۱۴۰۳.۱۰.۱۹

بیست و هفتمین جلسه‌ شعر طنز دیروز و امروز «طنزآمیز» که از سلسله نشست‌های گردهمی طنز است، در حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، طنزآمیز۲۷ به همت دفتر طنز و گردانندگی اسماعیل امینی در سالن ۴۰۲ حوزه هنری با حضور علاقه‌مندان به شعر طنز برگزار شد.

طنزآمیز نشست گردهمی شعر طنز دیروز و امروز است که فصل سوم از این نشست، به کشف رمز و راز طنز از لابلای اشعار سبک هندی اختصاص دارد.

در جلسه بیست و هفتم، اسماعیل امینی، گرداننده‌ی این گردهمی، به سراغ طنز در اشعار «کلیم همدانی » رفت.

کلیم همدانی شاعر فارسی‌زبان است که بیشتر به خاطر اشعار عاشقانه و غزل‌های زیبا و دلنشینش شناخته می‌شود. او در دوره صفویه زندگی می‌کرد و یکی از شاعران برجسته دربار شاه عباس دوم بود. کلیم به سبک هندی (سبک شعری متداول در آن دوره) شعر می‌گفت و در اشعارش تصاویر بکر، مضامین جدید و خیال‌پردازی‌های هنری دیده می‌شود.

از کلیم همدانی غزل‌هایی با مضمون عشق، عرفان، و زیبایی طبیعت باقی مانده که هنوز هم مورد توجه علاقه‌مندان ادبیات فارسی قرار دارند. برخی از اشعارش سرشار از بازی‌های زبانی و ظرافت‌های معنایی است که ویژگی اصلی سبک هندی به شمار می‌رود.

چندی از ابیاتی که از آثار او در این جلسه خوانده شد را از نظر می‌گذرانید:

طاعت زاهد چو آه بوالهوس بالا نرفت
زانکه معراج امید او وصال حور بود

یا آن که سروده است:

چندان که می رویم به جایی نمی رسیم
ریگ ار روان بود ز بیابان نمی رود

در بیست و هفتمین طنزآمیز سخن از کلیم همدانی بود

در بیست و هفتمین طنزآمیز سخن از کلیم همدانی بود

در بیست و هفتمین طنزآمیز سخن از کلیم همدانی بود

طنزآمیز به خوانش و کاوش طنز در اشعار شاعران بزرگ از روزگاران قدیم تا به امروز می‌پردازد و دوشنبه هر هفته علاقه‌‎مندان به ادب و ادبیات و طنز را گرد هم می‌آورد.

اسماعیل امینی، گرداننده این گردهمی، شاعر طنزپرداز، استاد دانشگاه و مدرس طنزنویسی، نویسنده و منتقد ادبی است. او عضو ثابت تحریریه هفته‌نامه گل آقا بوده و نویسنده کتاب‌های «لبخند غیر مجاز»، «دکتر بازی»، «جلسه طنز»، «تبسم دوست»، «لبخند سعدی» و «خندمین‌تر افسانه» است.

اگر شما تا کنون موفق به شرکت در «طنزآمیز» نشده‌اید اما به شعر طنز و یافتن رمز و راز اینکه چگونه مضامین طنز از ابیات شعر برداشت می‌شود علاقه دارید، کافی است خود را به یکی از جلسات دوشنبه‌های «طنزآمیز» برسانید.

استفاده از برنامه‌های متنوع دفتر طنز حوزه هنری برای عموم آزاد است، شب شعر طنز «در حلقه رندان»، رویداد ملی آموزش طنز قلمه، محفل نقد و بررسی آثار طنز «دگرخند»، محفل نمایشنامه‌خوانی طنز «خنده در صحنه»، محفل نمایش و نقد و بررسی فیلم‌های کمدی «نور، صدا، دوربین، خنده»، کارگاه آموزش طنزنویسی «مکتب‌خانه طنز»، سلسله نشست‌های گردهمی هفتگیِ نثرخوانی طنز «طنزخوانه» و شعر طنز دیروز و امروز «طنزآمیز» همچنین تئاتر کمدی «بازار تماشا» از جمله برنامه‌های دفتر طنز هستند که انتظار حضور گرم شما را می‌کشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha