رئیس حوزه هنری لرستان در گرامیداشت دهه مبارک فجر و در آیین تجلیل از هنرمندان شاخص هنر انقلاب اسلامی استان گفت: هنرمند انقلاب در مسیر فعالیت خود به دنبال حقیقتی میگردد که این حقیقت غایت و مقصد سیر حرکت او به سوی زیبایی مطلق و حقیقت مطلق باشد.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، در این آیین از خانم فرحزاد جهانگیری در بخش ادبیات پایداری، احمد احمدپور در بخش فیلمسازی، کاوه نورمحمدی در بخش هنرهای نمایشی و مرتضی یوسفیان به عنوان ۴ هنرمند شاخص انقلاب اسلامی در سال ۹۸ تجلیل و مسعود پورحمزه به عنوان هنرمند ممتاز انقلاب اسلامی در این استان معرفی شد.
رئیس حوزه هنری در حاشیه این مراسم گفت: برنامه تجلیل از هنرمندان شاخص انقلاب اسلامی بر اساس آییننامه موجود در حوزه هنری کشور، هر ساله با ارزیابی مداوم فعالیت همه هنرمندان فعال که در رشتههای مختلف هنری در سطح کشور حائز رتبههای برتر میشوند، برگزار میشود.
وی گفت: در هر رشته هنری ابتدا سه هنرمند انتخاب میشود و بعد از آن با بررسی کارکرد افراد و شاخصهای حوزه هنری این تعداد به یک نفر تقلیل مییابد و در هر رشته یک نفر انتخاب میشود.
وی تصریح کرد: در نتیجه این ارزیابیها، یک نفر به عنوان هنرمند ممتاز استان در آن سال انتخاب میشود.
کرماللهی با تأکید بر اینکه تجلیلهای امروز مربوط به ارزیابیهای سال ۹۸ است، افزود: معرفی هنرمندان شاخص انقلاب اسلامی در سال ۹۹، در روز هنر انقلاب اسلامی و در ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۰ انجام میشود و اکنون پروسه انتخاب هنرمندان در جریان است و دستگاههای فرهنگی در ارتباط هستند تا شاخصهای خود را اعلام و افراد را انتخاب کنند.
جانمایه حقیقی هنر برای هنرمند انقلاب حقیقتجویی و حقطلبی است
رئیس حوزه هنری لرستان با ادای احترام به مقام بلند بنیانگذار جمهوری اسلامی و گرامیداشت ایام دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی گفت: هنرمند انقلاب در مسیر فعالیت خود به دنبال حقیقتی میگردد که این حقیقت غایت و مقصد سیر حرکت او به سوی زیبایی مطلق و حقیقت مطلق باشد، به طوریکه او را در عبودیت حضرت حق در کمال آرامش در جمال بی مثال حقیقت غرق کند و خود را در ساحت وحدانی حق نزدیک و نزدیکتر کند و این گونه آنچه را که محصول اندیشه و عمل اوست با امتزاجی از زیبایی و خلاقیت در قالبی از قالبهای هنر ارائه کند.
وی اضافه کرد: از این منظر هنر هنرمند انقلابی در مسیر عبودیت حضرت حق تعالی و عمل به تکلیف قرار میگیرد؛ چرا که حق از آن خداست و هنرمند با کشف حقیقت در هر موضوعی در واقع خدای را در اثر خود متجلی میسازد؛ خواه این اثر شعر باشد یا ادبیات، سینما باشد یا تئاتر، تجسمی باشد یا موسیقی.
رئیس حوزه هنری لرستان، حقطلبی، عدالتجویی، ایمان به خدا، ولایتمداری و عمل به تکلیف را از خصوصیات هنرمند متعهد انقلابی و حزب الهی برشمرده و شهدای هنرمند را هنرآفرینان واقعی و اصیل تاریخ انقلاب اسلامی دانست.
