مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: کلیدواژه مقاومت اگر بخواهد در جامعه مؤثر باشد، غیر از راه هنر و هنرورزی راه دیگری ندارد.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، حجتالاسلام قاسم جعفرزاده در سومین پیش نشست «همایش علمی فرهنگی مناقشه قرهباغ، زمینهها، علل و پیامدها»، هنر مقاومت و مقاومت هنری را از عوامل مؤثر در پیدایش انقلاب عنوان کرد و گفت: اساساً کلیدواژه مقاومت اگر بخواهد در جامعه مؤثر باشد، غیر از راه هنر و هنرورزی راه دیگری ندارد و در حقیقت مقاومت در جوامع کنونی، میخواهد نشان دهد که سرنوشت دولت، امت و ملل مختلف، به هم گره خورده و با ابزار هنر این راه ارتباطی نزدیکتر میشود.
وی اصلیترین شاخصه حرکت تمدنی را فرامرزی بودن آن معرفی کرد و گفت: تمدن، مرزهای جغرافیایی را برداشته و فراتر از زبان، مکان و ادیان و با آرمانی واحد حرکت کرده و نشان میدهد اگر هدف، آرمان و جهت حرکت واحد باشد، حرکت تمدنی پدید میآید.
جعفرزاده ارزش و جایگاه هنر در تحقق اراده افراد جامعه را مهم عنوان کرد و افزود: سرچشمه اصلی هنر، عقل همراه با اراده است. بهعنوان مثال چندین سال بود که غائله قرهباغ شروع شده بود، ولی به امید اینکه گروه ناتو یا ابرقدرتهای فرا منطقهای به پا خواسته و قرهباغ را آزاد کنند که این صورت نگرفت و اما زمانی که مردم خود به پا خواسته با اعتقاد و خودباوری، احساسات هنرمندانه را در خدمت عقلانیت قرار دادند، قرهباغ را آزاد کردند.
تلفیق نگاه الهی با هنر از شاخصههای هنرمند متعهد است
وی به وظایف هنرمندان در قبال تحولات اجتماعی اشاره و تلفیق نگاه الهی با هنر را شاخصه اصلی هنرمند متعهد عنوان کرد و گفت: هنر با نگاه الهی به هنر متعالی ارتقا مییابد و با توجه و دقت در باطنگرایی و وحیگرایی، هر حادثهای را که در کف جامعه اتفاق میافتد، حقیقتورزانه در ذیل وحی معنا کند، میتواند حادثه را دفع کرده و در غیر این صورت به خیالپردازی واهی میپردازد.
جعفرزاده تأکید کرد: کشور ایران با آرمان دینی و انسانیت از کشور جمهوری آذربایجان دفاع میکند و تدّین و برادری و فرهنگ واحد، عامل حمایت از قرهباغ بهعنوان خاک اسلام است، برخلاف دیگر کشورها که به خاطر منافع اقتصادی و ایجاد جنجال وارد میدان شدند.
وی بر ضرورت حقیقتورزی و نمایاندن آثار و ابعاد جنگ قرهباغ با زبان هنر تأکید کرد و گفت: ما حتی در تبیین ابعاد دفاع مقدس نیز به صورت فاخر و اثرگذار عمل نکردهایم که باید هنرمندانه در سه مرحله از جمله: ورود قبل از نبرد، حین نبرد و بعد از نبرد وارد صحنه شود؛ چرا که ورود هنرمندان حائز اهمیت بوده و حقایق جنگ را به نمایش میگذارند که در جنگ قرهباغ نیز باید صحنههای اعزام جوانان به دست مادران و رهسپاری آنان از زیر قرآن و پوشاندن کفن به آنان و نیز تشییع شهدا در قالب دستهجات عزاداری با تمسک به سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، بایستی هنرمندانه به تصویر کشیده شود.
هنرمندان اجازه ندهند پیروزی قرهباغ توسط کشورهای دیگر مصادره شود
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل به شاخصههای هنر متعالی در بهرهمندی هنرمندان اشاره کرد و افزود: بصیرت و آگاهیبخشی با دعوت از هنرمندان و شعرا، موسیقیدانان، هنرمندان تجسمی و مستندسازان برای تولید آثار فاخر و ارزشمند باید صورت گیرد و نباید این کار بزرگ مصادره و به نام دیگر کشورها زده شود؛ چرا که قرهباغ خاک اسلام بوده و مسلمانان در حمایت از همدیگر برادرند.
گفتنی است، همایش علمی، فرهنگی «مناقشه قرهباغ؛ زمینهها، علل و پیامدها» با همکاری ادارات و ارگانهای مختلف استان از جمله حوزه هنری استان اردبیل در قالب پیش نشستهای مختلف در حال برگزاری است.
انتهای پیام/
نظر شما