به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، روز نخست از بخش حضوری رویداد ملی آموزشی طنز قلمه ویژه استان آذربایجان شرقی صبح ۴ دی ۱۴۰۳ به همت دفتر طنز حوزه هنری کشور و با همکاری حوزه هنری آذربایجان شرقی آغاز شد.
در ابتدای روز نخست، هنرجویان بستههای آموزشی هدیه خود را که شامل خودکار و دفترچه ویژه قلمه بود، دریافت کردند و روز اول آموزش حضوری با کارگاه داستان طنز تحت عنوان «آشنایی با شخصیتپردازی طنز و شیوههای خلق کمدی» با تدریس استاد داوود امیریان آغاز به کار کرد.
داوود امیریان، مدرس کارگاه «داستان طنز» نهمین رویداد ملی آموزش طنز قلمه، در اولین کارگاه حضوری این رویداد در شهر تبریز عنوان کرد: «در نویسندگی، جهانی فکر کنید و بومی بنویسید».
کارگاه دوم به شعر طنز اختصاص داشت و دکتر اسماعیل امینی در جلسه اول این کارگاه با عنوان «شعر طنز چگونه متولد میشود»، شرکتکنندگان را راهنمایی کرد و به صورت تعاملی یک شعر طنز را متولد کردند.
بعد از جلسه اول این کارگاه، هنرجویان کتاب «خاک عالم» اثر امید مهدی نژاد را به عنوان هدیه دریافت کردند.
کارگاه سوم از روز نخست بخش حضوری نهمین رویداد ملی آموزشی طنز قلمه ویژه استان آذربایجان شرقی، کارگاه «چگونگی خلق شوخی» بود که محسن فراهانی در این کارگاه به تشریح رمز و راز شکل گیری شوخی پرداخت.
کارگاه بعدی و چهارم در روز اول قلمه ویژه استان آذربایجان شرقی، جلسه اول کارگاه «از ایده طنز تا اجرای کاریکاتور» بود که محمود نظری در این کارگاه از روند تولید یک کاریکاتور گفت و با ذکر مثالهایی از کاریکاتورهای مطرح به شیوههای تبدیل یک ایده به تصویر اشاره کرد.
کارگاههای آنلاین این رویداد پیشتر از ۲۹ آذر آغاز شده بود و بهزاد دانشگر در رشته داستاننویسی و رضا ساکی در رشته نثر طنز آموزشهای لازم را به شرکتکنندگان ارائه کرده بودند.
دومین روز از رویداد قلمه
روز دوم از بخش حضوری رویداد ملی آموزشی طنز قلمه ویژه استان آذربایجان شرقی صبح ۵ دی ۱۴۰۳ در سینمای «۲۹ بهمن» شهر تبریزآغاز شد و داوود امیریان در کارگاه داستان طنز با عنوان «سفر قهرمان»، از رمز و راز نوشتن داستانهای اساطیر و قهرمانان گفت.
در کارگاه دوم این روز دومین جلسه از کارگاه شعر طنز رویداد ملی آموزشی طنز قلمه، با عنوان «شعر طنز چگونه متولد میشود» و با تدریس دکتر اسماعیل امینی به بررسی یکی از عناصر مهم سازنده شعر که ساحت شعر را از ساحت نثر تفکیک میکند، یعنی عنصر «خیال انگیزی» پرداخت.
کارگاه سوم این روز جلسه اول «پادکست طنز و فن بیان» بود. کارگاهی که مهدی فرجاللهی در آن از شیوهها، شگردها و روشهای تولید پادکست طنز از یافتن سوژه تا تدوین و انتشار پادکست گفت.
بعد از جلسه اول این کارگاه، هنرجویان کتاب «الا دختر» اثر امید مهدی نژاد را به عنوان هدیه دریافت کردند.
سومین روز از رویداد قلمه
در روز سوم از بخش حضوری رویداد ملی آموزشی طنز قلمه ویژه استان آذربایجان شرقی کارگاه «زیست طنزپردازانه» با تدریس محسن فراهانی آغاز شد.
نهمین رویداد ملی قلمه برای شناساندن هر چه بهتر سبک زندگی «طنزپردازان» که منتهی به تجمع حجم زیادی از طنز در وجودشان شده است، کارگاه «زیست طنزپردازانه» را برای شرکت کنندگان این رویداد ارائه کرد.
در پایان این جلسه، کتابهای «طنزنویسی از زبان طنزنویسان» اثر نسیم عرب امیری و کتاب «بالاخره بامزه مینویسم» اثر نیلوفر ناظری به هنرجویان هدیه داده شد.
کارگاه دوم از روز سوم اختصاص داشت به استندآپ کمدی که حسین کلهر در کارگاهی به نام «نقدی بر استندآپ کمدی» بسیاری از نکات لازم برای ورود به حیطه استندآپ کمدی را شرح داد و در ادامه از تکنیکها و روشهای اجرای استندآپ روی صحنه گفت.
کارگاه سوم از روز آخر برگزاری کارگاههای حضوری رویداد آذربایجان شرقی به اجرا و نقد و بررسی استندآپ کمدی اختصاص داشت. در این کارگاه کمدینهای استان به اجرای استندآپ پرداختند که توسط حسین کلهر، محسن فراهانی و رضا خانی نقد و بررسی شدند و نکات مثبت و منفی هر اجرا به صورت مجزا به بحث گذاشته شد.
دومین جلسه از کارگاه «پادکست و فن بیان» توسط مهدی فرج اللهی، آخرین کارگاه رویداد حضوری قلمه در شهر تبریز بود. در این جلسه اهم مطالب لازم برای شروع مسیر تولید پادکست و تسلط بر فن بیان به شرکت کنندگان رویداد ارائه شد.
روز سوم از نهمین رویداد ملی آموزشی طنز قلمه به پایان رسید، اما این پایان رویداد آموزشی ملی طنز قلمه ویژه استان آذربایجان شرقی نیست و تازه رویداد قلمه در این استان آغاز شده است.
گفتنی است، کارگاههای حضوری نیز از ۴ تا ۶ دی ۱۴۰۳، در شهر تبریز به همت «دفتر طنز» حوزه هنری کشور، با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی استان آذربایجان شرقی برگزار شد.
نظر شما