به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، «در اوایل انقلاب، از تلویزیون مستندی پخش شد که در قسمتی از آن هنرمندی از دهق اصفهان کارهای حجمی و نقش برجسته انجام میداد، از امام (ره) استفتا گرفت که این کارهای هنری که من انجام میدهم حلال است یا حرام؟ امام در پاسخ گفتند: هنرمند به خدا نزدیکتر است، شما کارتان را بکنید. این جمله برای من خیلی جالب بود و باعث شد حرفهای این و آن را رها کنم و همین جمله برایم ملاک شود. در حقیقت، مانیفستی که امام (ره) در مورد هنر دارد باعث شد، بتوانم در این مسیر قدم بگذارم.»
اینها حرفهای علیاصغر یوزباشی در برنامه «کرسی» سال گذشته است، او که در عرصه هنرهای تجسمی و به صورت خاص مجسمهسازی، دستی بر آتش دارد و روح هنر را میتوان به وضوح در آثارش مشاهده کرد.
نمونه دست به نقدش، همین اثر حجمی «انتظار» است، اثری خوش قد و قامت در ابعاد دو متر و نیم، از متریال ترکیبی فایبرگلاس با پایه فلزی که در وقت قدم زدن در حیاط حوزه هنری چشمها را به خود خیره و چند دقیقهای هر رهگذری را به توقف و تفکر وا میدارد.
این اثر که سال ۱۳۸۴ خلق شده، به نوعی بیانگر احوال درونی انسان انقلابی امروز است و شمایل یک انسان منتظر را به تصویر میکشد؛ انسانی که رو به آینده دارد و قلبش در مسیر انتظار مثل شمعی، شعلهور است.
فارغ از بار معنایی این اثر، ریز جزئیات تولد این تندیس هم قصه قشنگی دارد که علیاصغر یوزباشی آن را این طور تعریف میکند «از وقتی به دنیا آمدم خانه ما در محله دولتآباد بود، نزدیک شهرری. من با اتوبوس از دولتآباد میرفتم راهآهن و از آنجا میآمدم حوزه هنری. این مسیرِ هر روزم بود و مدت زیادی در اتوبوس بودم.
معمولاً در مسیر رفتوآمد با تکههای کوچک خمیر، طرح میزدم. این مجسمه را هم داخل اتوبوس طراحی کردم و بعد به دوستانم نشان دادم. وقتی پسندیدند اندکی اصلاحش کردم و خود مجسمه را ساختم. دوستان نقل میکنند که این مجسمه سالها در انبار حوزه هنری مانده بود تا زمانی که فاضل نظری به عنوان معاون هنری حوزه منصوب شد و برای انتخاب تندیس چهره سال هنر انقلاب به آرشیو کارهای حجمی آمد و این اثر را انتخاب کرد.»
البته این اثر در ابعاد نمایشگاهی از متریال برنز ساخته شده و تاکنون در چندین نمایشگاه به نمایش در آمده، اما شاید بتوان نقطه عطف تندیس «انتظار» را در حضور پررنگ و همیشگیاش در هفته هنر انقلاب و تقدیم آن به چهره هنر انقلاب اسلامی دانست.
تندیسی پر معنا که از مرتضی سرهنگی، مجید مجیدی، مسعود شجاعی طباطبایی، حمید حسام تا ابراهیم حاتمی کیا، حسن روح الامین، عبدالحمید قدیریان، محمدمهدی سیار و مسعود نجابتی به در دست گرفتن آن به عنوان چهره هنر انقلاب، مفتخرند و در چند روز آینده صاحب بعدیاش را هم پیدا خواهد کرد و در دستان وی جای خواهد گرفت.
یادداشت از سمیه دهقان زاده- خبرنگار
بیشتر بخوانید:
نظر شما