۱۴۰۴.۰۲.۲۹

یازدهمین کنگره سراسری ادبیات پایداری کرمان با حضور نماینده اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری،‌ لیلا باقری در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، این کنگره با محوریت «جریان‌شناسی ادبیات پایداری» با حضور جمعی از مسئولان بنیاد حفظ آثار و مرکز نشر ارزش‌های دفاع مقدس، دبیر علمی همایش و جمعی از استادان، پژوهشگران و دانشجویان پس از ادای احترام و تجلیل از مقام شهدا، در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

«سیر تحولی تعریف ادبیات پایداری پس از انقلاب اسلامی» در یازدهمین کنگره ادبیات پایداری ارائه شد

در ابتدای برنامه، حسین اکبری فرد، رئیس این کنگره با تمرکز بر محورهای «ایثار، شهادت و مقاومت در ادبیات معاصر» به بررسی نقش ادبیات در تبیین گفتمان ایستادگی و انتقال میراث فرهنگی و حماسی مقاومت ملت ایران پرداخت و هدف اصلی از برگزاری این رویداد را تبیین جایگاه و نقش ادبیات در حفظ، بازنمایی و انتقال ارزش‌های والای دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت به نسل‌های آینده دانست. 

وی در بخش دیگری از سخنانش «ادبیات پایداری تطبیقی» را به عنوان محور برگزاری کنگره دوازدهم پیشنهاد داد. 

در این کنگره، علی‌اصغر جعفری معاون هماهنگ‌کننده و امور مجلس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت اذعان کرد: برگزاری ۱۱ دوره کنگره بایستی ظرفیتی فراهم کرده باشد که زمینه ورود «نظریه منسجم علمی مبتنی بر همه سوابق ادبیات پایداری» تحقق پیدا کند. لازم است که مقالات ارائه شده در یازده دوره این کنگره فراتحلیل انجام شود. 

امیری خراسانی دبیر علمی یازدهمین کنگره ادبیات پایداری، ضمن ارائه توضیح درباره سیر تاریخی شکل‌گیری این کنگره و همچنین انعکاس روح سلحشوری مردم ایران در طول تاریخ، هدف از برگزاری کنگره ادبیات پایداری را بازکاوی این گنج‌های حماسی و مقاومت‌ها دانستند. 

وی همچنین تصریح کرد: موضوع کنگره یازدهم ادبیات پایداری، جریان‌شناسی سیاسی، اجتماعی، مذهبی، فکری، فرهنگی و… بود که فراخوان آن به دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و… ارسال شد. ۷۵مقاله دریافت شد که پس از بررسی آن‌ها در شورای علمی، ۳۷ مقاله منتخب و مورد پذیرش قرار گرفت.

«سیر تحولی تعریف ادبیات پایداری پس از انقلاب اسلامی» در یازدهمین کنگره ادبیات پایداری ارائه شد

«سیر تحولی تعریف ادبیات پایداری پس از انقلاب اسلامی»، مقاله مشترک لیلا باقری مدیر گروه مطالعات بینارشته‌ای و محمدرضا سنگری رئیس اندیشکده ادبیات پایداری به عنوان مقاله برگزیده برای سخنرانی و ارائه انتخاب شد. باقری این مقاله را به عنوان نماینده حوزه هنری در این کنگره ارائه دادند. ایشان همچنین در جایگاه هیئت رئیسه و داوران با این کنگره همکاری داشتند.  
نماینده اندیشکده در حاشیه سفر به کرمان، از مؤسسه ثارالله بازدید کردند. این مؤسسه به فعالیت‌های علمی و پژوهشی در زمینه تاریخ شفاهی و خاطره‌نگاری شهدا، رزمندگان، خانواده‌هایشان و طبقه‌بندی داده‌ها و اطلاعات در این خصوص به صورت کاملا نظام‌مند می‌پردازد.  
همچنین لیلا باقری به عنوان نماینده اندیشکده ادبیات پایداری در موضوع طرح تاریخ ادبیات‌نگاری استان‌ها، با استادان ذی‌ربط گروه ادبیات و زبان فارسی دانشگاه شهید باهنر کرمان مذاکره و گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید:

«سفیرنور» باید به زبان‌های مختلف ترجمه شود

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha