همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر، عصر شعر مقاومت و پایداری در محل گلزار شهدای گمنام سنندج برگزار شد و حاضران با آرمانهای شهدای انقلاب تجدید بیعت کردند.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، دوشنبه 3 خردادماه همزمان با سی ونهمین سالروز آزادسازی خرمشهر با همکاری و مشارکت حوزه هنری استان کردستان، سازمان بسیج هنرمندان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، عصر شعر «مقاومت و پایداری» در جوار مزار شهدای گمنام در محوطه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس برگزار شد.
در این محفل ادبی که با حضور سردار حسینی فرمانده سپاه بیتالمقدس استان، مرادی رئیس حوزه هنری استان کردستان و جمعی از مسئولین و هنرمندان برگزار شد، 6 نفر از شاعران انقلابی استان سرودههای خود را با موضوع خرمشهر به زبانهای فراسی و کردی قرائت کردند.
در این مراسم فرمانده سپاه بیتالمقدس کردستان در سخنانی از شعرا، ادبا و هنرمندان کردستانی برای حضور در این مراسم تقدیر کرد و گفت: شعرا احساسات خود و ادبیات دفاع مقدس را در قالب شعر عرضه میدارند و روح همگان را از چشمه زلال دفاع مقدس سیراب میکنند.
وی افزود: شعر حماسی شورانگیز است و همگی را به وجد میآورد و در ادبیاتی عمیق و مطالبی کوتاه به نشر فرهنگ میپردازد.
سردار حسینی خاطرنشان کرد: خرمشهر نماد مظلومیت جمهوری اسلامی در ابتدای تجاوز ارتش بعثی بود و در ادامه به نماد مقاومت و تبلور پیروزی رزمندگان اسلام تبدیل شد و امام خمینی (ره) از آن به عنوان فتح ارزشها نام برد.
فرمانده سپاه بیتالمقدس کردستان تصریح کرد: بعثیها اسقاط جمهوری اسلامی ایران را هدف اول حمله خود به کشورمان معرفی کرده و جداسازی بخشهایی از ایران از جمله مناطق نفتخیز جنوب هدف دوم آنان بود.
تدبیر امام، استقامت مردم و از خودگذشتگی رزمندگان عوامل اصلی فتح خرمشهر
سردار حسینی افزود: نزدیکی به عراق و بزرگترین بندر ایران از ویژگیهای آن زمان خرمشهر بود و ویژگی دیگر آن این بوده که این شهر بر دهانه فاو بنا شده است؛ لذا دشمن بعثی ۳۴ روز جنگید تا بخش غربی خرمشهر را به تصرف خود درآورد، اما به فاصله کمتر از ۴۰ روز از عملیات فتحالمبین شاهد اجرای عملیات بیتالمقدس بودیم و بعثی تنها دو روز مقاومت کردند و ۱۶ هزار نفر اسیر و ۱۹ هزار کشته و زخمی دادند.
وی افزود: مبتکر و طراح اصلی این عملیات شهید باقری بود و با درایت و شجاعت نیروهای سپاه و ارتش این فتح بزرگ محقق شد.
فرمانده سپاه بیتالمقدس کردستان تصریح کرد: خرمشهر زخم برداشت، فرزندانش شهید و اسیر و مجروح شدند، اما با تدبیر امام، استقامت مردم و ازخودگذشتگی رزمندگان شاهد آزاد سازی خرمشهر بودیم.
حسینی افزود: ما پیروز میدان شدیم و حقانیت ملت ایران ثابت شد و ما برای این مهم افراد بزرگی را تقدیم کردیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر به تاریخ کشورمان بنگریم هر جنگی اتفاق افتاده است قطعهای از ایران جدا شده و الان هر کدام از این قطعهها کشورهایی مستقل هستند، اما در دوران هشت سال دفاع مقدس یک وجب از خاک ایران جدا نشد.
حسینی اظهار داشت: امروز گرامی میداریم یاد و نام شهدای آزادسازی خرمشهر را و باید گفت که خرمشهر قطعه جداناشدنی از کشور پهناور ایران است.
فرمانده سپاه بیتالمقدس کردستان در ادامه سخنان خود اظهار کرد: ما امروز شاهد فتح و پیروزی در بیتالمقدس هستیم و در عملیات رزمندگان حماس شاهد پیروزی رزمندگان علیه صهیونیست جهانی هستیم.
حسینی افزود: امروز شاهد آن هستیم که توسط رزمندگان حماس فرودگاه، کشتی و پالایشگاه صهیونیستها مورد حمله قرار میگیرد و گنبد آهنین آنها جواب نمیدهد و این مهم نشاندهنده عمقبخشی به ارزشهای انقلاب اسلامی است.
وی افزود: امیدواریم شاهد آزادی قبله اول مسلمین باشیم و نماز جماعت را در مکان معراج رسولالله (ص) اقامه کنیم.
انتخابات 28 خرداد خرمشهری دیگر است
فرمانده سپاه بیتالمقدس در ادامه سخنان خود اظهار کرد: ما خرمشهرهای زیادی پیشِ رو داریم که انتخابات ۲۸ خرداد یکی از این خرمشهرهاست.
حسینی افزود: کسی که سکاندار قوه مجریه است، باید با مشارکت گسترده مردم سر کار بیاید.
وی خاطرنشان کرد: دشمنان در فضای مجازی و فضای حقیقی جنگ شدید روانی را علیه مردم ایران آغاز کردهاند تا مردم پای صندوقهای رأی نیایند، اما مردم ما ثابت کردهاند که انسانهای لحظات حساس هستند.
حسینی افزود: امید است در ۲۸ خرداد مشارکتی گسترده داشته باشیم؛ چرا که کشوری ثروتمند با منابع بسیار خدادادی و نیروهای جوان توانمند هستیم و اگر مشکلی وجود دارد به ضعف مدیریتی مدیران برمیگردد.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم فردی اصلح، انقلابی و شجاع با نگاه به درون، تحولگرا، جریانساز، ضد فساد و اشرافیگری انتخاب شود که طرفدار محرومین باشد.
تقدیر از شاعران و غبارروبی مزار شهدای گمنام، از دیگر برنامههای این محفل ادبی بود که با رعایت پروتکلهای بهداشتی و در فضای باز برگزار شد.
از میان ۵۴۰۰ شهید استان کردستان، ۱۱ شهید کردستانی نقش اساسی را در آزادسازی خرمشهر به عهده داشتند.
شهدایی که سوم خرداد سال ۱۳۶۱ همزمان با آزادسازی شهر خرمشهر طعم شیرین فتح و پیروزی را نچشیده و آسمانی شدند و جای خالی آنها در جشن لبخندهای مردم ایران و رزمندگان اسلام در مسجد جامع خرمشهر احساس میشد.
شهیدان عصمتالله کرمی از سریش آبادِ قروه، پرویز الماسیفر از دیزجِ قروه، عیسی ضیایی از سریش آبادِ قروه، جبار هدایت مظهری از سنندج، محمدرضا حیدری از حسن آبادِ قروه، ذبیحالله گرشاسبی از بیجار، فتح علی بهارلویی از بهارلوِ قروه، محمدشریف خالدیان از شهابیه قروه، غلامحسین معظمی از مالوجه قروه، احمد رستمی از شیخ جعفرِ قروه و اسماعیل نگهدار پنیرانی از سنندج، شهدای گرانقدری هستند که به نمایندگی از مردم کردستان در آزادسازی خرمشهر حضور داشتند.
انتهای پیام/
نظر شما