۱۴۰۳.۱۰.۱۳

گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری از امروز ۱۲ دی ماه میزبان آثاری از هنرمندان است که در بوم نقاشان از  جایگاه و ابعاد شخصیتی سردار دلها می‌گویند.

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، نمایشگاه گروهی نقاشی «جمال حبیب» با ۱۷ اثر نقاشی به مناسبت سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری افتتاح شد.

در این نمایشگاه آثار هنرمندانی چون محمد اسدی جوزانی، علی اسلامی مقدم، علی پتگر، علیرضا پورقدیری، کاظم چلیپا، حسن روح‌الامین، ناصر سیفی، علی‌محمد شیخی، غلامعلی طاهری، حسین عصمتی و عبدالحمید قدیریان و همچنین سه سردیس و یک مدالیوم از مینا صدری، حسین عصمتی، نادر قشقایی و قدرت‌الله معماریان به نمایش گذاشته شده است.

علی پتگر درباره اثر خود که در نمایشگاه «جمال حبیب» روی دیوار رفته گفت: این نقاشی را در کارگاه ۸ روزه «رستخیز عام» که محرم سال ۱۴۰۲ برگزار شد، کشیدم و قرار بود تبدیل به نقاشی رنگ روغن شود ولی پس از تمام طراحی علاقه‌مندان و افراد اهل فن درخواست کردند که فعلا آن را رنگ نکنم، البته من در آینده آن را به صورت رنگ روغن تکمیل خواهم کرد.

وی افزود: اینکه چهره سردار سلیمانی را از زوایای مختلف ترسیم کرده‌ام به این دلیل است که من در وجود این شهید، انسانی که جمعی ازداد است را دیدم که فقط صرفا یک فرمانده نیست بنابراین فکر کردم برای اینکه ابعاد وجودی وی و جامعیت شخصیت سردار را نشان دهم بهتر است که تیپ‌ها و خدمات سردار سلیمانی در زمینه‌های مختلف را به تصویر بکشم.

این هنرمند ادامه داد: سردار سلیمانی کسی است که موفقیتش از زمان اشغال عراق توسط داعش کاملا مشخص است، او سرداری است که وقتی سیل در شهری جاری می‌شد وارد میدان می‌شد، تا زانو در سیلاب می‌رفت که به مردم کمک کند.

پتگر عنوان کرد: اصولا آدمها در زندگی‌شان یک برنامه و هدف انتخاب شده دارند و گاه این روند یک بعد دارد و گاه شامل چندین بعد می‌شود. گویا داستانی اصلی وجود دارد که در کنار آن داستان‌های کوچک اپیزودی وجود دارد که بسیار مهم هستند.

وی تشریح کرد: در سمت راست تصویری که در نمایشگاه «جمال حبیب» روی دیوار رفته، سردار سلیمانی به عنوان یک شخصیت بسیجی نشان داده شده و در بخش جنوبی تابلو چهره و حال و هوای مذهبی و عرفانی وی تصویر شده است. در بخش دیگری از این قاب به شهادت‌طلبی پرداخته‌ام که در کنار هم قرار گرفتن این تصاویر شخصیت سردار سلیمانی را نشان می‌دهد. وقتی به سخنرانی و تحلیل‌هایی که سردار سلیمانی داشت مراجعه می‌کنیم نوع نگاهی که امروز در قالب نقاشی دیده می‌شود را درک می‌کنیم. اینکه سردار گفته‌اند «تا شهید نباشید، شهید نمی‌شوید» صحبتی عارفانه است و نه سخن یک فرمانده لذا اینکه در این تابلوی نقاشی به کلام وی مبنی بر اینکه «ما ملت امام حسینیم» اشاره شده هم با همین دیدگاه آمده است. این سخن شعار اصلی قاسم سلیمانی است که کاملا جاافتاده و برای عموم افراد آشناست. این کلام کاملا دقیق است و شعاری بدون پشتوانه نیست و ما در عمل هم دیده‌ایم که ملت ما تا چه حد وفاداریشان را به اباعبدالله نشان داده‌اند، ضمن اینکه انقلاب اسلامی برخواسته از نهضت و فرهنگ حسینی است.

پتگر تاکید کرد: ابعاد وجودی و نوع نگاه سردار سلیمانی باعث شد تا مقام معظم رهبری هم عنوان مکتب را به منش زندگی دادند و مکتب سلیمانی را می‌توان در دانشگاه‌ها به نسل جدید آموخت و وی را به عنوان الگویی برای جوامع اسلامی که می‌خواهند دنیا را از وضعیت اسف‌بار کنونی نجات دهند، معرفی کرد.

همزمان با افتتاح این نمایشگاه سه سردیس از سردار قاسم سلیمانی که توسط حسین عصمتی و نادر قشقایی ساخته شده در نگاه‌خانه حوزه هنری نیز رونمایی شد که با استقبال زیادی از سوی بازدیدکنندگان مواجه شد.

گفتنی است، علاقمندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه ۱۵ تا ۱۹ دی ماه، هر روز از ساعت ۹ تا ۱۸ به گالری عالی حوزه هنری به نشانی خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ مراجعه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha