به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، فلاح شیروانی در این قسمت از برنامه تلویزیونی «سوره فتح» که به موضوع نسبت ما با جنگ اختصاص داشت، گفت: ما در مقوله جنگ با اسرائیل، نگرانی جدی نداریم و همه میدانند که ما آدمهای جنگیدن هستیم و بیش از ۴۵ سال است که میجنگیم. کسانی که جنگ ۸ساله ما را بررسی کردهاند و انسانهای عاقلی که جنگها را طراحی میکنند دیگر دنبال جنگ با ایران نیستند؛ شاید دیوانهای چون نتانیاهو برای مقاصدی میخواهد کاری کند، اگرچه او هم سرخود کاری نمیکند ولی از ظرفیت دیوانگی وی هم گاهی استفاده میشود.
لشکریان فکوری داریم
وی ادامه داد: ما لشکریان فکوری داریم و با عقلانیت خوبی هم جنگ در حال طراحی است و ما نشان دادهایم که فکورانه پیش رفتهایم. مقوله جنگ با همین استعدادی که برصحنه جنگ میزنیم برای ایران جنگ را پیروزمندانه به پایان میرساند. اینجا هم بحث الهیاتی داریم و هم بحثهای دیگر راهبردی و نظامی. نه اینکه مخاطره نیست ولی بحث این است که عاقبت چه میشود که به نظرم عاقبت روشن است.
فلاح شیروانی عنوان کرد: انقلاب اساسا در سطوح نازل دغدغههایش را تعریف نکرد بلکه در سطوح بالاتری بود و به انسان احترام زیادی میگذاشت و برای او اقتدارات بزرگی قائل بود و توقعات بالای هم از انسان داشت و احساس میکرد با این انقلاب امکان شکوفایی را فراهم میکند و به همین دلیل هم ما حرفهای بزرگی چون مردمسالاری را به میان آوردیم. مردمسالاری به معنای مسئولیت مردم است و اینکه مردم باید به قدری قد کشیده باشند که با صلاحیت حکمرانی حرکت کنند و این موضوعی است که باید تکلیفش مشخص شود.
اجازه دهیم مردم خود را مسئول و موثر بببیند
وی افزود: اگر میخواهیم مردم این امکان را پیدا کنند نباید فرصتهای رشد مردم را از بین ببریم. برخی هم فکر میکنند مردم نباید چیزی از جنگ بشنوند که این افراد کاملا در اشتباه هستند و نگاه تربیتی و قرآنی ندارند. مردم ایران باید پدیده رشدآفرینی به نام جنگ را لمس کنند.
این مقطع تاریخی با هزینههای زیادی به دست آمده است و ما میتوانیم کاری که کسی جز پیامبران حاضر نبوده برای بشر انجام دهد، را عملی کنیم و اجازه دهیم مردم خود را مسئول بببیند و نسبت به مسائل چارهاندیشی کنند.
میهمان برنامه «سوره فتح» با اشاره به پایبند نبودن مستکبران به عهد و پیمان عنوان کرد: مستکبر خود را بالاتر از حق میداند و چنین افرادی در دنیا جنگ راه میاندازند بخصوص وقتی بخواهد چیزی را بگیرد و طرف مقابل از حق خود دفاع کند لذا اگر ما مردم را حاکم میبینیم، آنها باید ببینند که در معرض جنگ هستند. ما در این داستان قرار است رشد کنیم و از زاویه جنگ هم این مدل جنگیدن بهینه است که مردم به میدان بیایند و مستکبر از دیدن این میزان از مردم وحشت کند و بداند مردم پای جنگ هستند.
میهمان ویژه «سوره فتح» با تاکید بر اینکه ارائه تصویر از جنگ در صدا و سیما باید جدیتر شود اظهار کرد: نگاه قرآن به صحنه؛ نگاه قدسی و انسانی است و گرفتار عواطف نیست بلکه نگاه متعادل دارد. اینکه روایات را ببینیم و متوجه شویم ما چه نسبتی با جنگ برقرار میکنیم اهمیت دارد و اساسا یکی از افتخارات ما این است که مقام معظم رهبری فکرش قرآنی است.
قرآن باعث خروج از ذلت میشود
وی با اشاره به صحبتهای مقام معظم رهبری به دانشآموزان درباره مبارزه با استکبار بیان کرد: باید از فرصتها استفاده شود و حرفهای خداوند و ائمه معصومین (ع) که مردم به آنها اعتماد دارند را مطرح کرد؛ چون مردم نیاز به این خوراک دارند تا رفتار متفاوتی داشته باشند. این طعام به مردم قوت و رمق میدهد وگرنه مردم توسط شیطان مچاله میشوند. آنچه باعث خروج از ذلت میشود، قرآن است.
فلاح شیروانی تاکید کرد: ما به عقل احتیاج داریم و عقل قدسی بهترین مدل عقل است. ما برای بهزیستن به عقل احتیاج داریم و اگر سامان خوب فرهنگی به ما داده نشد ما باید به سیره رسولالله (ص) نگاه کنیم. رسول خدا از جنگ فرار نمیکرد بلکه مردم مدینه همواره درگیر با جنگ بودند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه باید فرصتها را غنیمت بشماریم عنوان کرد: ما در مسئله فلسطین بخاطر فرصتی که فراهم شد تا ما از خودمان آدمیت نشان دهیم به مردم افتخار میکنیم و در کاری که مردم میکنند باید دمید و در این میان منبرها، تریبونهای نماز جمعه، صدا و سیما هم باید فعال شوند.
میهمان «سوره فتح» اظهار کرد: ما در حال فهمیدن رسالت خود هستیم ولی همان چند روز تاخیری که برای چگونگی کمک مردم صرف شد، برای همه آزادهنده بود. در اینجا هنر میتواند به کمک بیاید و به واسطه تریبونهای متعدد مردم به فلسطینیان پیام دهند و از تپیدن قلبشان برای مردم مظلوم فلسطین بگویند.
فلاح شیروانی گفت: حمایت از فلسطین هم برای مردم ایران آبرو ایجاد میکند و هم باعث ترس دشمن میشود که این ملت غیور برای دیگر کشورها پای کار هستند و اگر روزی جنگ با آنها داشته باشیم چه رشادتها که از خود نشان خواهند داد. بر همین اساس ما از کسانی که صحنهها را مدیریت میکنند میخواهیم اجازه دهند مردم به صحنه بیایند و مردم بشنوند و خود را موثر بدانند.
وی ادامه داد: بنا بر فرمایش رهبر انقلاب، مردم ایران متفاوتاند هم حاج قاسم دارد و هم شهید حججی و این به معنای این است که این انقلاب کاملا زنده است و در حال نیروپروری است. مقام معظم رهبری سال ۱۳۷۷ مطرح کردند که برخی از اسم جهاد میرمند و فکر میکنند تاسیس یک کشور و ایجاد یک تمدن، نظم در زندگی، پیشرفت در زندگی مادی و معنوی، رفاه مشروع برای انسانها با جهاد نمیسازد و جهاد ضد اینها است.
حجت الاسلام فلاح شیروانی جهاد را لازمه زندگی دانست و تشریح کرد: رهبری میفرمایند که ما تا جهاد را داشتیم عزت داشتیم ولی به قدری گفته شد که جهاد یعنی خشونت که نخبگان تاثیر گرفتند و اسلحهها را به زمین گذاشتند. پس حواسمان باشد و امورات فرهنگی و فکری، اداره کشور را به افراد عاقلی که شناختهایم، بدهیم.
نظر شما