کرماللهی با تأکید بر ضرورت برنامهریزی دقیق در عرصه هنر انقلاب اسلامی و حمایت همه جانبه از هنرمندان متعهد انقلابی یادآور شد: متأسفانه استان ما در این بخش نمره قابل قبولی نمیگیرد. سیاستگذاران و برنامهریزان فرهنگی- هنری در استان، در موضوعیت بخشی به موضوع فرهنگ و هنر در جریان برنامهریزی و عملیات در دو سه دهه اخیر موفق نبودهاند.
وی اضافه کرد: به همین خاطر جریانهای قوی فرهنگی و اقدامات مؤثر هنری در استان ما به دلیل عدم شناسایی و حمایت یا اساساً نابود شدهاند و یا راه به بیراه بردهاند و فضای فرهنگی هنری استان به شدت نیازمند حمایت است.
وی بیان کرد: هنر آینده هنر عمل به تعهد است. هنر تسلیم شرایط و توقف در موضوعات روزمره نیست. هنرمند انقلابی اهل جوشش و حرکت است و از توقف بیزار است.
وی اضافه کرد: هنرمند انقلابی میل به رسیدن و میل به شدن دارد. هنرمند انقلاب در مسیر تحقق آرمانها شهید میشود تا عاشقانه به شهادت برسد. هنرمند انقلابی خود را در کنار مردم و با مردم میبیند تا با این همنوایی و همراهی نقش هدایتگری خود را در ایجاد سلامت و سعادت جامعه به نحو شایسته انجام دهد.
کرماللهی در ادامه با اشاره به واکنش برخی هنرمندان به ضرورت دریافت واکسن کووید 19 گفت: اتفاقی که این روزها از برخی هنرمندان شاهد هستیم اتفاقی عجیب و نشأت گرفته از عدم شناخت آنها از وضعیت این بیماری در کشور و بعضاً میل به دیده شدن با هر نحو و شرایطی است که به هیچ وجه زیبنده هنرمند آگاه و شاخص نیست. برای هنرمند شاخص ما بسیار بد است که تحت تأثیر القائات بیرونی در مسیری غیر منطقی و نفاقبرانگیز قدم بردارد و اینجا جا دارد هنرمند متعهد و انقلابی ما با درک درست این شرایط در جهت تنویر افکار عمومی و در مسیر حمایت از تلاش و کوشش مدافعان سلامت جامعه در عرصه علمی و تحقیقاتی و چه در عرصه درمان به میدان آمده و میدانداری کند.
وی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب افزود: ما به عنوان کارگزاران فرهنگی آنگونه که باید حق مطلب را در پاسداشت ارزشها و دستاوردهای مبارک و پاینده شهدا انجام نداده و میتوان گفت حرکت اثرگذاری تا امروز انجام ندادهایم.
وی تصریح کرد: اقداماتی در این زمینه صورت گرفته اما جای کار بسیاری هنوز وجود دارد حد مطلوب با آنچه که اتفاق افتاده خیلی تفاوت دارد.
رئیس حوزه هنری لرستان اضافه کرد: هنوز شهدای ما که چهرههای تابناکی در جبهههای غرب و جنوب بودهاند در فضای ملی معرفی نشدهاند. دستگاههای متولی در امر پاسداشت ارزشهای انقلاب اسلامی مسئول هستند.
وی یادآور شد: ما دچار کم کاری هستیم و باید این مهم را تقویت کنیم و متناسب با ارزشها و آرمانهای انقلاب که به خاطرش جان بهترین جوانان فدا شده را برنامهریزی کرده و شهدا را معرفی کنیم.
کرماللهی در ادامه از شهید علیرضا حیدری، مسعود صارمیان، شهید محمدرضا باروزه و بهرام هژبر به عنوان شهدای هنرمند و خوش ذوق و خلاق در عرصه هنر و از شهید محمود صارمی به عنوان شهید عرصه رسانه و خبرنگاری استان یاد کرد.
در این آیین از سرود «صبح سپید» تولید واحد موسیقی حوزه هتری لرستان رونمایی شد.
این آیین به صورت مجازی و تنها با حضور هنرمندان برگزیده و تعدادی اصحاب رسانه در تالار ماه حوزه هنری لرستان برگزار شد.
انتهای پیام/
نظر شما