به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچههای مسجد از ۱۸ اردیبهشت در بافق استان یزد آغاز شد و قرار است تا ۲۱ اردیبهشت در امامزاده عبدالله (ع) این شهرستان ادامه داشته باشد.
در این جشنواره که به همت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی درحال برگزاری است، الهام چرخنده، اعظم بروجردی، وفا طرفه به عنوان داوران این رویداد هنری و فرهنگی حضور دارند و در انتهای جشنواره قرار است تئاترهای برتر را از میان ۱۴ گروه نمایشی شرکتکننده انتخاب کنند.
اعظم بروجردی، عضو هیئت داوران این رویداد درباره جشنواره گفت: «خیلی خوشحالم که این حرکت هنری در مساجد شکل میگیرد، آن هم به این دلیل که باعث میشود تئاتر دیگر انحصاری نباشد و در حقیقت تئاتر بین عامه مردم میآید.»
او ادامه داد: «جشنوارههایی همچون تئاتر بچههای مسجد به سمت یک فرهنگسازی خاص پیش میروند. یعنی روی آن فرهنگ قدیمی که شاید همه فکر میکردند تئاتر ویژه یک عده و قشر خاصی است خط بطلان کشید و حالا شاهد یک فرهنگسازی جدید در این عرصه هستیم.»
این استاد دانشگاه با بیان اینکه جشنواره تئاتر بچههای مسجد به سمتی در حال حرکت است که آینده هنری خیلی خوبی پیش روی شرکتکنندگان آن قرار خواهد داشت، افزود: «در این جشنواره شاهد حرکتی برای تربیت نسل آینده در رشته مهمی همچون تئاتر هستیم اما به این شرط که به شرکتکنندگان بها داده شود، پیگیری شوند و درکنار آموزش حرفهای، آموزش اعتقادی و خودسازی نیز ببینند.»
بروجردی با مخاطب قرار دادن شرکتکنندگان این دوره از جشنواره تئاتر بچههای مسجد گفت: «اغلب گروههای نمایشی این رویداد از قشر نوجوان و جوان هستند، اگر هرکدام از این عزیزان توانستند گوی رقابت را از دیگر شرکتکنندگان بربایند به این فکر نکنند که دیگر به همه چیز دست پیدا کردند و وارد دنیای هنر شدهاند. اتفاقا باید به این نقطه برسند و بدانند که رسالتی به گردنشان است و باید انسانیت را ترقی بدهند.»
او به آموزش هنری و حرفهای برای این نسل از هنرمندان آینده اشاره کرد و ادامه داد: «برای این بچهها باید آموزش خودسازی داشته باشیم، چرا که باید هنرمندانی تربیت شوند که فقط به فکر خود و هنرشان نباشند و در جهت ارتقای انسانیت کار کنند. در این دوره از جشنواره تئاتر بچههای مسجد شاهد کارهای خوبی بودیم اما هرچه قدر هم رشد داشته باشند، باز هم جای رشد دارند. واقعا بچههای بااستعدادی بودند، مربیهای خوبی داشتند و خیلی خوب کار کرده بودند. به خیلی ها از شرکت کنندگان میتوان امیدوار بود که آینده هنری خوبی داشته باشند.»
بروجردی افزود: «دو بال علم و خودسازی باعث حرکت یک هنرمند میشود؛ با یک بال نمیتوان پرید. اینکه علم تئاتر را بیاموزند و کنار آن خودسازی هم داشته باشند، نه تنها بچههای هنرمند را حرفهای بار میآورد، بلکه درآینده همه افرادی که گوش و چشم آن ها میشوند نیز به راه درست میکشانند.»
او در پایان انتخاب هیئت داورانی را که متشکل از بانوان هستند، نقطه قوت پانزدهمین دوره جشنواره تئاتر بچههای مسجد دانست و گفت: «در برخی از جشنوارهها شاهد بودهایم که تیم داوری به صورت ترکیبی از خانمها و آقایان بوده است اما انتخاب سه داور خانم در این جشنواره نقطه قوت در حیطه داوری به شمار میآید که باعث تبادل نظرات بهتری بین داوران شده است که این موضوع در انتخاب درست و به جای برگزیدگان موثر خواهد بود.»
نظر شما