۱۴۰۳.۱۰.۱۱

برنامه «روز مقاومت» به همت سیمافکر با همکاری مکتب سلیمانی، عصر دوشنبه ۱۰ دی، در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، در این برنامه، «سیدعلی کشفی» مدیرمسئول و عضو شورای علمی مؤسسه اشراق، «علی صمدزاده» کارشناس روابط بین‌الملل، «حمیدرضا فرتوک زاده» دانشیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر و «علی عبدی» حضور داشتند.

«مدافعان حرم یا مدافعان اسد»؛ شبهه‌ایی که حاج قاسم پاسخ داد 


میراث حاج قاسم برای عراقی‌ها چه بود؟

در بخش ابتدایی این جلسه با محوریت« امروز باید چگونه از مقاومت سخن گفت»، علی صمدزاده اظهار داشت: من معتقدم ما نیاز داریم درباره حاج قاسم خیلی صحبت کنیم، به نظرم در این باره کم کاری شده است، با توجه به گذشت چند سال، از شور شهادت ایشان دور شدیم، اما از حماسه‌ای ایشان به پا کردند کمتر صحبت شده است.
وی ادامه داد: واقعا نیاز است ایشان با جزئیات بیشتر معرفی شود و از میراث او صحبت شود، این در حالی است که از حاج قاسم مثل فردی تاریخی حرف می‌زنند، مثلا گفته می‌شود حاج قاسم یک شخصیت مدبر بود، ولی اینکه حاج قاسم یک شخصیت موسس و بنیانگذار است که را می‌توان با جزییات بیان شود.

این کارشناس گفت: ما سال‌ها می توانستیم از بیان سیدحسن نصرالله، روایت حاج قاسم را داشته باشیم ولی حالا خود سیدحسن نیاز به روایت دارد. درباره سردار ابومهدی یار دیرین حاج قاسم نیز هم همین طور. پس تکلیف برماست با جزییات و کیفیت بیشتری از آن‌ها مطلع باشیم و وظیفه داریم که با جزییات آنها را برای آیندگان روایت کنیم.

صمدزاده در ادامه افزود: اگر جزئیات نداشته باشیم و اگر بخواهیم به کلی گویی‌های رسانه‌ایی و بعضا زرد بسنده کنیم در نقش و وظیفه خود کوتاهی کرده‌ایم. 

وی اظهار داشت : حاج قاسم در دوگانه‌های داخلی کم پیدا بود و دامنش  از  دو قطبی‌ها دور است، ایشان شخصیت پاکیزه‌ایی دارد و در دام دوقطبی‌ها نیافتاده است، البته نه اینکه موضع نداشته چرا ایشان موضع هم داشته، اما ذره ذره پرونده منطقه‌ای ساخته شده توسط حاج قاسم، حاوی جزییات بسیار زیادی است مثلا پرونده داعش.
وی با مرور خیزیش داعش در عراق در سال ۲۰۱۳، بیان داشت: در این شرایط بود که پدیده مبارک حشد الشعبی ایجاد شد، با تأسیس آن توان رزمی دولت مرکزی عراق به نحوی سه برابر شد و توازن قوای مسلح در عراق و کل کشورهای منطقه بهم خورد. پس میراثی که حاج قاسم با تأسیس حشد الشعبی برای عراقی ها به جا گذشت، میراث بسیار گرانبهاست، مثال بارز آن پرونده کرکوک است .
وی ادامه داد: در حقیقت کاری که حاج قاسم در عراق کرد دلیلی بر این است که ما از عراق قدرتمند نمی ترسیم، بلکه ما به واسطه حاج قاسم خود، عراق را قوی و توانمند کردیم.

صمدزاده اظهار داشت: پس وقتی در پرونده‌ای که از حاج قاسم صحبت می‌شود باید بسیاری از شواهد متعدد از این دست را با جزییات بیان کنیم نباید کلی گویی کنیم که مثلا حاج قاسم تدبیر کرده است. 

کارشناس روابط بین‌الملل تاکید کرد: حاج قاسم ژئوپلتیک منطقه را بهم زد و به شبهاتی که به جمهوری اسلامی وارد است بدون زیاده گویی، پاسخ داده است. الان هم قدرناشناسی ماست بعد از گذشت پنج سال از شهادت حاج قاسم، ما نتوانیم این کارها را تبیین کنیم. این مدت از شهادت حاج قاسم بگذرد و  ما ندانیم که برای عراقی‌ها و سوری‌ها و در عراق و سوریه چه کردیم،( بله الان ساختار در سوریه ساقط شده) و ما مدافعان حرم بودیم یا مدافعان اسد بودیم؟ ما هنوز که هنوز است نتوانستیم این شبهات را پاسخ دهیم در حالی که حاج قاسم ۱۰ سال پیش در میدان عمل به این شبهات پاسخ داده و آن‌ها حل کرده، پس وظیفه ماست که سوال طرح کنیم و به آن پاسخ دهیم .

«مدافعان حرم یا مدافعان اسد»؛ شبهه‌ایی که حاج قاسم پاسخ داد 


قاسم سلیمانی؛ مرد موقعیت‌ها

در ادامه برنامه «سیدعلی کشفی‌زاده» بیان داشت: ما ممکن است خارج از موقعیتی که قرار داریم درباره شهید سلیمانی صحبت کنیم. قاسم سلیمانی مرد موقعیت هاست، هم درک عمیقی از موقعیت دارد وهم  خود را به موقعیت آگاهی دارد و خود را مسئول می‌داند.

وی ادامه داد: اگر قاسم سلیمانی در این جا حاضر بود(که قطعا به گونه‌ای حضور دارد). ترجیح می داد بیشتر از خودش درباره موقعیت صحبت شود. 

کشفی زاده ادامه داد: بخش بسیار مهم این موقعیت در سایه آشکار کردن جوهر انسانی مشخص می شود. حال این جوهر انسانی خود را در چه نشان می دهد، با نگاه به حاج قاسم می‌توان گفت، قاسم سلیمانی مردی نیست که سلسله مراتب به او ابلاغ وظیفه کند، او از کودکی زمانی که قرض پدرش را به عهده می گیرد. چیزی را برعهده می گیرد که بر عهده اش نبوده و راهی را برای خانواده اش باز می‌کند.

این مسأله را در شیوه خاص فرمانده‌ایی حاج قاسم در جنگ تحمیلی و در شیوه خاص فرمانده‌ایی‌اش در مبارزه با اشرار نیز می‌بینیم، پس این جوهره انسانی در شخصیت حاج قاسم به اوج خود رسیده است.

در ادامه برنامه صمدزاده به نقش سیدحسن نصرالله در روایت محور مقاومت تاکید کرد و گفت: آیا کسی قبل از طوفان الاقصی شخصیت یحیی سنوار را می‌شناخت، طبیعتا خیر، در حالی که این فرد تبدیل به شخصیت بی بدیل محور مقاومت در جهان شد، پس نمی توان گفت این مسیر نه بدون سرباز و نه بدون فرمانده نخواهد ماند.

وی اظهار داشت: بخش قابل توجه ای که محور مقاومت را پیش می‌برد کاریزمایی است که رهبران مقاومت است. پس حذف رهبران مقاومت با ترور حاج قاسم و همزمان با آن المهدی کلید خورد.

«مدافعان حرم یا مدافعان اسد»؛ شبهه‌ایی که حاج قاسم پاسخ داد 


حاج قاسم، ژئوپلوتیک را زندگی کرد
در ادامه برنامه «حمیدرضا فرتوک زاده» طی سخنانی با محوریت «قاسم سلیمانی؛ جغرافیای مقاومت» اظهار داشت: من به عنوان یک ایرانی علاقمند به تاریخ و جغرافیای کشورمان ایده‌هایم را می‌گویم.

