۱۴۰۴.۰۱.۳۰

نخستین جایزه ملی داستان و بازآفرینی با هدف پرداختن به میراث ادبی و تاریخی ایرانی و بازآفرینی آن‌ها در داستان امروز برگزار شد و با معرفی برگزیدگان به پایان رسید.

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی به نقل از مهر، مهدی دادمان، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی شامگاه پنجشنبه ۲۸ فروردین در آیین اختتامیه نخستین جایزه ملی داستان و بازآفرینی که در حوزه هنری اصفهان برگزار شد، بیان کرد: میراث و داشته‌های تاریخی ما، چه در جهان واقعیت و چه در جهان اسطوره، می‌تواند آینده ما را بسازد؛ به شرط آنکه بتوانیم هویت خود را پیدا کرده و در قالب جمعی آن را احیا کنیم.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به ریشه‌های فرهنگی و هویتی ایرانیان افزود: اگر نتوانیم هویت فرهنگی خود را بشناسیم و در حجاب‌های فرهنگی و زیستن در اذهان مختلف گم شویم، دیگر نمی‌توانیم به داده‌های بدوی و هویتی خود اکتفا کنیم و آینده‌ای روشنگرانه بسازیم.

رئیس حوزه هنری کشور در ادامه با اشاره به اهداف این جایزه عنوان کرد: جایزه ملی بازآفرینی، به‌دنبال آن است که مشوق و انگیزه‌بخش نویسندگان برای رفتن به سراغ داشته‌ها و مواریث ادبی و تاریخی باشد. باید تلاش کنیم این مواریث را به زبان امروز، برای مخاطب امروز و حتی فردای ایران و جهان بازآفرینی کنیم؛ ان‌شاءالله بتوانیم از آن بهره ببریم.

مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان، در آئین اختتامیه نخستین دوره جایزه ملی داستان و بازآفرینی شهری اظهار کرد: اصفهان محدود به برنامه‌های عمرانی، مالی و اقتصادی نیست؛ خوشبختانه برنامه‌های هنری فراوانی در استان جریان دارد.

وی با اشاره به نقش اصفهان در میزبانی رویدادهای فرهنگی و بین‌المللی افزود: خوشبختانه اصفهان میزبان اجلاس گردشگری آسیایی است و برنامه‌های متنوع فرهنگی در سرتاسر اصفهان به‌طور مداوم برگزار می‌شود؛ به‌گونه‌ای که در ۱۱۴ شهر از شهرستان‌های استان، هر هفته برنامه‌های فرهنگی در حال برگزاری است.

جمالی‌نژاد در ادامه گفت: در حوزه فرهنگی و هنری، برنامه چهارساله و طرح‌های مفصل و جامعی داریم تا اصفهان به‌عنوان پایتخت فرهنگی و هنری کشور شناخته شود. بیش از ۳۰۰ رویداد هنری با رویکرد برنامه‌محور طراحی شده است و امیدوارم حوزه هنری استان اصفهان، شهرداری و سایر دستگاه‌ها در اجرای این برنامه‌ها مشارکت مؤثر داشته باشند.

معرفی برگزیدگان

در بخش رمان نخستین جایزه ملی داستان و بازآفرینی حسین قربانزاده خیاوی٬ رتبه اول را برای «رد انگشت‌های اصلی» و رتبه دوم به علیرضا محمودی برای اثر «بی چهرگان» رسید.

آثار «نیمه انسان و دختر ترنج» و «رد انگشت‌های اصلی» نوشته مریم بهزادنژاد و مرجان فولادوند تقدیر شدند.

در بخش داستان کوتاه آثار «خواب روز چهارشنبه»، «قصاب»، «وانت مزدای آبی»، «ابوالبشر» و «کلاغ پران» نوشته راضیه مکاریان، احمد خان‌احمد، امید مهدوی، مینا سعادت پور، الناز معتمدی تقدیر شدند.

در بخش جستارنویسی اثر «مرگ رنگ» نوشته محبوبه حاجیان‌نژاد برگزیده و آثار «جستار مراد اصفهانی» نوشته عباس مطیعی و «صورتک آدم‌های پوچ قدرت‌طلب» نوشته محمد ایرانی تقدیر شدند؛ آثار «شیمیایی» نوشته محمد قریشی و «شعله‌ها» نوشته میثم محمدی در بخش داستان کوتاه کوتاه و آثار «صعود به قاف» نوشته امیرحسین روح‌نیا، «بازال به صرف زالزالک» نوشته معصومه دین‌محمدی و «بیراهه» نوشته خاطره شیوندی در بخش طرح رمان برگزیده شدند.

گفتنی است، اولین دوره «جایزه ملی داستان و بازآفرینی شهری» با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های داستانی در بازنمایی میراث تاریخی، فرهنگی و هویتی ایران برگزار شد. این جایزه با تمرکز بر مفهوم «بازآفرینی» در روایت‌های معاصر، به دنبال پیوند میان گذشته و آینده از طریق زبان ادبیات و داستان است. آئین اختتامیه این رویداد شامگاه پنج‌شنبه، ۲۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ با حضور مسئولان فرهنگی و نویسندگان در حوزه هنری اصفهان برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha