۱۴۰۳.۰۱.۲۵

ششمین جلسه گردهمی طنزآمیز با حضور و مدیریت دکتر اسماعیل امینی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، در ششمین نشست گردهمی طنز دیروز و امروز با عنوان «طنزآمیز»، به این نکته اشاره شد که طنز در اصطلاح علوم ادبی با طنز در اصطلاح رایج بین عموم مردم متفاوت است.

طنز در اصطلاح رایج بین ما هر گونه کلامی است که باعث خنده شود اما در اصطلاح فنی وقتی که کلام یک نوع ناسازگاری را به مخاطب می‌نمایاند و مخاطب با پی بردن به مضحک بودن این ناسازگاری به تعجب و خنده وادار می‌شود طنز شکل می‌گیرد.

این ناسازگاری در شعر می‌تواند در نظام معنایی شعر یا در نظام زیبایی‌شناختی شعر یا در نوع روایت باشد.

در ادامه طبق روال این جلسات، شعرهایی منتخب از باب دوم بوستان سعدی روی نمایشگر برای حاضران به نمایش درآمد و توسط دکتر امینی خوانده شده و نکات طنزآمیز شعر سعدی شیرین‌سخن برای مخاطبان شرح داده شد.

مطلع اولین شعری که در این جلسه خوانده شد بیت زیر است:

کسی راه معروف کرخی بجست

که بنهاد معروفی از سر نخست

در این شعر سعدی داستان مرد بیماری را حکایت می‌کند که نزد شخص وارسته‌ای به نام معروف کرخی آمده و در خانه او تیمار می‌شود.

و دومین شعر با این بیت آغاز می‌شود:

طمع برد شوخی به صاحبدلی

نبود آن زمان در میان حاصلی

که حکایت درخواست کمک مالی از سوی یک فرد گستاخ به مرد بزرگواری است که اکنون چیزی برای عطا کردن ندارد.

سپس نکات نغز و شیرین این دو شعر برای مخاطبان بیان شد و مخاطبان به تبادل نظر ‌پرداختند، مشارکت فعال حاضران در بحث‌های ادبی، از نکات مثبت برگزاری این جلسات است.

گفتنی است جلسات گردهمی «طنزآمیز» روزهای دوشنبه هر هفته، در اتاق۴۰۲، در طبقه چهارم ساختمان حوزه هنری، واقع در خیابان سمیه نبش حافظ، برگزار می‌شود. ورود به این جلسات برای عموم آزاد و رایگان است.

تفاوت طنز در علوم ادبی با طنز در بین عموم مردم

تفاوت طنز در علوم ادبی با طنز در بین عموم مردم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha