به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، هنرمندی متعهد به زیستبوم و فرهنگ بختیاری به عنوان چهره هنر انقلاب اسلامی استان چهارمحال و بختیاری تجلیل شد. این انتخاب، پاسداشتی است برای سالها فعالیت هنری متعهدانه و تلاشهای او در جهت بازنمایی فرهنگ و زیستبوم بختیاری در آثار نمایشی.
مصطفی محمدیدوست، متولد ۱۳۵۷ در شهر فارسان، از هنرمندان فعال و صاحبنام در عرصه تئاتر این استان است. او که فعالیت هنری خود را از دهه ۷۰ با موسیقی آغاز کرد، در دهه ۸۰ به طور جدی وارد دنیای تئاتر شد.
آنچه محمدیدوست را از دیگر هنرمندان متمایز میکند، تعهد او به نمایش و پرداختن به فرهنگ غنی و اصیل استان چهارمحال و بختیاری در آثارش است. او با تلفیق خردهفرهنگهای بختیاری با شیوههای نوین نمایشی، آثاری خلق کرده که نه تنها ارزش هنری دارند، بلکه به عنوان اسنادی فرهنگی در حفظ و اشاعه میراث ناملموس این منطقه نقش ایفا میکنند.
سال ۱۴۰۳ برای محمدیدوست، سالی پر از موفقیت بود. نمایش «لالبهیگ» به عنوان اثر برگزیده در بخش «بهعلاوه فجر ۲» چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر و هفتمین جشنواره منطقهای تئاتر آفتاب مورد تقدیر قرار گرفت. همچنین، نمایش «شنا در منفی صفر درجه» عنوان اثر برگزیده جشنواره ملی تئاتر اقتباس را از آن خود کرد.
محمدیدوست در طول فعالیت خود، آثار متعددی را تولید و در جشنوارههای مختلف به نمایش گذاشته است که هر یک بازتابدهنده دغدغهها و رویکردهای هنری او هستند. از جمله این آثار میتوان به:
نمایش «تکرار» (جشنواره بینالمللی دانشگاهی شیراز)
نمایش «بنبست امید» (جشنواره ملی امیدآفرین)
نمایش «همه مادان ما» با موضوع حضرت فاطمه (س) و شهدای مدافع حرم
نمایش «گل گیس و چوپان» (جشنواره بینالمللی امیدآفرین)
نمایش «صدا این همیشه ترسان» (فجر استانها)
نمایش «گیلاس سیاه» (جشنواره بینالمللی فجر)
نمایش «کل» (راهیابی به فستیوال ارمنستان)
نمایش «پروانه در حباب» (جشنواره ملی بسیج)
نمایش «قرص خواب» (اجرا در جشنواره ملی صاحبدلان)
علاوه بر فعالیتهای اجرایی، محمدیدوست نقش مهمی در پرورش استعدادهای هنری شهر فارسان ایفا میکند. او با برگزاری کلاسهای آموزشی و کارگاههای تخصصی، به آموزش و تربیت جوانان علاقهمند به هنر نمایش میپردازد و با معرفی آنها به جامعه تئاتری استان، زمینهساز رشد و شکوفایی نسل جدید هنرمندان میشود. او با تلاش و پشتکار خود، به عنوان یک هنرمند، کارگردان، فعال فرهنگی و مربی دلسوز، در ارتقای سطح هنر و فرهنگ استان چهارمحال و بختیاری نقشی مهم ایفا میکند.
رونمایی از پرتره شهید مدافع حرم جامعه پزشکی
همزمان با اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی، از پرتره شهید محمد حسن قاسمی، نخستین شهید مدافع حرم از جامعه پزشکی و پرستاری ایران، در استان چهارمحال و بختیاری رونمایی شد.
احسان قائدی، رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری، در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا،گفت: شهدا، الگوی بیبدیلی برای نسل جوان به شمار میروند و حوزه هنری با هدف زنده نگه داشتن یاد و خاطرات آنها برای نسلهای آتی، تلاش میکند.
وی افزود: امروز و در پایان هفته هنر انقلاب اسلامی، مفتخریم که از پرتره این شهید عزیز، که به همت هنرمندان جوان استان خلق شده، رونمایی کنیم.
قائدی همچنین از تولید کتاب خاطرات شهید قاسمی خبر داد و گفت: در حاشیه این مراسم، گزارشی از روند تولید کتاب خاطرات این شهید گرانقدر به خانوادهاش ارائه شد و ماکت این کتاب برای بازخوانی نهایی به پدر شهید اهدا شد.
رئیس حوزه هنری استان با اشاره به جایگاه شهید قاسمی در تاریخ ایثارگری جامعه پزشکی ایران، خاطرنشان کرد: شهید محمدحسن قاسمی، از نیروهای خدوم درمانی کشور، به عنوان نخستین شهید مدافع حرم از جامعه پزشکی و پرستاری ایران در راه دفاع از حریم اهل بیت (ع) به فیض شهادت نائل آمد.
علاقهمندان میتوانند تصویر دیجیتال این پرتره را از طریق صفحات مجازی حوزه هنری چهارمحال و بختیاری دریافت و مشاهده کنند.
بیشتر بخوانید:
نظر شما