احمد نادعلیان در نشست تخصصی «هنر بازیافت» گفت: مهمترین کار هنرمندان فعال در عرصه هنر بازیافت، جان بخشی به محیط است.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، نشست تخصصی «هنر بازیافت» با همکاری حوزه هنری استان اصفهان و موزه هنرهای معاصر اصفهان شب گذشته در سالن سعدی با حضور جمعی از علاقه مندان و هنرمندان برگزارشد.
این نشست با حضور دکتر احمد نادعلیان برگزار شد و این هنرمند با اشاره به جان بخشی به محیط های متروکه و هنری کردن ساختمان های قدیمی گفت: ما انجام این تجربه را در جزیره قشم و در روستای لافت داریم که بسیاری از ساختمان های قدیمی را با استفاده از هنر بازیافت بروز کرده ایم.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه تئوری کمتر به هنر بازیافت پرداخته می شود و در سایر کشورها این هنر برای هنرمندان کاربرد عملی و تولید اثر هنری دارد.
نادعلیان تصریح کرد: ساخت حیوانات با ضایعات در بسیاری از کشورها مثل برزیل بسیار معمول است اما ساخت حیوانات با ضایعات در فرهنگ ما جنبه بازیافت ندارد.
وی با اشاره به کاربرد بسیاری از مواد دورریختنی در هنر بازیافت ادامه داد: در بسیاری از کشورها بازیافت پلاستیک بسیار معمول است به ویژه در کشورهای اروپایی و آفریقایی بازیافت پلاستیک کارکرد حفظ محیط زیست را دارد.
سخنران این برنامه گفت: سوالی که در زمینه هنر بازیافت مطرح است این است که آیا هنر بازیافت باید مانا باشد و به عنوان یک اثر هنری ماندگار به آن نگاه کرد یا رسانه محور باشد و نقش آگاهی دهنده به جامعه برای حفظ محیط زیست داشته باشد و البته باید گفت که در این زمینه ابعاد رسانه محور هنر بازیافت اولویت دارد.
وی با اشاره به خصوصیاتی که یک هنرمند باید داشته باشد افزود: ما به شخصیت اندیشمند، باهوش، با ذوق و دارای حساسیت اجتماعی می گوییم یک هنرمند.
نادعلیان ادامه داد: هنرمند باید یک سیر و سلوک ویژه داشته باشد تا بتواند یک مسئله را به خوبی مطرح کند،هنرمند به عنوان یک کنشگراجتماعی باید داری سرمایه اجتماعی و فرهنگی قوی باشد زیرا وقتی یک هنرمند دست به کار معمولی هم بزند بیشتر از دیگران دیده می شود و به همین دلیل باید توجه بیشتری به مطرح کردن مسائل داشته باشد.
وی تاکید کرد: مهمترین وجه هنر بازیافت این است که نشان میدهد که چه چیزهایی بیشترین آسیب را به زمین و محیط زیست وارد می کند.
این هنرمند هنر بازیافت با اشاره به مرزبندی هایی که در رشته های هنری در کشور ایران وجود دارد و انجمن هایی که وجود دارند گفت: متاسفانه ما بیشتر از آنکه به خود اثر توجه کنیم به مرزبندی هایی که در هنرها وجود دارد توجه می کنیم و با دیدن اثر می گوییم این جز کدام هنر است.
وی همچنین مهمترین کار هنرمندان بازیافت را جان بخشی به محیط عنوان کرد و افزود: اکنون دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که در موادی که در هنر بازیافت استفاده می شود و در مواد مصرفی که تولید می شود تجدید نظر کنند.
وی استفاده مجدد از هر وسیله یا هر چیزی را برای محیط زیست مفید دانست و گفت: استفاده مجدد از اشیا می تواند موجب جلوگیری از هدر رفت انرژی و منابع شود و همچنین استفاده از مواد غذایی ارگانیک دارای اهمیت است.
گفتنی است، کارگاه آموزشی و عملی هنر بازیافت در روزهای دوشنبه و سه شنبه 23 و 24 خردادماه در فضای باز عمارت سعدی با حضور سی نفر از هنرمندان علاقه مند برگزار می شود.
انتهای پیام/
نظر شما