به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، دکتر اسماعیل امینی که مسئولیت ادارهی این جلسات را بر عهده دارد، در ابتدای کلاس با این پرسش که «آیا در پیشینه زبان و ادبیات فارسی، طنز وجود داشته یا صرفاً مختص دورهی معاصر است؟» بحث خود را آغاز کرد.
در ادامه و در گفتگو با حاضران در جلسه، تفاوت طنز در اصطلاح عمومی و علمی به بحث گذاشته شد. همچنین دکتر امینی با دستهبندی شگردهای خلق طنز به سه گونهی «طنز در ساختار»، «طنز در کلام» و «طنز در موقعیت» نکاتی را برای مخاطبان بازگو کردند. بخش بعدی جلسه به خواندن نمونههایی از حکایتهای طنزآمیز کتاب «بوستان سعدی» اختصاص داشت که به اقتضای مطالب، مثالهای گوناگونی از طنز در ادبیات کلاسیک، برای علاقهمندان به طنز دیروز گفته شد.
در پایان کلاس فرصتی برای پرسش و پاسخ در اختیار شرکتکنندگان قرار گرفت. همچنین مطالعهی کتاب «طنز و طنزپردازی در ایران» نوشته دکتر حسین بهزادی اندوهجردی، به علاقهمندان به نویسندگی و پژوهشگری درزمینه طنز پیشنهاد داده شد.
نخستین گردهمی «طنزآمیز» استاد اسماعیل امینی، حضور چشمگیر مخاطبان از همه اقشار جامعه و جوانان و میانسالان دوستدار زبان و ادبیات فارسی به چشم میخورد.
اگر علاقمند به شرکت در جلسات گردهمی طنزآمیز هستید کافیست روزهای دوشنبه هر هفته، در اجتماعات ۴۰۲ که در طبقه چهارم ساختمان حوزه هنری واقع در خیابان سمیه نرسیده به حافظ است، حضور بهم برسانید، در ضمن ورود برای عموم آزاد و رایگان است.
واحد آموزش دفتر طنز حوزه هنری شماره تماس ۰۹۱۰۸۸۵۰۳ را جهت کسب اطلاعات بیشتر در اختیار مخاطبان قرار میدهد.
دفتر طنز حوزه هنری که آموزش طنز و کمدی را یکی از اهداف جدی خود میداند در کنار «گردهمی طنز» جلسات دیگری مانند «مکتبخانه طنز»، شب شعر «در حلقه رندان»، جلسه نقد و بررسی آثار طنز «دگرخند»، جلسات نمایشنامهخوانی طنز «خنده در صحنه»، نمایش و نقد و بررسی فیلمهای کمدی «نور، صدا، دوربین، خنده» و… را برگزار میکند.
نظر شما