پنجاه و دومین محفل طنز قمپز با حضور ناصر فیض و عباس احمدی و جمعی از طنزپردازان و علاقهمندان به طنز با موضوع کتاب و کتابخوانی در قم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، شامگاه چهارشنبه 26 آبانماه، پنجاه و دومین محفل قمپز با حضور ناصر فیض و عباس احمدی و جمعی از طنزپردازان و علاقهمندان به طنز با موضوع کتاب و کتابخوانی در قم برگزار شد.
در ابتدای این محفل که در سالن کتابخانه آیت الله خامنه ای برگزار میشد، ناصر فیض طنزپرداز شناخته شده به عنوان مجری کارشناس و عباس احمدی مسئول دفتر طنز حوزه هنری قم به عنوان مجری، به قرائت آخرین آثار طنز خود پرداختند.
در ادامه طنزپردازان قمی آثار خود در قالب نظم و نثر و با موضوعات آزاد و کتاب و کتابخوانی و مشکلات پیش روی ناشران را قرائت کردند. حسن رحمانینکو، امین شفیعی، محمدحسین علیان، فرهاد موحدی، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد حسینی، حسین صادقیفرد، سید مصطفی فاطمی، حسین فیض اخلاقی، محمدحسین مهدویان و محمد یزدانی طنزپردازانی بودند که در این شب پشت تریبون رفتند. همچنین احمد رفیعی وردنجانی شاعر شهرکردی در این محفل فرصت یافت که پشت تریبون قمپز برود.
جمع حاضر در سالن هم که با رعایت پرتکلهای بهداشتی در این برنامه حضور یافته بودند، بارها با شور و هیجان به آثار مورد علاقهشان واکنش نشان دادند و طنزپردازان قمی را تشویق کردند.
اجرای اشعاری طنز همراه با موسیقی توسط محمد حیدری و پخش تیزر و تصاویر طنزگونه از دیگر بخش های قمپز پنجاه و دوم بود. همچنین سید سراج الدین جزایری مدیر عامل فروشگاههای پاتوق کتاب در قم به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی خاطرات طنزآمیز خود در حوزه کاریش را برای حاضران بیان کرد.
از دیگر نکات حائز اهمیت این محفل حضور مسئولین علاقهمند به طنز از جمله سیدرضا طباطبایی مدیرکل برنامهریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری قم در این نشست بود.
پنجاه و دومین محفل طنزپردازان استان قم به همت حوزه هنری قم و اداره کل کتابخانههای عمومی استان قم برگزار شد.
تأکید «ناصر فیض» بر حفظ گویش
ناصر فیض شاعر طنزپرداز در این محفل بر ضرورت حفظ گویش قمی تأکید کرد و گفت: اصطلاحات قمی با گذر زمان کمرنگ شده، اما میتوان در قالب اشعار طنز، این اصطلاحات را حفظ کرد.
مدیر دفتر حفظ و اشاعه زبان فارسی حوزه هنری همچنین در بخش دیگری از صحبتهای خود بر لزوم توجه به فرم شعر پرداخت و گفت: اگر شاعران تازهکار به صرف اینکه میخواهند یک سری حرف بانمک بزنند سراغ شعر طنز بروند، به سرعت دستشان خالی خواهد شد.
فیض تصریح کرد: نمیخواهم بگویم تمام شعر فرم است، اما اگر به فرم توجه نکنیم، بخش اعظم شعر طنز را از دست دادهایم.
وی افزود: شاعرانی که بیشتر با نگاه مضمون و روایت و محتوا شعر گفتند و آثارشان فرم نداشت، کمتر در حوزه شعر طنز از آنها یاد میشود و نامی از آنها باقی نیست.
فیض با تأکید بر اینکه هر محتوایی یک قالبی دارد، گفت: بدترین کار شاعر طنزپرداز این است که یک داستان یا حکایت شنیده شده طنز را موزون کند. قالب حکایت باید حکایت بماند.
وی افزود: هنرنمایی سعدی در گلستان این بود که به اقتضای سخن، نثر و شعر میآورد؛ در حالی که اگر به این موضوع بیتوجه بود، گلستان را هم مثل بوستان در قالب شعر بیان میکرد.
انتهای پیام/
نظر شما