محمدرضا بحری شاعر معتقد است: کنگرههای شعر در میان طبقه مخاطبان خاص خود (شعرا و اصحاب قلم) جایگاه ممتازی دارند که کمترین بهره آن، ایجاد انگیزه، شور و نشاط معنوی برای تولید آثار فاخر و ماندگار در گستره ادبی جامعه است.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، محمدرضا بحری شاعر با اشاره به اهمیت شعر غدیر اظهار کرد: شعر غدیر قدمتی همزاد با واقعه غدیرخم دارد. چنانکه در ۱۸ ذیالحجه سال دهم هجری و پس از پایان خطابه غرای نبوی در محل خمِّ غدیر و در اجتماع عظیم حجاج، حسان بن ثابت (شاعرنبوی) در ضمن ابیاتی این واقعه شکوهمند را به رشته نظم کشیده است.
وی افزود: از همان روزگار شعر غدیر و غدیریه سرایی به یکی از مضامین پرتکرار دواوین شعرای دوره اسلامی بدل شد و در پرتو آن، عنصر شعر یکی از مستندات محققین و مدافعین اندیشه غدیر را به خود اختصاص داد. از همین روست که مرحوم علامه امینی حجم معتنابهی از اثر گرانسنگ تحقیقی خود -الغدیر- را به آوردن غدیریههای شعرای دوره اسلامی از قرن اول تا قرن نهم اختصاص میدهد و روشن است به گواهی تاریخ ادب اسلامی، حجم قابل توجهی از آثار غدیری همین دوره نیز از نظر جناب علامه به دور مانده و این حکایت از عظمت کمّی این موضوع در فرهنگ و تاریخ ادبیات اسلامی دارد.
شاعر تبریزی در ادامه اظهار کرد: این سرودههای کثیر علاوه بر اینکه بیانگر خلوص عشق و ارادت کافّه مسلمین به ساحت قدسی امیرالمؤمنین و مقام ولایت ایشان است؛ از منظر دیگر میتواند نشانگر نقش محوری غدیر و ولایت در انسجام امت اسلامی باشد و اتحاد عموم مسلمین را حول محور غدیر دستیافتنیتر سازد.
وی همچنین ادامه داد: امروزه که جهان اسلام بیش از گذشته از آتش اختلافات و نزاعات میان مسلمین در رنج و عذاب است، میتوان با نقشآفرینی ایران عزیز اسلامی در برگزاری چنین کنگرههای بینالمللی حول موضوع غدیر با زبان عامه شعر، علاوه بر صیانت از تفکر اصیل اسلامی «ولایت الهی»، محوری برای اتحاد عاشقان و دلدادگان آستان اهل بیت ترسیم کرد.
محمدرضا بحری در بخش دیگر سخنان خود به علاقه مردم آذربایجان به شعر آیینی اشاره کرد و گفت: آذربایجان از گذشتههای دور خانه اهل بیت و کاشانه دوستداران ایشان است. گنجینههای نفیس ادبیات این سرزمین گنجوری گوهرهای مکنونی از بدایع فکرت و دقایق حکمت سخنسنجان آذربایجانی را برعهده دارد که صاحبانشان دل در گرو ارادت و محبت خاندان رحمت و مهربانی داشتهاند و زبان ترکی نیز در کنار زبان عربی و فارسی در ادای حق تبلیغ و اشاعه فرهنگ ناب اسلامی-شیعی در طول اعصار و قرون و در حد کمال و مجال کوشیده است.
وی در خصوص اهمیت برگزارین نخستین کنگره بینالمللی شعر غدیر اظهار کرد: اصولاً کنگرههای شعر در میان طبقه مخاطبان خاص خود (شعرا و اصحاب قلم) جایگاه ممتازی دارند که کمترین بهره آن، ایجاد انگیزه، شور و نشاط معنوی برای تولید آثار فاخر و ماندگار در گستره ادبی جامعه است.
این شاعر تبریزی در ادامه افزود: کنگره بینالمللی شعر ترکی غدیر میتواند علاوه بر این مهم، به ترویج و اشاعه فرهنگ و اندیشه غدیر در سایه انتشار و ارائه آثار تولیدی در جامعه اسلامی بپردازد. همچنین باتوجه به هجمههای گسترده فرهنگ غربی، وجود چنین کنگرههایی ظرفیت جریانسازی شعر متعهد و تعالی هنر آرمانی را دارند که در سایه آن، پاسخ به هجمهها و شبهات و حفظ پویایی و بالندگی فرهنگ اصیل اسلامی دستیافتنیتر بهنظر میرسد که میتواند به سد محکمی در برابر تهاجم فرهنگی و تبلیغات ضد دینی در جامعه اسلامی ما تبدیل شود.
گفتنی است، نخستین کنگره بینالمللی شعر ترکی غدیر با موضوعات سیمای علی (ع) در قرآن، علی (ع) خانواده و سبک زندگی، علی (ع) و مسئله صلح جهانی، علی (ع) در آیینه نهجالبلاغه و سایر موضوعات مرتبط برگزار میشود که علاقهمندان میتوانند آثار خود را تا تاریخ ۲۸ تیرماه به دبیرخانه این کنگره واقع در حوزه هنری آذربایجان شرقی ارسال کنند. این کنگره در پنجم مردادماه، در آستانه عید غدیر خم در تبریز برگزار میشود.
انتهای پیام/
نظر شما