به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، «روضه بهشت» شامل ۵ مجلس است که اولین مجلس آن با ۱۰ تابلو از نقاشان عاشورایی، پس از پردهخوانی مرشدمحسن میرزاعلی افتتاح شد.
اجرای مرشد محسن میرزاعلی، شمهای از منقبتخوانی، نقالی و پردهخوانی بود که در بازه زمانی ۵ دقیقهای با رونمایی از تابلوی اماننامه قمربنیهاشم (ع) روایت شد و توانست در نخستین روز از محرم ۱۴۴۶ هجری قمری، لحظاتی معنوی را برای بازدیدکنندگان ایجاد کند.
بر اساس سخنان میرزاعلی قرار است هر ده روزیکبار یک تابلو با موضوع عاشورای حسینی رونمایی شود که ده روزه دوم به مجلس حضرت مسلم (ع)، بعد خطبه امام سجاد (ع) و بعد به مجالسی چون بازار شام اختصاص خواهد داشت.
با افتتاح مجلس اول از نمایشگاه «روضه بهشت» هنرمندان ومدیرانی چون محمد زرویی نصرآباد سرپرست مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، علی محمد شیخی، امیر عبدالحسینی، عبدالحمید قدیریان و مرتضی اسدی به همراه بازدیدکنندگان و علاقهمندان به هنر عاشورایی وارد گالری عالی حوزه هنری شدند.
انتخاب اشعار آیینی براساس مضمون نقاشیها
در این میان سیدشهابالدین شکیبا قائم مقام مرکز هنرهای تجسمی و کیوریتور نمایشگاه «روضه بهشت» درباره این رویداد تشریح کرد: ایده این نمایشگاه از یک ماه قبل شکل گرفت و «روضه بهشت» که کار تلفیقی میان هنرمندان حوزه هنرهای تجسمی و فعالان حوزه ادبیات است ما را به ده اثر از اساتید هر بخش از هنرهای تجسمی رساند.
وی درباره نقاشیهای که در کنار ابیاتی از شاعران روی دیوار گالری عالی جای گرفتهاند، گفت: این ابیات به واسطه همکاری دفتر هنرهای تجسمی و مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری انتخاب شده است. به طوریکه برای هر تابلو دو بیت شعر آیینی مطابق با مضمون و موتیفهایی که درون اثر است و با موضوع نقاشی همخوانی دارد، انتخاب شده است.
قائم مقام مرکز هنرهای تجسمی ادامه داد: نمایشگاه «روضه بهشت» مجلس پنجگانهای است که هر ده روز یکبار به یک شاخه از هنرتجسمی با موضوع عاشورا میپردازد. در مجلس نخست ده تابلوی نقاشی، در مجلس دوم ده اثر پوستر و گرافیک، مجلس سوم ده اثر خوشنویسی، مجلس چهارم ده اثر نگارگری و مجلس پنجم آثار حجمی خواهد بود.
شکیبا همچنین تاکید کرد: در «روضه بهشت» سعی شده به آثار پیشگامان هنر عاشورایی در شاخههای مختلف هنرهای تجسمی پرداخته شود. ما عدد ده و دهه را برای نمایش آثار اساتید هنرهای تجسمی در هر ده روز یکبار در نظر گرفتهایم.
وی ادامه داد: علاوه بر نمایش آثار در گالری عالی حوزه هنری، دوستان در مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری روزانه موشن یک اثر را در فضاهای مجازی حوزه هنری منتشر خواهند کرد.
وی درباره مجلس اول «روضه بهشت» یادآور شد: تابلوهای نقاشی «روضه بهشت» تا روز عاشورا در معرض دید عموم قرار دارند و روز ۱۱ محرم مجلس دوم این نمایشگاه آغاز خواهد شد.
«روضه بهشت» آثار گنجینه حوزه هنری
محمد زرویی نصرآباد با اشاره به اینکه «روضه بهشت» قرار است تا اربعین حسینی ادامه داشته باشد بیان کرد: نمایشگاه نقاشیهای عاشورایی که با عنوان «روضه بهشت» افتتاح شده است شامل ۱۰ اثر از گنجینه حوزه هنری است که فقط توسط هنرمندان پیشکسوت و شاخص تولید شدهاند. در این رویداد تلفیقی از شعر آیینی هم شکل گرفته که هنرمندان شاعر هم آثارشان همراه با تابلوها روی دیوار رفته تا مخاطب آنچه را که در تصویر میبیند در قالب شعر و کلام هم درک کند و بخواند.
وی اظهار کرد: آثار این نمایشگاه تشکیل شده از تولیدات هنرمندان متعدد در بازه زمانی متفاوت است که به واقعه عاشورا پرداختهاند و نگاه ما این است که کل آثار گنجینه حوزه هنری و تولیدات بسیار خاص و شاخص در بخشهای مختلف هنرهای تجسمی با تلفیق شعر در قالب «روضه بهشت» به نمایش گذاشته شوند.
نمایشگاه فرصت خوبی برای جوانترها
سرپرست مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری تاکید کرد: اگرچه «روضه بهشت» فقط مختص آثار هنرمندان برجسته است اما این نمایشگاه فرصت خوبی برای هنرمندان جوان هم محسوب میشود چراکه با ورود به گالری عالی حوزه هنری و بازدید آثار گنجینه حوزه هنری میتوانند سطح کیفی آثار خود را تقویت کنند.
گفتنی است، مجلس اول از نمایشگاه «روضه بهشت» با آثاری از مرتضی اسدی، ایرج اسکندری، کاظم چلیپا، حسین خسروجردی، حبیباله صادقی، غلامعلی طاهری، عبدالحمید قدیریان، مصطفی گودرزی، مرتضی گودرزی دیباج و حسین یاقوتی تا ۲۶ تیرماه (مقارن روز ۱۰ ماه محرم ) ادامه خواهد داشت و هر روز از ساعت ۹ تا ۱۹ در نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری میزبان بازدیدکنندگان است.
نظر شما