این آماری است که دکتر علی جوادی، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه سوره اعلام میکند و میافزاید: آمار داوطلبانی که از تهران و البرز در این جلسات شرکت میکنند، 1358 نفر است که 1108 نفر را دختران و 250 نفر را پسران تشکیل میدهند.
و حالا بیست و ششم شهریورماه، نخستین روز برگزاری جلسات مصاحبه با پذیرفتهشدگان چند برابر ظرفیت آزمون سراسری ویژه کارشناسی سال 1402 دانشگاه سوره است، جلساتی که تا بیست و نهم شهریورماه در محل حوزه هنری ادامه دارد و در طی آن نفرات برگزیده برای اعلام به سازمان سنجش کشور معرفی میشوند.
این گزارشی است از حال و هوای با نشاط جوانانی که قرار است سکانداران آینده عرصه هنر کشور باشند.
یکی از مادرها با صلوات شمار، دارد زیرلب صلوات میفرستد و دیگری با تسبیح ذکر میگوید. مادری هم آیت الکرسی میخواند و پشت سر هم، قربان صدقه دخترش میرود که آنها را سربلند کرده و در کنکور امسال گل کاشته است، دخترجوان هم با شنیدن حرفهای مادرش گل از گلش میشکفد، دستان مادرش را میفشرد و از مادرش میخواهد برایش دعا کند تا در مصاحبه هم قبول شود، سرگرم گفتگو هستیم که یکی از مسئولان برگزاری جلسه میگوید: بچههای ساعت 10 لطفا برای مصاحبه بیایند، دختر جوان، با عجله به سمت محل برگزاری جلسه مصاحبه میرود.
سربلندمان میکنند
اغلب پدر و مادرها در لابی سالن سوره که از آنها پذیرایی میشود، منتظر فرزندانشان نشسته اند و سرگرم گفتگو با والدین بقیه دعوت شدگان به مصاحبه هستند، نقل کلامشان هم از دشواری کنکور امسال و دو مرحلهای شدن کنکور است.
خانم عفت – ع مادر دختر نوجوانی است که برای مصاحبه دعوت شده است میگوید: دخترم در هنرستان رشته گرافیک رایانه خوانده و امیدوارم همین رشته را هم در دانشگاه سوره قبول شود. از میزان آشناییشان از دانشگاه سوره که میپرسم میگوید: مدرسه دخترم در غرب تهران است، نزدیکی میدان توحید، هر روز که او را به مدرسه میبردم، از جلوی دانشگاه سوره رد میشدیم، همیشه به دخترم میگفتم خدا کند همین دانشگاه قبول شوی، چون هم مسیرش به ما نزدیک است و هم دانشگاه خیلی خوبی است. تعریف این دانشگاه را از بیشتر مشاوران مدرسه دخترم شنیدهام و دعا میکنم که دخترم از این مصاحبه سربلند بیرون بیاید.
این دانشگاه خواستنی
سارا - ت دختر خانم محجبهای است که در صف مصاحبه ایستاده، خیلی خونسرد و آرام است و همین خونسردیاش است که توجهم را جلب میکند، وقتی که از دلیل علاقهاش به دانشگاه سوره میپرسم، میگوید با رتبه 3 هزار برای مصاحبه دعوت شده است و دوست دارد نقاشی یا هنر اسلامی بخواند، همانطور که دستهایش را به هم میفشرد میگوید: اولویتم دانشگاه دولتی بود و ترجیح میدادم دانشگاه دولتی قبول شوم اما چون تعریف دانشگاه سوره را خیلی شنیده بودم و همه میگفتند که جو دانشگاه خیلی خوب است برای همین از بین غیر انتفاعیها دانشگاه سوره را انتخاب کردم. من اولین دختری هستم که در خانواده، رشته هنر میخوانم و برای همین کمتر از دانشکدههای هنراطلاعات داشتم اما با مشاورههایی که گرفتم و با دیدن فیلمهایی که سایت دانشگاه سوره گذاشته بود، هم خودم و هم خانوادهام مشتاق شدیم که این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کنیم. امیدوارم در مصاحبه هم موفق شوم.
بار علمی دانشگاه
بهاره خانم، در دبیرستان رشته تجربی خوانده و امسال برای دومین بار کنکور داده است. او درباره دلایلش برای انتخاب دانشگاه سوره اینطور میگوید: همه خانواده انتظار داشتند که من رشته پزشکی و یا پیراپزشکی بخوانم اما من مصمم بودم که در رشته هنر ادامه تحصیل بدهم. برای من آیندهام خیلی مهم هست برای همین از دانشجویانی که از این دانشگاه فارغ التحصیل شدهاند تحقیق کردم طبق گفتههای آنها با وجودی که دانشگاه سوره یک دانشگاه غیر انتفاعی هست اما اساتید بسیار خوبی دارد و سطح علمیاش خیلی بالا است. حتی دربررسی هایم متوجه شدم که بسیاری از هنرمندان مطرح کشور از فارغ التحصیلان این دانشگاه هستند.
