به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، تاریخ به ما میآموزد که انسانها در چه شرایطی شکست خورده یا به اوج رسیدهاند، چگونه فرهنگها شکل گرفتهاند و چرا جوامع دگرگون شدهاند. تاریخ، درسنامه زندگی است؛ نه برای تکرار گذشته، بلکه برای پرهیز از تکرار خطاها و الهام گرفتن از خرد جمعی نیاکانمان. هرچه بیشتر گذشته را بفهمیم، بهتر میتوانیم در پیچوتاب زمان حال تصمیم بگیریم. ما در این مجموعه یادداشتها، همراه شما خواهیم بود تا با معرفی مجموعهای از بهترین و خواندنیترین کتابهای انتشارات سوره مهر با موضوعات مختلف، راهنمای شما در نمایشگاه کتاب سال ۱۴۰۴ باشیم. پس، کمربندها را ببندید و آماده شوید تا در دنیای شگفتانگیز کتابها غرق شویم.
کربلا به زبان تاریخ
حماسه عاشورا در طول تاریخ، الهامبخش شیعیان و حتی غیرمسلمانان بوده است. آنگاه که ظلم چارهای به جز مبارزه با جان باقی نمیگذارد. در این کتابها کربلا را بهعنوان یک واقعه تاریخی در بستر زمانه خود مورد مطالعه قرار میدهیم.
کتاب «پنجمین پنجره و خورشید» نوشته محمدحسن زورق با نگاهی تحلیلی، پنجرههای پنجگانه ایمان، توحید، نبوت، عدالت، امامت و معاد را به واقعه عاشورا پیوند میزند. این اثر با روایت دشت کربلا و پایانبندی در اربعین، پیام شهادت را الهامبخش مقاومت ملتهای مسلمان میداند.
کتاب «منظومه شهیدان کربلا» اثر همایون کاشانی و سیدرضا آلیاسین، با زبان موزون و دلنشین، رشادتهای قهرمانان عاشورا را به تصویر میکشد. این اثر با توصیف لطیف و جذاب قهرمانیهای پیروان سیدالشهدا، خواننده را به عمق حماسه کربلا میبرد و دل را به یاد ایثار و عشق میآکند.
کتاب «انوار بازنوشته» اثر حامد صافی، سفری جذاب در دل روایتهای عاشورایی از سال ۶۱ تا قرن هفتم هجری است. با نگاهی نو و بر پایه نظریه فزونمتنیت، این اثر نشان میدهد چگونه هر روایت عاشورا بستری برای بازنویسی تازه بوده و ادبیات را دگرگون کرده است.
کتاب «کربلا به روایتی دیگر» نوشته محمدرضا جوانآراسته، به تحلیل شخصیتها و گفتگوهای مهم در واقعه عاشورا میپردازد. این اثر با بررسی روحیات و خلقیات افراد حاضر در کربلا، سعی دارد تا نقش هر یک از افراد را در این رخداد تاریخی بازتاب دهد و تصویری روشن از انگیزهها و انتخابهای آنان ارائه دهد.
کتاب «تجلی جلال و جمال الهی» اثر محمود شاهرخی، دریچهای شاعرانه به عظمت و کرامت امام حسین(ع) است. این کتاب با نثری آکنده از عشق و ادب، خواننده را به درک ژرفتری از جایگاه امام حسین (ع) بهعنوان جلوه کامل جلال و جمال الهی دعوت میکند؛ دریغی از دریا، برای دلهای عاشق.
تاریخ روزهای نه چندان دور، انقلاباسلامی
کتاب «انقلاب اسلامی ایران و انفتاح تاریخ» اولین کتاب، به قلم استاد علوم اجتماعی دانشگاه تهران، حسن کچوییان است. این کتاب با نگاهی جامعهشناختی و تاریخی، به پیوند انقلاب اسلامی با بیداری اسلامی در بهار عربی میپردازد. این اثر با تحلیل ماهیت جنبشها و نقش محوری ایدئولوژی، افقهای تازهای در فهم انقلابها میگشاید.
