دبیر پویش «هیسطوری» گفت: این رویداد ملی یک کتاب،کنشگری است که مخاطب نوجوان را در فضای رقابتی به مطالعه کتاب تاریخ استعمار و تولید اثر هنری ترغیب میکند.
مهدی شریفی، دبیر اجرایی پویش «هیسطوری» در گفتگو با روابط عمومی حوزه هنری گفت: پویش «هیسطوری» صرفا یک بستر برای مطالعه کتاب نیست، بلکه یک کتاب،کنشگری است تا نوجوانان 12 تا 18 ساله که این روزها مشغول تحصیل در مدارس هستند، علاوه بر مطالعه کتاب، به کنشگری و تولید آثارهنری بپردازند.
وی اظهار کرد: این پویش حول محور مجموعه 15 جلدی «سرگذشت استعمار» نوشته مهدی میرکیایی است که به بحث تاریخ استعمار و اینکه کشورهای استعمارگر طی 400 سال گذشته چه اتفاقی را در جهان رقم زدهاند، میپردازد.
دبیر اجرایی این پویش با تاکید بر اینکه خیلی از اتفاقات روز دنیا حاصل فعالیتهای استعمارگران است، اظهار کرد: مبنای اولیه شکلگیری این پویش به واسطه همزمانی چند رویداد بود. اولین نکته، تغذیه فرهنگی قشر نوجوان از کتابهای ترجمه شده است و نکته دوم فرهنگ اجتماعی و فکری نسل دهه 80 است که متمایل به فرهنگ غرب شده؛ بنابراین ما فکر کردیم با برپایی این پویش، هم میزان مطالعه کتابی تاریخی که با نگاه بیطرفانه و بدون جبههگیری به شکلگیری بردهداری نوین میپردازد را بالا ببریم و هم در قالب داستانهای کوتاهی که گذشته را روایت میکند، نوجوان را به آگاهی برسانیم.
وی در ادامه یادآور شد: تا زمانی که نتوانیم ماهیت غرب را به نوجوان نشان دهیم، مخاطب امروزی نه تنها تمدن اسلامی را نخواهد شناخت، بلکه رشد و موفقیت را از آن غرب خواهد دانست.
شریفی درباره عنوان «هیسطوری» تشریح کرد: «هیستوری» در انگلیسی به معنای تاریخ است و «هیسطوری» به کاری که غرب با دنیا کرده، اشاره دارد. هیسطوری همان تاریخ 400 سالهای است که غرب با غارتگری، ظلم، کشت و کشتار و رسیدن به ثروت، سعی کرد به سلطهگری در جهان بپردازد و امروز با آگاهی از آنچه که بر سر ملتها آورده، تاریخ را سرکوب میکند و میگوید هیس! کسی تاریخ را نخواند و صدایش را نیاورید.
وی درباره شعار «هیسطوری رو پاک کن» نیز گفت: «هیسطوری رو پاک کن» از اینجا نشات میگیرد که ما میگوییم استعمارگر، هیسطوری را چه به معنای تاریخ و چه در سرکوبگری تاریخی کنار بگذارد و مجددا از نو بنویسد.
دبیر اجرایی پویش «هیسطوری» با اشاره به اینکه عنوان این پویش بر اساس سلیقه و نگاه نوجوان انتخاب شده تا نسل جدید راحترتر با آن ارتباط برقرار کند، گفت: مبنای کار ما این است که بتوانیم کتاب را به سهولت و با قیمت مناسبتری در اختیار نوجوانان قرار دهیم؛ چراکه قیمت نسخه فیزیکی 15 جلدی این کتاب چیزی حدود 600 تا 700 هزار تومان است که با همکاری انتشارات سوره مهر و نشر مهرک، نسخه الکترونیک آن با قیمت 79 هزار تومان به مخاطبان ارائه شده که چیزی حدود 90 درصد ارزانتر از قیمت نسخه فیزیکی و کاغذی آن است.
وی با اشاره به اینکه شرایطی فراهم شده تا علاقهمندان به شرکت در این پویش با هر بضاعت مالی بتوانند در این پویش کتاب کنشگری شرکت کنند، بیان کرد: قیمت هر کتاب چیزی حدود 5300 تومان است و شرکتکنندگان این پویش میتوانند هر جلد را جداگانه خریداری کنند یا پس از مطالعه یک جلد در صورت تمایل جلد بعدی را تهیه و دانلود کنند.
شریفی افزود: بازیوارهای هم که در سایت هیسطوری طراحی شده این امکان را به مخاطبان میدهد که امتیاز حاصل از شرکت در این پویش را به تخفیف استخرها و سینما و خرید دیگر کتابها تبدیل کنند. این طرح با این نگاه در باشگاه هیسطوری لحاظ شده که حتی اگر مخاطب کتابی را خرید اما در قرعه کشی برنده نشد، با انباشت سکههایش از تخفیفها بهرهمند شود و هزینه پرداخت شدهاش به نوعی جبران شود.
وی درباره نحوه شرکت در این پویش اظهار کرد: علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سایت hisstori.ir وارد پویش شوند و با ثبتنام و مطالعه کتاب به کنشگری که شامل خلاصه کتاب، آزمون و تولید اثر هنری (پادکست، عکس نوشت و...) برای هر جلد میشود، مشغول شوند. همچنین شرکتکنندگان در این پویش با شکلگیری فضای گفتگو از نظرات، تولیدات و کنشهای یکدیگر اطلاع مییابند و در نتیجه هر مخاطب و کاربر امتیازی دریافت میکند که مبنای جدول رتبه بندی قرار میگیرد.
دبیر اجرایی این پویش با اشاره به اینکه شرکت کنندگان تا پایان فروردین 1402 مهلت تولید اثر هنری خواهند داشت درباره جوایز «هیسطوری» گفت: 50 نفر اول این پویش، بدون قرعه کشی از جوایز 5 تا 50 میلیون تومانی بهرهمند میشوند و 1500 جایزه شامل لپ تاب، دوربین و.... با قرعه کشی و بر اساس رتبهبندی، به شرکت کنندگان در پویش اهدا خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به اینکه «هیسطوری» یک پویش ملی است و ما امیدوار هستیم با برگزاری بزرگترین پویش کتابخوانی که با تلفیق کتاب کنشگری است، یک ونیم تا 2 میلیون مخاطب را جذب کنیم اظهار کرد: از زمان شکلگیری ایده این پویش، با آموزش و پرورش وارد گفتگو شدیم؛ بنابراین با همکاریهای انجام شده امروز میتوان گفت که پرچمدار این پویش آموزش و پرورش است. بر همین اساس اگر این جریان در مدارس کل کشور به صورت میدانی پیش رود، ما به میزان مخاطب مورد نظر دست خواهیم یافت.
شریفی در پایان با بیان اینکه در صورت استقبال مخاطبان، فصل دوم این پویش برای تابستان و امتحانات خرداد برگزار میشود بیان کرد: در پویش کتاب کنشگری «هیسطوری» که با همکاری آموزش و پرورش، حوزه هنری کودک و نوجوان، سازمان دانشآموزی، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان، بسیج دانشآموزی، سازمان تبلیغات اسلامی، شهرداری تهران و نهاد کتابخانهها برپا شده، طی دو هفته، 70 هزار عضو در شبکههای اجتماعی و 35 هزار ثبت نام در سایت پویش داشتهایم و نزدیک به 8 هزار جلد کتاب به فروش رسیده است.
انتهای پیام/
نظر شما