بهنام عبداللهی شاعر و نویسنده ادبیات کودک و نوجوان معتقد است: با توجه به اینکه محافل ادبی، بستر رشد شاعران و نویسندگان را فراهم میکند، جای خالی محافل ادبی کودک و نوجوان به شدت احساس میشود و ضروری است متولیان امر برای تشکیل آن اقدام کنند.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، بهنام عبداللهی ضمن تبریک فرا رسیدن روز ادبیات کودک و نوجوان به فعالان این عرصه، اظهار کرد: امروزه شاهد فراموشی ادبیات بومی در بین کودکان و نوجوانان هستیم که بخشی از این مسئله به نحوه تربیت خانوادهها و بخشی دیگر، به سیاستهای کلان آموزش و پروش مربوط است.
وی ادامه داد: اکنون در تبریز کمتر کودک یا نوجوانی را میتوان پیدا کرد که بتواند ترکی را به شیوهای صحیح صحبت کند یا بنویسد.
این شاعر یادآور شد: اگر امروز کارشناسان از تضعیف ادبیات بومی هر منطقه سخن میگویند، بیارتباط با نادیده گرفتن ادبیات بومی برای کودکان و نوجوانان نیست؛ چراکه اگر از سنین کودکی فرد بتواند به ابعاد عمیقتر زبان مادری خود تسلط یابد، در آینده میتواند کنشگری فعال در ادبیات بومی منطقهاش باشد.
عبداللهی همچنین اظهار کرد: دوران کرونا بار دیگر برای جهانیان ثابت کرد که ادبیات پناهگاه تنهایی و عزلت انسانها است که میتواند ما را به اعماق وجود خودمان ببرد.
وی ادامه داد: بر همین اساس توجه به ادبیات لازمه هر جامعه توسعه یافته و در حال توسعهای است که میخواهد آیندهای درخشان برای فرزندان خود رقم بزند.
این شاعر فعال در حوزه کودک و نوجوان ضمن انتقاد از بیتوجهی به حوزه ادبیات کودک و نوجوان، تصریح کرد: در سالهای اخیر شاهد کم رونق شدن رویدادهای مربوط به ادبیات کودک در سراسر کشور از جمله در تبریز هستیم که اصلیترین عامل آن شیوع ویروس کرونا است، اما اگر برگزاری چنین رویدادهایی برای متولیان فرهنگ و هنر در اولویت باشد، میتوان از بسترهای مجازی نیز برای آن بهره جست.
وی افزود: از طرفی دیگر با توجه به اینکه محافل ادبی، بستر رشد شاعران و نویسندگان را فراهم میکند، جای خالی محافل ادبی کودک و نوجوان به شدت احساس میشود و ضروری است متولیان امر برای تشکیل آن اقدام کنند.
عبداللهی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه آموزش و پرورش در سالیان اخیر با موضوع ادبیات کودک و نوجوان به شیوه تکلیفی برخورد کرده است، گفت: ادبیات را از جهاتی میتوان پایه و اساس علوم مختلف و مرجعی برای آموزش شیوه زندگی دانست؛ از همین رو باید کودکان و نوجوانان سرزمینمان بتوانند با ادبیاتی اصیل و صحیح سخن بگویند و بنویسند.
وی همچنین با بیان اینکه گسترش ادبیات فضای مجازی آسیبی جدی برای کودکان و نوجوانان به شمار میآید، عنوان کرد: این روزها شاهد رسوخ ادبیات غلط رایج در فضای مجازی به حیطه گفتاری و نوشتاری کودکان و نوجوانان هستیم که در آینده میتواند خطری جدی به شمار بیاید.
بهنام عبداللهی، متولد سال 1380 در تبریز سرودن شعر و نویسندگی را از کودکی و با فعالیت در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرد. او به مدت 3 سال با نشریه نوجوان کوله پشتی، روزنامه شهروند و 6 سال با هفتهنامه دوچرخه، روزنامه همشهری همکاری کرده و اشعار و داستانهایی برای کودکان و نوجوانان به چاپ رسانده است.
مجموعه شعر «یادگاری شمع برای پروانه» در برگیرنده سرودههای دوران نوجوانی عبداللهی در 14 سالگی وی چاپ و به عنوان مجموعه شعر مناسب برای نوجوانان در سایت رسمی کنترل کیفی منابع آموزشی معرفی شد.
بهنام عبداللهی در سال 1397 در برنامه اقیانوس شبکه دو سیما حضور یافت و به عنوان نوجوان موفق حوزه رسانه کشور معرفی شد.
انتهای پیام/
نظر شما