مسئول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری معاونت راهبری استانها به بیان علل برگزاری کارگاهها و رویکرد جدید آن در شهرستانها و به ویژه در اصفهان پرداخت.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، محمد قاسمیپور مسئول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری معاونت راهبری استانها، برای برگزاری کارگاه دو روزه «روایت مستند زیر ذرهبین» به اصفهان آمده بود. به همین بهانه به گفتوگو با وی پرداختیم که در زیر میخوانید.
وی با اشاره به همهگیری ویروس کرونا در دو سال گذشته گفت: در آغاز سده جدید، در فراگیری بیماری کرونا که رخ داد، برخی از دسترسیهای دیداری محدود شدند و ارتباطات نیز کمتر شد و در مجموع وقفه و سکون در عرصه کارها ایجاد شد، به خصوص در بخش میدانی و اصلی کار ما که در حوزه ثبت و ضبط است. لذا احساس لزوم یک بازنگری یا تغییر و تحول در همه استانها که در حال انجام است و در استان اصفهان نیز ضرورت دارد قابل تردید نیست، البته در این میان تغییرات مدیریتی و اجرایی هم بوده است و رویکردهای جدید مدیران ارشد حوزه هنری کشور و مدیران استانها مبنی بر حمایت و پشتیبانی جدیتر از موضوعات مرتبط به ادبیات مقاومت و ادبیات پایداری است.
قاسمیپور ادامه داد: در همین خصوص ما تکلیف داریم که در زمینه انجام پشتیبانیهای لازم و رفع موانع مالی تلاش حداکثری کنیم، البته این قاعده و روال ما در دهه گذشته نیز بوده است و شک نداریم بعد از سپری شدن این مدت (شیوع بیماری کرونا) که وقت گفتوگو داده نمیشد و کارهای ثبت و ضبط دچار خلل شده بود، انشاءالله روزهای بهتر و فضای بهتر در سلامت کامل و در فضای خوب برای همه ایجاد شود تا بتوانند کار کنند. در همین راستا طبیعی و بدیهی است که کارهای آموزشی، پشتیبانی و تقویت بشوند و برگزاری چنین کارگاههایی مانند «روایت مستند زیر ذرهبین» با همین هدف انجام میشود.
وی در پاسخ به اینکه کارگاه «روایت مستند زیر ذرهبین» در اصفهان چگونه بود، خاطرنشان کرد: این دوره آموزشی دو روزه ویژه فراگیران دست به قلم و فعال است که سؤالات و ابهاماتی در حوزه کارشان داشتهاند. این کارگاه برای رفع هرگونه ابهام و پاسخدهی به سؤالات تشکیل شده بود.
وی با اشاره به حضور نیروهای متخصص در اصفهان تأکید کرد: آنچه جای شکرانه دارد این است که در استان اصفهان شخصیتهای باتجربه و صاحبنظر و قابل برای این که پاسخگو باشند و هدایت و راهنمایی کارها را بر عهده بگیرند وجود دارد و ما خیلی از نظر نبود نیروهای متخصص در رنج نیستیم.
مسئول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری معاونت راهبری استانها تصریح کرد: فراتر از کارگاههایی که این دوستان تاکنون طی کردهاند، قصد داشتیم با نگاه وسیعتر و جامعتر، برخی از سؤالاتی که در دورنمای کاری برایشان شکل گرفته بود و یا احتمال مواجهه با آنها را در آینده دارند با خرد جمعی حل و فصل کنیم.
وی با اشاره به ادامهدار بودن کارگاه «روایت مستند زیر ذرهبین» گفت: چون تقریباً همه حضار در این کارگاه قرار است که روایتنگار باشند و در فضای ناداستان کار کنند، قرار بر این بود که بخش اعظم کار در شیوهها و متدهای نگارشی در این زمینه باشد و حضار در این کارگاه یاد بگیرند که چگونه مستندنگاران موفق، خوب و قوی باشند و بایدها و نبایدهای این مسیر را بدانند، یک ناهمگونی و عدم یکدستی در این کارگاه وجود داشت که برخی جلوتر و برخی عقبتر بودند و کسانی که تجربه کوتاهتری داشتند به مراتب سؤالات بیشتری نیز داشتند و بخشی از زمان ما صرف همسطحسازی و تراز کردن افراد و اطلاعات آنان با یکدیگر شد.
قاسمیپور افزود: تمرکز ما در این کارگاه روی سلوک و شیوه اختصاصی هر کسی برای مستندنگاری است و اینکه چه مطالعاتی انجام دهند و چه تمهیداتی داشته باشند تا در این عرصه قوی و ملی و به نوعی جهانی بنویسند و از نگاه بومی و منطقهای و محدود فراتر بروند و با مخاطبان فرا فارسی بتوانند حرف بزنند.
انتهای پیام/
نظر شما