وی با با اشاره تاریخ ورود پدیده و نظم آنگلاساکسون و کمپانی هند شرقی گفت: ما هر چقدر این نظم را بیشتر بفهمیم موقعیت خود را بهتر درک کنیم و زنده ماندن را به حیات طیبه نزدیک می‌کنیم.

این کارشناس ادامه داد: یک نظریه از آقای اولسون گفته می‌شود استعمارگران چه موجوداتی هستند و چه کار می کنند با استعماراتشان. ما یک سری استعمارگران رهگذر داریم و یک سری استعمارگران مقیم. 

حمیدرضا فرتوک زاده بیان داشت: هندوستان نگین استعمار کمپانی هند شرقی بود و  انگلاساکسون ها بنا داشتند هندوستان آباد شود. (راهزن مقیم)
اما در کد گذاری این کمپانی، ایران یک سرزمین سوخته است‌، چرا که فقط نفت ایران برداشته می‌شود (راهزن رهگذر).
ایران همیشه با تنش ژئوپولوتیک از جانب آنگلاساکسون ها در همه اعصار قاجار و پهلوی مواجه بوده است. ایران، همواره یک جغرافیای دارای کدگذاری توام با سوظن برای آنگلاساکسون ها بوده است، حتی در جدایی بحرین از ایران، یا جدا شدن هرات از ایران.

وی اظهار داشت: حال حاج قاسم سلیمانی کجای این ماجراست، هرچقدر ما با این نظم و جغرافیا آشنا شویم متوجه می شویم حاج قاسم چه تاثیری در این زمینه داشته است.

دانشیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر گفت: کسی که ژئوپلوتیک را زندگی کرد و ژئوپلوتیک را برای ایرانیان معنا کرد این شهید بزرگوار است و ما فهمیدیم که در چه آرایشی در منطقه زندگی می‌کنیم و حالا منطقه برای ما معناهای جدیدی پیدا کرده است.
فرتوک زاده ادامه داد: ما در نظم آگلاساکسونی در ایران با یک ناامنی سیال در منطقه مواجه بودیم، در این نظم یک سری کانون های ناامنی هم ایجاد شد. حال شهید قاسم سلیمانی  بنا بر جست‌وجوی خلاقانه‌ایی که داشته و منطقه را دنبال می‌کرده، برایش سوال بوده که این ناامنی سیال (که در قالب های گوناگون چون داعش وجود داشته است)، را چه کار کنیم. قاسم سلیمانی وارد این میدان می شود و با پدیده های نوظهور مواجه می شود مثلا سقوط موصل.

وی توضیح داد: ما خانه همسایه‌مان آتش گرفته، ممکن است اگر برای خاموش کردن آن برویم، دست ما هم بسوزد و ممکن است از ما بپرسند که چرا به آنجا رفتید، خانه شما که آتش نگرفته بود. این مثالی برای جهان واقع است، ما در جعرافیایی بهم پیوسته‌ای هستیم که در آن با ناامنی سیال مواجه هستیم این نظریه دکترین امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران است و قاسم سلیمانی در آن بازه زمانی و جغرافیایی،چگونه بازی چند لایه و چند وجهی را فهمیده، او فهمیده آتش خانه همسایه عراق و سوریه به ما سرایت خواهد کرد.حال این ناامنی سیال دارد، تئوریزه می‌شود.

