تکآهنگ «بیشه شیرون» با آهنگسازی حمید توفیقی و خوانندگی جلیل سلیمانی از سوی واحد موسیقی حوزه هنری چهارمحال و بختیاری تولید شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، مسئول واحد موسیقی حوزه هنری چهارمحال و بختیاری گفت: فرهنگ، آداب و رسوم ایل بزرگ بختیاری، دارای مراسم و آیینهایی مفهومی و نمادین است که با توجه به کاربرد، معنا و مفهوم آنها، توسط مردان و زنان ایل به جا آورده میشود.
امیر بنیطالبی افزود: چوببازی و سواربازی از آیینهای مردمان ایل بختیاری است که توسط مردان ایل اجرا میشود. این آیین که کاملاً مردانه و حماسی رزمی است، دارای قدمتی دیرینه و تاریخی است و نمادی از جهاد و ایستادگی در برابر ظلم و ستم و خاستگاه آن نیز در میدان نبرد و رزم بوده است.
به گفته وی این گونه مراسمها با نواختن ساز کرنا و دهل همراه است و ضربآهنگ مخصوص به آن ملودی نیز ریتمی 2 ضربی (4/2) است که دهلنواز آن را با توجه به ملودی به شکلی ظریف و ماهرانه اجرا میکند که یادآور حرکت و کوبش سم اسبها در میدان رزم باشد.
مسئول واحد موسیقی حوزه هنری چهارمحال و بختیاری درباره قطعه «بیشه شیرون» گفت: در این قطعه آهنگساز برای نشان دادن شجاعت، دلاوری و مجاهدتهای مردان بختیاری در طول سالیان گذشته به منظور بیان مفهوم و موضوع شعر برای مخاطبان، ملودی مورد نظر خود که از مقامهای بختیاری و ملودیهای دو ضربی است را انتخاب کرده است.
بنیطالبی افزود: در این اثر آهنگساز تلاش دارد با استفاده از مقامهای دهکردی و دیگر مقامهای موسیقیایی این دیار، یادآور موطن اصلی ایل بزرگ بختیاری در این منطقه باشد.
به گفته وی شعر این اثر را مهدی عالی از شاعران و ترانهسراهای موفق سالهای اخیر جوان سروده و کاوه معتمدیان، علیرضا دریایی، استاد کریم قربانی، شهرام رکوعی، آزاد میرزاپور، علی میرکی، مرتضی صنایعی و مجید علیزاده نوازندگان این قطعه موسیقی هستند.
این نوازنده ساز تار و سهتار اظهار داشت: میکس و مستر این اثر را سهیل توفیقی انجام داده است و ناظر کیفی تولید این قطعه نیز مرکز موسیقی حوزه هنری کشور بوده است.
مسئول واحد موسیقی حوزه هنری گفت: این اثر به سفارش واحد موسیقی حوزه هنری کشور برای آلبوم قاسمخوانی تولید شده و به زودی منتشر خواهد شد.
گفتنی است، واحد موسیقی حوزه هنری استان در دهه 90 بیش از 10 آلبوم موسیقی تولید کرده و 50 کارگاه و اجرای زنده موسیقی را در نیز برگزار کرده است.
انتهای پیام/
نظر شما