به منظور به تصویر در آوردن ظرفیتهای ناحیه منفصل شهری نایسر، مستند «نایسر در توبت اکران» به تهیهکنندگی حوزه هنری استان کردستان و کارگردانی زانیار لطفی کلید خورد.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، در راستای برنامههای طرح ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهای، حوزه هنری استان کردستان برنامههای مختلفی را در جهت حمایت از فعالیتهای فرهنگی و هنری در محلات نایسر و ننله آغاز کرده است.
در کنار برنامههای مختلف آموزشی و پژوهشی، ساخت مستندهایی از نایسر و ننله نیز در دستور کار قرار گرفت که بر این اساس طرح مستند «نایسر در نوبت اکران» بهمنظور به تصویر درآوردن پتانسیلها و توانمندیهای ناحیه منفصل شهری نایسر با تحقیق و پژوهش زانیار لطفی و جمیله معظمی تصویب شد.
زانیار لطفی طراح، نویسنده و کارگردان این پروژه مستند عنوان کرد: نایسر تا سال 1375 به عنوان روستایی در نزدیکی شهر سنندج با جمعیتی حدود 1000 نفر در بخش کشاروزی و باغبانی فعالیت روستایی داشت که یکباره از سال 1375 تا 1383 به دلایل مختلف با رشد جمعیت مواجه شد و علیرغم پیشبینیهای لازم توسعهای از قالب روستایی خارج و در سال 1388 از سوی شهرداری سنندج به عنوان ناحیه منفصل شهری معرفی میشود.
این ناحیه با جمعیتی در حدود 75 هزار نفر هم اکنون به عنوان یکی از بزرگترین نواحی منفصل شهری کشور سکونتگاه جمع کثیری از خانوارهای سنندجی است.
وی ادامه داد: لزوم توجه به این ناحیه بزرگ شهری و به تصویر در آوردن پتانسیلهای غنی انسانی و اقتصادی آن سبب شد تا در یک تحقیق و پژوهش چند ماهه به نتایج قابل توجهی از استعدادها و توانمندیها در این ناحیه دست پیدا کنیم.
لطفی افزود: با بررسیهایی که انجام دادیم مشخص شد بیشتر گزارشها و تصاویر منتشرشده از این ناحیه با رویکردی انتقادی و به تصویر در آوردن فضایی مملو از نابسامانی و مشکلات در این ناحیه بوده است که این موضوع ضمن ایجاد نارضایتی ساکنین، سبب تصویری ناهمگون با واقعیتها این ناحیه را به مخاطبین بیرونی به نمایش میگذاشت.
وی تصریح کرد: در کنار مشکلات و کمبودهای بسیار زیادی از لحاظ امکانات رفاهی و زیرساختهای فرهنگی که در این ناحیه وجود دارد، در این تحقیق به نمونههای بسیار قابل احترامی از حضور افراد توانمند و استعدادهای درخشان و همچنین تلاش صنعتگران و تولیدکنندگان بسیار چیرهدستی دست پیدا کردیم که در کنار کاستیهای موجود به آنان توجهی نشده بود.
این کارگردان سنندجی ادامه داد: انجام مراحل تحقیق و پژوهش و نهایی شدن طرح و ساختار و تصویب پروژه در حوزه هنری، مرحله تولید و تصویربرداری مستند «نایسر در نوبت اکران» را با رویکردی اجتماعی و تمرکز بر حاشیهنشینی و معرفی توانمندیهای این ناحیه در کنار توجه دادن مسئولین به لزوم کار مضاعف در جهت رفع مشکلات و نواقص موجود با نگاهی زیباشناسانه آغاز کرده است.
لطفی که تصویربرداری این پروژه را نیز خود بر عهده دارد، در خصوص شیوه انجام کار گفت: به منظور تسریع در انجام کار و با توجه به تحقیقات و پژوهشهای صورت گرفته، پروسه تدوین این فیلم بهصورت همزمان با تولید انجام میشود و طبق برنامهریزی تا پایان شهریورماه وارد مراحل فنی پس از تولید شده و آماده نمایش میشود.
وی با اشاره به اینکه این مستند در تلاش است تا مخاطب را به مشاهده جوانب مختلف این محله و بررسی امکانات و مشکلات زندگی در نایسر آشنا سازد، گفت: در کنار همکاری همکاران حوزه هنری استان و حمایتهای کامل ریاست حوزه هنری، رسول احمدی به عنوان مدیر تولید، احسان جوانمردپور در مقام دستیار کارگردان، میلاد بهرامیپور دستیار تصویر و دانا کریم به عنوان صدابردار و تدوینگر در این پروژه مستند در کنار همراهی بسیار خوب اهالی نایسر در این مستند بنده را همراهی کردهاند.
هم اکنون حوزه هنری استان کردستان در راستای طرح ساماندهی و توانمندسازی نواحی منفصل شهری نایسر و ننله، در کنار این مستند ساخت مستند «ننله» و دو کتاب پژوهشی در خصوص نایسر و ننله در کنار برگزاری کلاسهای آموزشی تئاتر و سرود در این محلات را آغاز کرده است و با تفاهمی که با سازمان مسکن و شهرسازی داشته است، تجهیز و آغاز به کار یک سالن سینمایی در نایسر را در دستور کار قرار داده است.
انتهای پیام/
نظر شما