این کارشناس ادامه داد: حاج قاسم، در منطقه‌ای در کرکوک محل شهادت محسن حججی را نقطه عطف محور مقاومت قرار داد. تاریخ شهادت سوم ژانویه ۲۰۲۰ است ، آتش بس ادلب ۶ مارس ۲۰۲۰ اتفاق افتاد و این خود بخشی از ناامنی سیال بود.
کار بزرگی که ستاره‌های درخشان مقاومت انجام دادند، این بود که سوریه را از دهان اینها بیرون می‌کشند، اما این کار ناتمام می‌ماند و کانون ناامنی در ادلب باقی مانده و کرکوک ناکارآمد می‌شود.
اما ما در ایران هیچ وقت ناامنی تولید نکردیم، بلکه هر جا ایران حضور داشته، خواسته که ناامنی را دور و رفع کند. ما باید به این نکته توجه کنیم که چه کشورهایی پیمانکار ناامنی هستند و چه کشورهایی تامین کننده برای ناامنی هستند و چه کشورهایی با قدرت رسانه به این ناامنی دامن می‌زنند.

«مدافعان حرم یا مدافعان اسد»؛ شبهه‌ایی که حاج قاسم پاسخ داد 


او که در ۲۲ سالگی، آمریکا را از لبنان بیرون کرد

در ادامه ویدئویی از سخنرانی حاج قاسم سلیمانی درباره عماد مغنیه پخش شد.پس از آن «علی عبدی» طی سخنانی گفت: برای من صحبت کردن از حاج رضوان امری سهل ممتنع است، چرا که این صحبت کردن درباره کسی که  حداقل در جبهه مقاومت برایش نظیر و مانندی وجود ندارد.

وی افزود: در این فیلمی که الان تماشا کردید، حاج قاسم، با بغض و اندوه از حاج رضوان صحبت کرد و تعبیری که به کار برد مالک اشتر بود، این تعبیر کمی نیست آن هم از لسان امیر مقاومت، حاج قاسم سلیمانی .حاج رضوان علی رغم اینکه در اطرافش زیاد صحبت شده( البته منبع کم است)، پدیده ایست که هنوز ناشناخته است.

وی ادامه داد: آنچه که من بدون اغراق می‌توانم به شما بگویم این است که  به نظرم حاج رضوان فراتر از نخبگان، یک نابغه بود، یعنی در عرصه کاری خود من حداقل در جهان اسلام و فراتر از  آن در جهان سوم ، مثل و مانندی برای آن وجود ندارند.
وقتی به دشمن رجوع می‌کنیم و  می‌خواهیم حاج رضوان را از زبان  دشمن بشناسیم خیلی جذات تر است تا خودمان.

عبدی ادامه داد: در رژیم صهیونیستی یک خانم هست که خیلی معروف است، ایشان جزو یکی از مطرح ترین برنامه سازان تلویزیونی است و در شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی کار می‌کند و برنامه معروفی به نام واقعیت دارد، در آخرین قسمت آن درباره پرونده های فساد نتانیاهو و همسرش صحبت کرد. وی تعریف خیلی جالبی از عماد دارد، او می‌گوید عماد کسی بود که در ۲۲ سالگی، آمریکا را از لبنان بیرون کرد، به نظرم از این قشنگ‌تر نمی‌شود حاج رضوان را تعریف کرد. و مقصود او آن عملیات های درخشان و بی نظیری او که نه فقط در تاریخ مقاومت بلکه فقط در منطقه در تاریخ مقاومت اسلامی جهان انجام داد.

عبدی توضیح داد: او در دهه هشتاد در سال‌های  ۱۹۸۴ و ۱۹۸۳  با آمریکایی‌ها کاری کرد که آن ها مجبور شدند لبنان را ترک کنند.
برگمن در کتاب «برخیز و تو زودتر بکش» از قول مئیر داگان نقل می کند که رضوان یا حاج عماد کسی بود که حزب الله لبنان را از یک گروه کوچک چریکی  به تهدید استراتژیک اسرائیل تبدیل کرد.(مئیر داگان تقریبا بزرگترین نابغه اطلاعاتی اسرائیل در چند دهه اخیر است  و در قبل و بعد وی در بین روسای موساد نظیر او را نداریم و ترور و شهادت حاج روان محصول کار اوست).

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha