۱۴۰۳.۱۰.۰۸

دومین رویداد «شهرگفتار؛ تهران‌شناسی فرهنگی از منظر هنر، تاریخ و معماری» دهم دی‌ماه با بازدید و تحلیل بازار تهران از منظر هنر، تاریخ و معماری برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، در شهرگفتار می‌خواهیم تهران میانه عصر ناصری تا دهه ۵۰ و وقوع انقلاب اسلامی را از منظر نسبت و رابطه مردم، مذهب و فضا مورد خوانش قرار دهیم. می‌خواهیم از داستان رابطه مردم تهران و مناسک عبادی‌شان با شهر بگوییم و فضاهایی که از خلال این رابطه تولید شده است را بازخوانی کنیم. به دنبال این هستیم که بفهمیم چگونه دین‌داری مردم، رویداد سیاسی – شهری و فضاهای خلاقانه اجتماعی دارای ویژگی هنری و معمارانه خلق کرده است. اگر چه مدرنیسم غیربومی حاکم بر شهر و تحولات و تغییرات در اقتصاد، بقایای آن فضاها را دچار اغتشاش و نابودی کرده، اما از آنجایی که دین و مذهب شیعه ماهیتی پویا و زنده دارد هنوز هم هستند بناهای شاخصی که به ما کمک کنند تا داستان تدین شهر و ساکنانش را روایت کنیم. 

در این نوبت از شهرگفتار قرار است با سر زدن به بازار تهران، در بازدید از آن علاوه بر بررسی عناصر زیبایی‌شناسی آن تکیه، به تاریخ فرهنگی تهران، اثر فضای سیاسی بر رویدادهای اصلی جامعه ایرانی، حیات جمعی اهالی تهران در نسبت با امر قدسی و بازنمایی فضای کالبدی آن در شهر بپردازیم:

مسیر بازارگردی شامل مسجد خازن‌الملک و امام‌زاده سید ولی، سر در مسجد شیخ عبدالحسین، امام‌زاده زید، چهارسوق کوچک، سرای حاج ملا علی کنی، سرای حاج حسن، مسجد سید عزیز الله، چهارسوق بزرگ، سرای ظل السلطان و مسجد جامع است.

در این برنامه هادی بابایی‌فلاح، حجت‌الاسلام حمید سبحانی، دکترمحمد نیازی و مهندس سیدفاضل سجادی حضور دارند. 

علاقمندان برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند در پیام‌رسان‌های بله، ایتا، واتساپ و تلگرام به شماره ۰۹۹۱۴۵۴۰۲۴۲ پیام بدهند.

بازار تهران از منظر هنر، تاریخ و معماری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha