خانه بانوان نویسنده روایتگرجهاد «نویسا» با حضور جمعی از مسئولان خراسان شمالی و بانوان نویسنده استان بازگشایی شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی خانه بانوان نویسنده روایتگر جهاد «نویسا» به همت حوزه هنری خراسان شمالی و با حضور« تقی صادقی» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، «اعظم الساداتافشینفر» عضو شورای اسلامی شهر بجنورد و حجتالاسلام «ناصر هدایتی» معاون تبلیغات اسلامی خراسان شمالی بازگشایی و از پوستر این خانه رونمایی شد.
اکرم صدیقیکلاته رئیس حوزه هنری خراسان شمالی در این آیین از روایت بانوان در چند سال اخیر که جای خودش را در تاریخ شفاهی بازکرده سخن گفت و با توجه به تفاوت جنس نوشتن بانوان به نقش زنانهنویسی در تاریخ شفاهی که کمک شایانی به خاطرات 8 سال دفاع مقدس کرده است، اشاره کرد.
وی با توجه به فراز و فرودهای بعد از جنگ تحمیلی از این که موضوعات مختلفی همچون کرونا میتواند دستمایه نوشتن بانوان قرار بگیرد سخن به میان آورد و گفت: از این روی شکلگیری خانه بانوان نویسنده در راستای ورود تخصصیتر و فعالیت بیشتر این قشر را ضرورتی انکار ناپذیر دانست.
صدیقی ادامه داد: تحقیق و پژوهشهای صورت گرفته در دل این خانه میتواند دست مایه تولید آثار مختلف فرهنگی و هنری قرار بگیرد و میتوان علاوه بر نوشتن رمان و داستان از ظرفیت دیگر هنرمندان برای تولید آثار مختلف برگرفته از تحقیق و پژوهشهای صورت گرفته استفاده کرد.
محبوبه رضوینیا از نویسندگان تاریخ شفاهی خراسان رضوی که مجموعههای« زمینی که مرا بالا برد» و «وقتی سایهها جان میگیرند» نیز در این مراسم از تجربیات و خاطرات خود در سالهای فعالیتش در نویسندگی برای مخاطبان گفت و با اشاره به تفاوتهای موجود در داستاننویسی و تاریخ شفاهی، تاریخ شفاهی را یک واقعیت مستند خواند و بر وفادار بودن نویسنده نسبت به مستند بودن متن تاکید کرد.
این نویسنده همچنین از ضرورت مطالعه آثاری که بر دانش ما برای پرداختن به مقوله تاریخ شفاهی بیفزاید تاکید کرد و افزود: در به رشته تحریر در آوردن تاریخ شفاهی نمیتوان به هر منبعی به عنوان مدرک استناد کرد.
ثریا صدقی از مدرسان داستاننویسی هم در این رویداد ادبی از نقش و اهمیت داستان گفت و پرداختن نهادها و سازمانهای مختلف به این مقوله در قالب برگزاری جشنوارههای مختلف را بیانگر اهمیت این مقوله و نقش آن در تربیت و هدایت جامعه دانست.
وی با اشاره به ورود بانوان به رمان پس از صنعتی شدن جهان به ضرورت شکلگیری چنین فضاهایی اشاره کرد و با توجه به نوع نگاه بانوان و جزئی نگری این قشر، تولید آثاری در حوزه ادبیات دفاع مقدس و تاریخ شفاهی را با نگاه زنانه ضروری خواند.
انتهای پیام/
نظر شما