عبدالحمید قدیریان نقاش و طراح صحنه و لباس پیشکسوت و برجسته که به عنوان چهره سال هنر انقلاب در هشتمین هفته هنر انقلاب شناخته شد، معتقد است اگر بازتعریفی در معانی صورت بگیرد، آثار هنری با بهرهگیری از پشتوانههای معرفتی و فکری ارتقاء خواهند یافت.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ عبدالحمید قدیریان نقاش و طراح صحنه و لباس که به عنوان چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۰ شناخته و معرفی شد، در حاشیه آیین اختتامیه این رویداد فرهنگی و هنری حوزه هنری درباره نگاهش نسبت به این انتخاب اظهار کرد: کسب این عنوان و همین که به عنوان هنرمند انقلاب مطرح شدهام به نظرم باعث میشود تا فضای گفتمانی پیدا کنم و بتوانم اهدافی را که سالها در مصاحبههایم داشتم و دنبال کردم، با اختیار مطرح کنم.
وی اضافه کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کردند و گفتند در عرصه فرهنگ و هنر نیاز به تبیین ریشه ای درباره تعاریف و معناها داریم. به این معنا که باید دوباره کلمات را معنا کنیم، همیشه گفتهام کاش این اتفاق بعد از انقلاب فرهنگی میافتاد تا ما با دوباره معنا کردن کلمات سطح معانی را ارتقا دهیم. زیرا نظام جمهوری اسلامی ایران امروز ایدههای بزرگ امروز ادعای معناسازی دارد و باید این اتفاق متکی بر پشتوانههای معرفتی باشد. همچنین باید ترجمههای عمیقی درباره مباحث قرآنی و حدیثی صورت بگیرد. چراکه این مباحث فکری ارتباط مستقیمی با هنر دارد و باید به این فضا راه یابد.
این هنرمند با نسبت دادن ضعف نسبی برخی از آثار هنری به بنمایههای ضعیف فکری و معرفتی عنوان کرد: اگر میبینیم که امروز افتی در برخی معانی هنری داریم به این دلیل است که این هدف هنوز محقق نشده است. در واقع این تفکر است که افت کرده و اگر متفکران همت کنند شاهد خواهیم بود که هنرمندان حرکت و جریان شایستهای را رقم خواهند زد و از همه دلسوزتر به فرهنگ و هنر خواهند بود.
انتهای پیام/
نظر شما