۱۴۰۴.۰۲.۱۲

نمایشگاه عکس‌ «زیست بوم چهارمحال و بختیاری» که حاصل ۲۰ سال عکاسی محمدرضا حاجی‌پور از ۵ استان کشور است از ۱۰ اردیبهشت ماه در «نگارخانه نور» حوزه هنری شهرکرد افتتاح شد.

محمدرضا حاجی پور در گفتگو با روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: این نمایشگاه ۱۸ قاب عکس برگزیده از دو جلد کتاب با نام‌های «نگارستان» و «وُلات» است که پیش از این منتشر شده است.

حاجی‌پور درباره آثار این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه نگاهی به آداب و رسوم و تاریخ بختیاری دارد و حاصل بیست سال عکاسی مستند در پنج استان چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد، لرستان، خوزستان و اصفهان است.

نمایشگاه عکس «زیست بوم چهارمحال و بختیاری» برپا شد

وی افزود: این مجموعه عکس‌ها را می‌توان با اصطلاح «فوتورُمان زندگی» توصیف کرد. از تصویر کودکی آغاز شده و تا کهنسالی ادامه می‌یابد، سپس به مجسمه‌های شیر سنگی، عزاداری و مرگ می‌رسد و در میان این تصاویر، طبیعت، صنایع‌دستی، آداب و رسوم بختیاری به نمایش درآمده‌اند. این مجموعه شامل عکس‌های بسیاری است که در این نمایشگاه، تنها نمونه‌ای از آن‌ها به نمایش گذاشته شده است.

این عکاس و مستندساز معتقد است فعالیت مستمر هنرمندان می‌تواند در جامعه فرهنگ‌سازی کند.

وی با بیان این‌که تمام فعالیت‌های هنری و فرهنگی‌اش را با صرف هزینه‌های شخصی و فروش برخی از دارایی‌هایش انجام می‌دهد، از مشکلات مالی در تولید و فروش آثار هنری سخن گفت. او همچنین به سیاست‌های برخی متولیان و سیاست‌گذاران امور هنری اشاره کرد که گاه بازخوردی منفی داشته و در برخی موارد، آثار با پتانسیل جهانی، مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند.

وی بر این باور است که توجه مسئولان به فرهنگ و هنر می‌تواند برای جامعه بسیار مفید و اثرگذار باشد.

وی یاد آور شد:  در کشور ما با توجه به ریشه‌های اصیل اقوام و آداب و رسوم متفاوت، پتانسیل زیادی برای نمایش و توجه جهانی وجود دارد، ولی متاسفانه بی‌مهری متولیان امور در این زمینه باعث سرخوردگی در تولید اثر با این موضوع از سوی هنرمندان می‌شود.

این عکاس مستند، توجه به هنرمندان فعال در استان‌ها را از مهم‌ترین وظایف مسئولان استانی دانست و پیشنهاد کرد: برای تولید آثار هنری ماندگار، هر استان سالانه یک هنرمند را انتخاب و با حمایت درست از او، پشتیبانی کند. این پیشنهاد، مختص عکاسی نیست و برای تمام هنرها قابل اجراست.

لازم به یادآوری است، محمدرضا حاجی‌پور، شاعر و خوشنویس اهل لالی خوزستان، از کودکی به فعالیت در زمینه‌های مختلف هنری از جمله موسیقی و شعر پرداخته است. با وجود کمبود امکانات، برای ادامه فعالیت هنری‌اش به اصفهان و چهارمحال و بختیاری مهاجرت کرد. از دهه هشتاد، تمرکز هنری او بر فیلم و عکس متمرکز شد و تاکنون حدود چهل فیلم مستند کوتاه و بلند تولید کرده است. در حوزه عکاسی نیز، دو کتاب از آثار وی منتشر شده و کتاب سوم او با موضوع نمادها و سنگ‌های زاگرس در حال چاپ است.

گفتنی است، علاقه‌مندان به بازدید از این نمایشگاه می‌توانند تا ۲۰ اردیبهشت‌ماه از نمایشگاه آثار این هنرمند بختیاری‌تبار در نگارخانه نور، پردیس سینمایی بهمن شهرکرد بازدید کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha