زارعی به مناسبت «روز ملی هنرهای نمایشی»: هنرمندان به جبههٔ «تولید، پشتیبانیها، و مانعزداییها» بپیوندند
کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزهٔ هنری در پیامی «روز ملی هنرهای نمایشی» را با تأکید بر نامگذاری سال جدید، از سوی مقام معظم رهبری با عنوان «تولید، پشتیبانیها، و مانعزداییها» تبریک گفت.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، هفتم فروردین مطابق با ۲۷ مارس، روز جهانی تئاتر، از سال ۱۳۹۶ به عنوان روز ملی هنرهای نمایشی در تقویم رسمی به ثبت رسید و هر ساله ویژهبرنامههایی به پاس این روز در سراسر کشور برگزار میشود. کورش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزهٔ هنری در پیامی این روز را با تأکید بر اینکه همهٔ هنرمندان تئاتر به جمع نیروهای اصلی جبههٔ مقدم «تولید، پشتیبانیها، و مانعزداییها» بپیوندند تبریک گفت. متن این پیام به شرح ذیل است:
«یا مُحوّلَ الحَولِ و الاَحوال
حَوّل حالِنا الی اَحسنٌ الحال
سال جدید را به هنرمندان و فرهنگپروران ایرانزمین خود تبریک میگویم و امیدوارم سال پیشرو سالی سرشار از خلاقیت و نبوغ در جهت تعالی و اعتلای فرهنگ و هنر این مرز پُرگهر باشد. بهویژه که تاریخ ما در آستانهٔ ورود به قرنی تازه است و بهطبع رُخدادهایی نو، در انتظار آفرینشهای فرهنگی و هنری این سرزمین زَرخیز. بر هنرمندان است که این تحول و تطور را به فال نیک بگیرند و در قرن جدید شاهد شکوفایی فرهنگی و هنری به خصوص در حوزهٔ تئاتر باشیم.
هنرهای نمایشی ما باید در قرن جدید بیش از پیش با تئاتر و مردم دنیا ارتباط برقرار کند و همهٔ حرکتها به سمت تعامل و تعاطی باشد؛ چرا که هنرمندان تئاتر ما امروز به جایگاهی رسیدهاند که میتوانند بهاتکای هنر با مردمِ سراسر گیتی سخن بگویند و ضمن این مراودات فرهنگ و آیین اصیل ایرانی-اسلامی خود را به جهانیان معرفی کنند.
این امر، محقق نمیشود مگر با اتکا به فرهنگِ ایرانی و اسلامی که همواره پشت و پناهِ تفکر و تأمل ما در طول سدههای متمادی بوده است. سرزمین ما دارای خردهفرهنگها و آیینهای بسیاری است که میتواند دستمایههای قابل توجهی برای تولید تئاتری متناسب در سطح جهان باشد. هنرمندان تئاتر کشور میتوانند این خردهفرهنگها و آیینها را با نگاهی مدرن و جهانشمول در تولیدات خود بگنجانند به و به جهانیان معرفی کنند.