گزینه بعدی در این لیست، کتاب «انقلاب نااندیشیدنی در ایران» نوشته چارلز کرزمن است. کرزمن با نگاهی جامعهشناسانه و دقیق، انقلاب ۱۳۵۷ را از منظر یک پژوهشگر غربی بررسی میکند. او نشان میدهد نظریههای غربی برای تبیین این پدیده کافی نیستند و انقلابی چنین شگفتانگیز، فراتر از تحلیلهای مرسوم است.
اما اگر به دنبال اطلاع از جزئیات و اتفاقات آخرین روزهای منتهی به انقلاب هستید، این کتاب را به شما پیشنهاد میکنیم. کتاب دو جلدی «گامبهگام با انقلاب» نوشته اکبر خلیلی روایتی روزنگار از رویدادهای سیاسی منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی است. از جمعه خونین ۱۷ شهریور تا بازگشت امام خمینی(ره)، نویسنده با دقت وقایع تاریخی سال ۱۳۵۷ را ثبت کرده؛ روایتی زنده و مستند از روزهای سرنوشتساز انقلاب.
نام کتاب چهارم «انقلاب اسلامی ایران، ریشهها و دورنمای آینده» نوشته محمدحسن زورق است. این کتاب به بررسی تاریخ انقلاب اسلامی ایران و ریشههای آن میپردازد. این اثر تحلیل عمیقی از دوران طلایی اسلام و همچنین بحرانهای هزاره دوم میلادی و عقبنشینی تمدن اسلامی در برابر تمدن غرب ارائه میدهد. کتابی ارزشمند برای درک گذشته و آینده انقلاب اسلامی.
و کتاب آخر «نقش بازار تبریز در پیروزی انقلاب اسلامی» نوشته معصومه جعفرزاده، نگاهی دقیق به نقش بازار تبریز در پیروزی انقلاب اسلامی دارد. بازاریان با استقلال مالی، اتحاد با مساجد، بستن مغازهها و حمایت از مبارزات، نقشی کلیدی در سازماندهی اعتراضات ایفا کردند. اثری ارزشمند درباره پیوند اقتصاد، دین و انقلاب.
تاریخ ینگه دنیا برای نوجوانان
مجموعه «سرگذشت استعمار» یک اثر ماندگار و جذاب برای نوجوانهایی است که میخواهند از حقایق تاریخی جهان اطلاع یابند. حقایقی که رهبران و سردمداران کشورهای غربی تلاش در تحریف یا انکار آنها را دارند. دزدهای پلیدی که با سرمایه و ثروت کشورهای دیگر پولدار شدند و دیگر ملت را با ظلم و بیعدالتی در موضع ضعف و فقر نگه داشتند. این مجموعه خواندنی به قلم مهدی میرکیایی نوشته شده است.
جلد اول از مجموعه «سرگذشت استعمار» از ماجرای کشف قاره آمریکا و اینکه چگونه بردگان سیاه برای بهرهکشی به این کشور برده شدند و اینکه چگونه منابع آن به یغما رفت و بومیان سرخپوست آن منطقه نسلکشی شدند، سخن میگوید.
جلد دوم نیز درباره استعمار کشور هند توسط کمپانی هند شرقی که یک کمپانی استعماری از بریتانیا بود، نوشته شده و همچنین دست درازیهای هلند و پرتغال به کشور ایران در دوره صفوی و افشاری مورد بررسی قرار گرفته است.
آخرین جلد هم به قرن هجدهم و نوزدهم میپردازد. زمانی که استعمارگران، ایران را در دوره قاجار به چند کشور تجزیه کردند و امپراطوری عثمانی به عنوان قدرت دیگر خاورمیانه نابود شد و در ادامه استعمارگر دیگری به نام ایالات متحده سربرداشت و با همکاری انگلیس ثروت ایران یعنی نفت را به تاراج برد. همچنین ماجرای تقسیم کشورهای آفریقایی میان اروپاییان نیز بحث مهم دیگر این کتاب است.
نظر شما