به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، حسن روح الامین متولد ۱۳۶۴ است و در جوانی بهعنوان یک نقاش صاحبسبک شناخته شده است. او فارغالتحصیل دانشکده هنر دانشگاه شاهد است و پایاننامهاش درباره موضوع عاشورای حسینی است، به همین علت بیشترین تابلوهایی که تاکنون کشیده، مضمون عاشورایی دارد. او خلاقیت خود را در طراحی تابلوهایی با مضامین مذهبی و همچنین درباره شهدای انقلاب به ظهور رسانده و طرحهایش درباره شهید حججی و شهادت حاج قاسم سلیمانی از محبوبترین آثارش به شمار میرود.
برخی معتقدند که روحالامین کاملا دنباله رو سبک باروک و همه زیباییهای ظاهری پیکرهسازی، ترکیببندی و رنگآمیزی ویژه دورهٔ باروک است و نور تندی هم که مانند جرقه بر تاریکیهای تابلو تابانده میشود و اختلاف بسیاری میان روشنایی و تاریکی را بوجود میآورد، جزء خصوصیتهای آشکار دوران باروک است که روحالامین از آن بهره گرفته است. ضمن اینکه وی با استفاده از این نور بزرگنمایی بسیار و ناگهانی شکلها را انجام داده و جزئیات شکلها به علت تاباندن این نور به تصویر درآمده است.
در کارنامه فعالیتهای هنری خود جایزه دوم جشنواره هنرهای تجسمی هنر جوان سال ۱۳۸۵، برگزیده مسابقه بینالمللی ادیان توحیدی سال ۱۳۸۶، جایزه ششم جشنواره تجسمی دامونفر سال ۱۳۸۷، جایزه اول رشته تصویرسازی جشنواره هنرهای تجسمی هنر جوان سال ۱۳۸۷، جایزه دوم تصویرسازی جشنواره تجسمی آزادگان سال ۱۳۸۹ و جایزه مداد پرنده از جشنواره کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را ثبت کرده است.
در کنار افتخاراتی که روح الامین کسب کرده باید به این نکته هم اشاره کرد که وی جزو اولین هنرمندانی بود که به محض شنیدن خبر شهادت حاج قاسم سلیمانی دست به قلم برد. او با خلق اثری تاثیرگذار با عنوان «اصحاب آخرالزمانی اباعبدالله (ع)» نسبت به شهادت این سردار ایرانی واکنش نشان داد.
در اثر خلق شده توسط روحالامین، پیکر شهید گرانقدر قاسم سلیمانی در آغوش حضرت اباعبدالله حسین (ع) دیده میشود که این اثر مظلومیت و جهاد در راه اسلام و ائمه را به نمایش میگذارد. این اثر نشان دهندۀ سالها مجاهدت سردار سپهبد قاسم سلیمانی در حفظ حرم مطهر ائمه معصومین در عراق و سوریه است تا این شهید بزرگوار در زمره اصحاب آخرالزمانی اباعبدالله قرار گیرد.
شهید قاسم سلیمانی علاقه خاصی به آثار آقای حسن روحالامین نقاش آیینی داشت و حتی پیش از این در آذر ۱۳۹۶ سردار سلیمانی بر کتاب مجموعه آثار حسن روحالامین، دستنوشتهای نگاشته بود. در دستنوشته این سردار شهید آمده:
«بسمهتعالی
دوست و برادر عزیز و هنرمند متعهدم حسنآقای عزیز.
آنچه از هنر خدادادیِ جنابعالی در ترسیم مصائب اهلبیت (ع)، مشاهده کردم، هریک فراز از چند منبر عالم برجسته و با اخلاص بود.
برادر بزرگوارم؛ این هدیه الهی را همانند خونها و دستها و سرها و پاهایی که در این راه قلم شد، وقف این راه کن؛ و خط و راهی را برای دیگر متعهدین و توانمندان ترسیم بفرما.
از خداوند منان خواهانم به این دستان بابرکت، توانمندیِ بیش از پیش و قلب و دل شما را در این راه منورتر بگرداند.
برادرت قاسم سلیمانی»
حسن روحالامین در سال ۱۳۹۹ به عنوان چهره هنر انقلاب معرفی شد و پس از دریافت لوح تقدیر گفت: مطلبی که الان به ذهنم میآید تا آن را بیان کنم این است که به قول استاد موحد «ما هنوز هنرمندی در تراز انقلاب اسلامی نداریم، ما سرباز در تراز انقلاب اسلامی داشتیم و داریم مثل شهید حاج قاسم سلیمانی». برای تربیت هنرمندی با کیفیت، دارای شناخت بالا از جامعه و به دور از بسیار اضافات ذهنی، راه بسیار طولانی داریم که امیدواریم بتوانیم روزی هنرمندی با این شاخصهها را تربیت کنیم. در زمینه هنر هم آن چیزی که انقلاب اسلامی باید تربیت میکرد یک سرباز در حد حاج قاسم سلیمانی است که هنوز محقق نشده است.
وی که معتقد است راه زیادی برای دستیابی به آن چیزی که انقلاب اسلامی در عرصه فرهنگ و هنر نیاز دارد مانده است در اختتامیه هفته هنر انقلاب سال ۱۳۹۹ اظهار کرد: راه باقی مانده چه از نظر کیفی و چه از نظر شناخت جامعه و چه به لحاظ دور ریختن اضافات ذهنی، باید از سوی هنرمند انقلابی پیموده شود.
او در پایان سخنانش هم تاکید کرد که احساس میکند قدردانی باید بعد از مردن اتفاق بیفتد و امیدوار دارد که در امت رسول الله از دنیا برود.
نظر شما