بر این اساس، امید میرود که قرن جدید، سرآغاز حضور درخشان تئاتر ایران، هم در تعامل با همسایگان خویش و هم در سطح بینالمللی باشد. نباید از یاد ببریم که تئاتر ما بسیار فراتر از تئاتر کشورهای منطقه است و حتی در میان بسیاری از کشورهای آسیایی از وجاهت و جایگاه خاص و قابل اعتنا و اعتمادی برخوردار است و گاه حتی محل مراجعه و ارجاع بوده است و در مواردی نقشی سازنده در ابتکارات و ابداعات هنرهای نمایشی بر عهده داشته است. بنابراین انتظار میرود که متولیان فرهنگ بهخصوص در دولت و مجلس به این امر مهم بهای بیشتری بدهند و نگاه خاصی بدان داشته باشند. از اینرو اهالی تئاتر انتظار دارند که بودجهٔ این هنر به گونهای افزایش یابد که پاسخگوی آفرینش فرهنگ و آیین خاص و با اصالت ایرانی اسلامی باشد و نگاه هنرمندان این عرصه را فارغ از دغدغههای رایج، بیش از پیش از سطح به عمق متمایل نماید. فرهنگ و هنر ایران، و بهطبع تئاتر این سرزمین میتواند برای بسیاری از کشورهای دنیا بدیع باشد و چنانکه ما فرهنگ ایران را به شکلی اصولی در تئاتر عرضه کنیم، بدون تردید آغوش جهان به روی حرفهای ما باز است. مگر جز این است که ایران از فرهنگ و تمدنی غنی برخوردار است که از قدمت آن سرچشمه میگیرد؟ بنابراین با اتکا به همین سرمایه میتوان حرفهای بدیع و تازهای برای جهان به ارمغان آورد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۰ را سال «تولید، پشتیبانیها، و مانعزداییها» نامگذاری کردند که طبیعتاً اصحاب فرهنگ و هنر باید به این امر توجه بیشتری داشته باشند. همچنین مدیران فرهنگی کشور باید، بهتبع همین رهنمون از تولیدات فرهنگی به ویژه تئاتر و هنرهای نمایشی پشتیبانی شایستهای به عمل آورند و تا حد امکان هدفشان رفع موانع از این مسیر و نیل به آن مقصد عالی باشد.
سال گذشته، سالی سخت برای تئاتر ما بود. امید است که سال پیشرو با توجه به نامگذاری آن با عنوان «تولید، پشتیبانیها، و مانعزداییها»، از سوی تمامی نهادهای مربوطه حتی مجلس و دولت پشتیبانی، مانعزدایی و حمایت شود.
اهمیتِ رسالت دستگاههای فرهنگی و هنری در حوزه تولید بسیار فراتر از کارخانجات تولید مواد غذایی و صنعتی است، چراکه این کارخانهها غذای جسم بشر را تولید میکنند و دستگاههای فرهنگی و هنری غذای روح انسان را. از این رو ما باید در سال ۱۴۰۰ پیشگام تولیدات فرهنگی و هنری باشیم. وظایف اهالی فرهنگ و هنر در «تولید، پشتیبانیها، و مانعزداییها» بسیار خطیرتر است. جایگاه اصحاب و دستگاههای فرهنگی و هنری بهخصوص اهالی تئاتر در این امر بسا شایان توجهتر از هر نهاد و سازمانی است. چراکه همواره این فرهنگ و هنر است که میتواند ناهنجاریهای گوناگون را که مانع اصلی تولیدات، پویایی و پیشرفت هر جامعهای است از پیشرو بردارد، بنابراین چه فرهنگ و هنری والاتر از تئاتر که دارای ذاتی انسانمحور و اخلاقمدار است. تئاتر به عنوان یکی از مهمترین بازوهای فرهنگی و هنری، پیشتاز پشتیبانیها و مانعزداییها از تولیدات فرهنگی است.
برافراشتن و برپایی فرمایشات مقام معظم رهبری وظیفه همهٔ هنرمندان و نهادهای فرهنگی مربوطه است. رهبر فرزانه انقلاب اسلامی ایران همواره دغدغههای فرهنگی و هنری داشته است و متأسفانه در مواردی آنگونه که باید و شاید به فرمایشات گرانبهای ایشان توجهی نشده است. از همهٔ هنرمندان، مدیران فرهنگی و نهادهای گوناگون دستاندرکار امور فرهنگ و هنر تمنا دارم فرمایش حضرت آقارا برای سال جدید نصب العین خویش قرار دهند و به جمع نیروهای اصلی جبهه مقدم «تولید، پشتیبانیها، و مانعزداییها» بپیوندند.»
برای همهٔ هنرمندان و فرهنگپروران این مرز پرگهر، سالی سرشار از سلامتی و موفقیت آرزو میکنم. زنده باشید و در پناه خدا.
انتهای پیام/
نظر شما