به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی؛ در ابتدای روز نخست، هنرجویان بستههای آموزشی هدیه خود را که شامل کتاب «خاک عالم» اثر امید مهدینژاد به شعر و نثر طنز، خودکار و دفترچه ویژه قلمه دریافت کردند و روز اول آموزش حضوری با کارگاه داستاننویسی طنز تحت عنوان «آشنایی با شیوههای خلق کمدی» به تدریس استاد داوود امیریان آغاز به کار کرد.
امیریان در این کارگاه از روشها و تکنیکهای ایجاد و ساخت موقعیت کمدی و طنز در داستان و قصه گفت و به نکاتی جهت گسترش و توسعه یک لحظه کمیک اشاره کرد.
کارگاه دوم که از ساعت ۱۱ الی ۱۲:۳۰ برپا شد به شعر طنز اختصاص داشت و دکتر اسماعیل امینی در این کارگاه که با عنوان «شعر طنز چگونه متولد میشود» برگزار شد، از ساختار شعر طنز گفت و با ذکر مثالهایی به تکنیکهای مختلف ایجاد طنز در شعر نظیر اغراق و تضاد و… اشاره کرد.
قبل از کارگاه سوم هنرجویان و طنزآموزان کتاب «طنزنویسی از زبان طنزنویسان» را به عنوان هدیه دریافت کردند. کتابی که نسیم عربامیری از گفتوگو با چندین طنزپرداز مشهور جمعآوری کرده است.
کارگاه سوم از روز نخست بخش حضوری هشتمین رویداد ملی آموزشی طنز قلمه ویژه استان آذربایجان غربی، کارگاه «شوخینویسی و زیست طنزپردازانه» بود که محسن فراهانی در این کارگاه از تکنیکهای خلق شوخی و گگمنی گفت و به ساختار متن طنز و ساختار شوخی و جوک اشاره کرد.
در ادامه فراهانی ۳۰ نکته از سبک زندگی طنزپردازان بزرگ را برشمرد تا هنرجویان با نکات ریز اما مهم زندگی حرفهای یک طنزپرداز آشنا شوند.
کارگاه بعدی و چهارم در روز اول قلمه ارومیه، کارگاه «از ایده طنز تا اجرای کاریکاتور» بود که محمود نظری در این کارگاه از روند تولید یک کاریکاتور گفت و با ذکر مثالهایی از کاریکاتورهای مطرح به شیوههای تبدیل یک ایده به تصویر اشاره کرد.
گفتنی است کارگاههای آنلاین مخصوص هشتمین رویداد ملی آموزشی طنز قلمه ویژه استان آذربایجان غربی از روز ۱۷ تا ۲۰ آبان ماه به صورت برخط در بستر اسکایروم برگزار شده بود.
نظر شما