کارتون و کاریکاتور «کمال الفن» بازدید کردند.
نظر شما