۱۴۰۳.۰۷.۲۱

هیات انتخاب آثار شرکت‌کننده در بخش «مسابقه تئاتر کودک» بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان-همدان، نمایش‌های برگزیده خود را برای حضور در مرحله نهایی جشنواره معرفی کرد.

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، هیات انتخاب آثار بخش «مسابقه تئاتر کودک» بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان متشکل از مریم کاظمی، شهرام کرمی و مهدی قلعه پس از مشاهده آثار ارسالی به این بخش نمایش‌های برگزیده را معرفی کردند.

اسامی آثار راه‌یافته به این بخش (بر اساس حروف الفبا و بدون اولویت) به شرح زیر اعلام شده است:

۱- نمایش «انگشتر اسرارآمیز» به کارگردانی میثم یوسفی از استان تهران

۲- نمایش «چهچه چلچله چهل گیس» به کارگردانی نسیم شیرزادی از استان فارس

۳- نمایش «راز پیشانی سفید» به کارگردانی سیده معصومه زیوری از استان همدان

۴- نمایش «شنگول و منگول» به کارگردانی غریب منوچهری از استان اردبیل

۵- نمایش « فقط خودم» به کارگردانی محمد جهانپا از استان خراسان رضوی

۶- نمایش «کلاه جادویی گسن» به کارگردانی مرتضی نجفی از استان قزوین

۷- نمایش «هرروز نوروزه» به کارگردانی امیر حسین انصافی از استان تهران

۸- نمایش «هفت خوان کودکان» به کارگردانی حسین مزینانی از استان تهران

۹- نمایش «یارا و ماموریت عروسکی» به کارگردانی رحمت امینی و سمیرا طباطبایی از استان تهران

از این میان نمایش‌های راه یافته به جشنواره کودک و نوجوان همدان، نمایش «فقط خودم» کاری از محمد جهانپا تولید حوزه هنری کودک و نوجوان و درباره یک دختر لوس و نازپرورده تک فرزند است که  قرار است به زودی خانواده او صاحب فرزند دیگری شوند، اما هنوز این موضوع را به این بچه نگفته‌اند و این دختربچه، تنهایی و بودنِ فقط خودش در خانواده را خیلی دوست دارد و به هیچ وجه حاضر به همراهی برای پذیرش یک فرزند دیگر در خانواده نیست، تا اینکه در یک سفر خیالی به سرزمین مورچه‌هایی وارد می‌شود که پر از خواهر و برادر است. در این سفر ماجراهایی که برای او اتفاق می‌افتد که وقتی برمی‌گردد به نوعی رویکرد و ذهنتش نسبت به قبل، تغییر کرده است.

«فقط خودم»برای مخاطبان بالای ۶ سال خلق شده و اثری دارای دو لایه مفهومی است. لایه اول آن برای بچه‌هایست که تک فرزند هستند و در لایه زیرین زنگ خطری برای خانواده‌هایی است که همچنان تمایل دارند تک فرزند باقی بمانند. این نمایش تلنگری به این پدر مادرهاست که اگر این اتفاق بیافتد، بیشتر از همه بچه‌ها آسیب می‌بینند، چرا که خوب نیست بچه‌ها بنا به خواست والدینشان تنهایی را تجربه کنند و  در بزرگسالی خواهر و برادری نداشته باشند. در حقیقت جریان نمایش از دوسو برای مخاطب خودش در حال اجرای یک کار هنری است.

گفتنی است، بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان-همدان به دبیری امیر مشهدی عباس با شعار «تئاتر گفت‌وگوی بدون مرز» و با هدف «تقویت هم دلی و همراهی ، رشد و آگاهی واعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهر تاریخی همدان برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha