میثم مرادی بیناباج معاون راهبری استانهای حوزه هنری در دیدار با جمعی از هنرمندان و فعالان فرهنگی استان زنجان گفت: هنر مطلوب باید به مسائل مردم و درد آنها واکنش نشان بدهد و اساساً هنر انقلاب چنین ماهیتی دارد.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، میثم مرادی بیناباج معاون راهبری استانهای حوزه هنری، روز پنجشنبه 24 تیرماه با حضور در محل حسینیه اعظم شهر زنجان با جمعی از هنرمندان و فعالان فرهنگی دیدار و گفتوگو کرد که گزیدهای از این دیدار در ادامه آمده است.
در این جلسه که با حضور هنرمندان و برخی فعالان فرهنگی استان شکل گرفته بود، مرادی بیناباج اظهار داشت: هدف از این نشست شنیدن نظرات و پیشنهادات پیرامون مسئله هنر انقلاب در استان است تا راهگشای ما برای نقطه عزیمت تحولی هنر انقلاب در استان زنجان باشد.
وی با بیان اینکه حوزه هنری انقلاب اسلامی در دوره جدید تحولی خود توجه ویژهای به مراکز استانی دارد، افزود: باور ما این است که ظرفیتها و استعدادها در گستره زیستبوم هنری ایران اسلامی پراکنده است که متأسفانه در طول دهههای قبل مورد بیمهری و سانسور قرار گرفته است؛ لذا رویکرد حوزه هنری تمرکززدایی است و اگر بناست هنر انقلاب جان تازهای بگیرد، باید منابع و امکانات از تهران به سوی مراکز استانی گسیل شود.
معاون راهبری استانهای حوزه هنری با بیان اهمیت چنین نشستهایی بیان کرد: برگزاری این نشستها ما را بیشتر با واقعیتهای میدان هنر انقلاب در استانها آشنا میکند و معتقدیم همفکری و شنیدن نظرات هنرمندان سرآغاز امر تحول در مراکز استانی حوزه هنری است.
وی با بیان اهمیت مسئلهمندی در ساحت هنر انقلاب گفت: ما در حوزه هنری ضمن حفظ و ترفیع جایگاه هنر فاخر، قائل به پرداختن به موضوعات و مسائل استان به زیان هنر هستیم؛ چرا که هنر مطلوب باید به مسائل مردم و درد آنها واکنش نشان بدهد و اساساً هنر انقلاب چنین ماهیتی دارد.
مرادی بیناباج با اشاره به تأسیس مرکز هنر مردمی در معاونت راهبری استانها گفت: قله هنر انقلاب در رأس خود نیازمند یک دامنه است و باید بپذیریم که دامنه این قله ظرفیتها و پتانسیلهای مردمی هنر هستند.
وی با بیان اینکه در دهه شصت ما دامنه وسیعی از رویدادهای فرهنگی و هنری را شاهد بودیم که عموماً در مساجد و بدون وابستگی به نهادها و ارگانهای دولتی شکل میگرفتند، عنوان کرد: در سالهای بعد نهادهای فرهنگی هنری، جایگزین مردم در فعالیتهای خودجوش هنری شدند، لذا امروز ما ناگزیر به این هستیم که به سنتهای مردمی هنر انقلاب برگردیم و نمونههای موجود در این حوزه را شناسایی و به عنوان الگو به مردم معرفی کنیم.
چنین دیدارهایی مقدمه شکلگیری کارهای فرهنگی شبکهای است
امیرخانی از فعالان فرهنگی استان زنجان نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از برگزاری چنین جلساتی گفت: فراهم شدن چنین فرصتهایی برای فعالان فرهنگی باعث مقدمه شکلگیری کارها به صورت شبکهای است.
امیرخانی در ادامه با معرفی اقدامات فرهنگی گروه انیمیشن فانوس بیان کرد: این گروه متشکل از 7 نفر طلبه حوزه علمیه است که از جمله اقدامات انجام گرفته توسط گروه انیمیشن فانوس برنامهریزی جهت تولید محتوای هنری برای اساس محتوای غنی دینی است.
وی با توضیح اینکه گروه انیمیشن فانوس چشماندازی ده سال برای خود تعریف کرده است، ادامه داد: کاراکتر محلی شعار اول، کاراکتر کشوری شعار دوم و کاراکتر جهانی شعار سوم ما است.
هنر پردهخوانی را زنده نگه داریم
در ادامه این دیدار حسن ترخوانه از پیشکسوتان حوزه تجسمی استان با بیان اهمیت هنر تعزیه در استان زنجان پیشنهاد کرد: ایجاد محلی با عنوان تعزیه در استان این امکان را فراهم میکند تا مردم به تماشای تعزیه بنشینند و هنر پردهخوانی که در حال فراموشی است مورد توجه قرار گیرد.
جمعی از فیلمسازان و مستندسازان استان زنجان نیز با بیان اینکه نبود تجهیزات و امکانات بهروز فیلمبرداری در استان مشکل اصلی است، خواستار حمایت مسئولین در این زمینه بودند.
اصغر محمدی، رئیس انجمن خوشنویسی استان نیز در ادامه جلسه با گلایه از وضعیت عمومی فرهنگ و هر در کشور و استان بیان کرد: اگر فرهنگ و هنر آسیب ببیند در سایر بخشها نیز کارها به درستی پیش نمیرود.
همچنین حسن پاکزاد از شاعران استان به موضوع لزوم تمرکززدایی از تهران و توجه به ظرفیت شهرستانها اشاره داشت و خواستار توجه به هنرمندان و ظرفیتهای هنری استانها شد.
در ادامه جلسه حمیدرضا قزلباش و جمعی از هنرمندان تئاتر فعال در عرصه تئاتر مسجد ضمن اشاره به ظرفیت جشنوارهها برای تولید کارهای آیینی و انقلابی اذعان داشتند: نباید با دید محدود به مسجد نگاه کرد و باید از ظرفیت مساجد برای فعالیتهای هنری از جمله تئاتر مسجدی استفاده برد.
آقایان صحبتلو و سلمان کریمی نیز هر یک به ظرفیتهای داستانی استان اشاره کردند و افزودند: کار در وادی داستان زمانبر و طاقتفرسا است و بایستی در این زمینه برنامه دراز مدت وجود داشته باشد.
همچنین در این جلسه امیر رسولی و ضیاء موسوی توجه به اشعار آیینی و ترکی را از اقدامات لازم حوزه هنری در سالهای آتی دانستند و اظهار کردند: بایستی به این نوع از ادبیات در استان توجه ویژهای شود.
مهدی بیات و محمدی نیز که از راویان دفاع مقدس هستند، با اشاره به ظرفیتهای معنوی استان در زمینه شهدا و ایثارگران جنگ تحمیلی خواستار توجه بیشتر به ساخت ساختمان حوزه هنری بودند تا به این طریق هر یک از هنرمندان بتوانند به صورت فعال در این وادی ورود پیدا کنند.
انتهای پیام/
نظر شما