بهاره خانم در پایان میگوید: توکلم به خداست سعی میکنم در پاسخ دادن صادق باشم، بقیهاش را به خدا واگذار میکنم.
رفتار خوب
حسین –ح که از متقاضیان ورودی رشته سینما در دانشگاه سوره است با صورتی خندان از اتاق مصاحبه بیرون میآید.به گفته وی نوع رفتار هیات کارشناسی بسیار خوب بوده و مصاحبه در نهایت ادب و آرامش پیش رفته است.
این داوطلب، فضای آرام دانشگاه سوره و اساتید با تجربه و خوشنام این دانشگاه را علت اصلی انتخابش برای تحصیلات آکادمیک معرفی میکند و ادامه میدهد: این دانشگاه جایگاه بسیار خوبی در میان دیگر دانشگاهها و دانشکدههای رشته هنر دارد و میتوان با تحصیل در آن، بیشترو بهتر با دنیای سینما آشنا شد.
یک مصاحبه ارزشمند
در حیاط حوزه هنری، مادری در کنار مزار شهدای گمنام نشسته و فاتحه میخواند. او این آزمون را درمسیر ورود دانشجویانی که با هدف آموزش و علم اندوزی وارد دانشگاه میشود اقدامی ارزشمند میداند. او منتظر آمدن دخترش است که به اتاق مصاحبه رفته است، او میگوید که دخترش علاقه زیادی به تحصیل در دانشگاه سوره دارد، سرگرم صحبت هستیم که دختر جوان به سمت ما میآید.
میگوید که علاقهمند به تحصیل در رشته گرافیک است. از او درباره سئوالات مصاحبه آزمون میپرسم و او پاسخ میدهد: سئوالات بیشتر در زمینه رشته گرافیک بود و صرفا از من پرسیده شد که اگر قرار باشد چهره یکی از اندیشمندان را طراحی کنید به سراغ چه کسی خواهید رفت و کدام اندیشمند ایرانی را انتخاب میکنید؟
او فضای انجام مصاحبه را بسیار آرام و دوستانه توصیف میکند.
این اتفاق کم نظیر
محمدصادق کوچک زاده، مدیر مرکز آموزشهای حوزه هنری، در گفتگو با روابط عمومی حوزه هنری درباره مصاحبه آزمون ورودی دانشگاه سوره در مقطع کارشناسی میگوید: پذیرش قریب به دو هزار داوطلب دانشگاه سوره از امروز 26 شهریورماه آغاز شده و تا 29 شهریورماه در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه مصاحبهها در مراکر استان به صورت تجمیعی انجام میشود و آزمون متقاضیان استانهای تهران و البرز در تهران برگزار میشود میگوید: در تهران، روزانه 360 مصاحبه توسط 120 مصاحبهکننده آقا و خانم برگزار میشود که با توجه به بازه زمانی کوتاه و حجم بالای متقاضیان در نوع خود اتفاق کم نظیری است.
مدیر مرکز آموزشهای حوزه هنری میافزاید: متقاضیان ورود به دانشگاه سوره، آزمون تخصصی خود را در کنکور دادهاند و در این مصاحبه، صرفا مصاحبهها عمومی خواهد بود تا صلاحیت عمومی افراد بررسی شود.
وی با بیان یک سوم شرکت کنندگان در آزمون ورودی پذیرش شده و تا آخر شهریورماه به سازمان سنجش کشور معرفی میشوند میگوید: گزینشها شامل تمامی رشتههای دانشگاه سوره خواهد بود که توسط 120کارشناس مصاحبهکننده که 40 گروه سه نفره هستند،هر روزه از ساعت 8 صبح آغاز میشود و تا ساعت 20 ادامه خواهد داشت.
پرامیدهای جبهه انقلاب
تا دو روز دیگر، مصاحبهها به پایان میرسد و برگزیدگان معرفی میشوند، اسامی آنها را باید به خاطر سپرد، شاید شرکت کنندگانی که امروز با آنها گفتگو کردم تا چند سال آینده هنرمندان شاخص و به نامی در جبهه انقلاب شوند که برای گرفتن گفتگو با آنها باید از قبل وقت گرفت.
انتهای پیام/
نظر شما