۱۴۰۳.۱۰.۱۹

آیین اختتامیه اولین دوره آموزش جامع داستان‌نویسی در سازمان سینمایی سوره با حضور رضایی والده شهیده فائزه رحیمی، استادان دوره جامع داستان‌نویسی، جمعی از هنرجویان دوره، سید علی علوی مدیر مدرسه نویسندگی شاهد و محمدصادق کوچک‌زاده مدیر مرکز آموزش حوزه هنری برگزار شد.



به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، این مراسم به‌ویژه با یاد و گرامیداشت شهیده فائزه رحیمی، یکی از هنرجویان مدرسه نویسندگی شاهد که در حادثه تروریستی سال گذشته در کرمان به شهادت رسید، همراه بود. در این رویداد، از مقام شهیده رحیمی تجلیل به‌عمل آمد و در ادامه استادان برجسته این دوره از جمله بهزاد دانشگر، علیرضا هاشمی ارسنجانی، کبری التج، وحید حسنی و رحیمی مقدم به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

خاطرات شهید فائزه رحیمی در آیین اختتامیه

مرتضی دارابی، مدیر رسانه‌ مرکز آموزش حوزه هنری، سخنان خود را با یاد و خاطره شهدا آغاز کرد و از حضار خواست که یاد تمامی شهدای والامقام را گرامی بدارند، به‌ویژه یاد شهیده فائزه رحیمی که با جانفشانی خود در راه میهن و اعتقاداتش فدا شد. همچنین، وی به تقارن این ایام با سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و حادثه تروریستی کرمان اشاره کرد و از حضور صمیمی مادر شهیده فائزه رحیمی، در جمع نویسندگان مدرسه نویسندگی شاهد قدردانی کرد. مراسم با یادآوری زندگی و ویژگی‌های شهیده رحیمی ادامه یافت. 

دارابی با اشاره به شخصیت والای فائزه رحیمی، گفت: «داستان زندگی و شهادت او روایت عمیقی از ایمان، ایثار و جاودانگی است. نام شهیده فائزه رحیمی همچون نوری در دل‌ها می‌تابد و او الگویی است برای نسل جوان که چگونه می‌توان زندگی کوتاه را با ایثار و فداکاری جاودانه ساخت.» 

گزارشی از روند دوره نویسندگی

سید علی علوی، مدیر مدرسه نویسندگی شاهد، در ابتدای سخنان خود از روند برگزاری اولین دوره جامع داستان‌نویسی گزارش داد. او از آغاز این دوره در آبان‌ماه ۱۴۰۲ با حضور ۵۹ هنرجو سخن گفت و تاکید کرد که این دوره با ۳۳۶ ساعت آموزش در شش واحد درسی برگزار شد. علوی اضافه کرد که در پایان این دوره، ۲۰ هنرجو به مرحله نگارش طرح رمان دست یافته‌اند.

وی همچنین به تلاش مدرسه نویسندگی شاهد برای جذب هنرجویان علاقه‌مند به نویسندگی در دو حوزه رمان نوجوان و رمان بزرگسال اشاره کرد و افزود: «در اولین دوره، هشت طرح رمان نوجوان تحت راهبری استاد بهزاد دانشگر به مرحله پایانی رسید و از بهمن‌ماه ۱۴۰۴ مرحله نگارش رمان‌ها آغاز خواهد شد.»

علوی همچنین به برگزاری دوره دوم جامع داستان‌نویسی اشاره و بیان کرد: «خدا را شکر می‌کنم که در دوره دوم نیز به لطف شما عزیزان، کار را ادامه دادیم. ان‌شاءالله این قطار که حرکت خود را آغاز کرده، با همراهی شما عزیزان به ثمر خواهد نشست.»

هیچ‌گاه نباید از تلاش برای نویسنده شدن دست برداشت

در ادامه مراسم، اساتید برجسته این دوره به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند. بهزاد دانشگر، یکی از اساتید دوره، از تجربه‌های خود در تدریس داستان‌نویسی سخن گفت و اظهار داشت که همواره در تلاش است تا هنرجویان با تکنیک‌های نوشتاری آشنا شوند، اما در عین حال به تربیت اخلاقی آنها نیز اهمیت می‌دهد.

دوره‌ نویسندگی مزین به نام و یاد شهید 

وی همچنین افزود: «نویسندگان باید قادر باشند نه تنها واقعیت‌های جامعه را ببینند، بلکه باید دیدگاه‌های شخصی و فلسفی خود را در آثارشان پیاده کنند.»

کبری التج، دیگر استاد دوره، در سخنان خود تاکید کرد که نویسندگی تنها با خواندن و نوشتن مداوم امکان‌پذیر است و باید هنرجویان با گذراندن زمان و تمرین مستمر به مهارت‌های لازم دست یابند.

 او گفت: «هیچ‌گاه نباید از تلاش برای نویسنده شدن دست کشید. در این راه، تنها مطالعه و نوشتن است که می‌تواند ما را به نویسندگان موفق تبدیل کند.»

علیرضا هاشمی ارسنجانی نیز با اشاره به ضرورت «دیدن» در نویسندگی گفت: «یک نویسنده باید توانایی مشاهده جزئیات زندگی را داشته باشد و از هر تجربه‌ای برای خلق داستان‌هایش بهره ببرد. مهم‌ترین عنصر در خلق یک اثر خوب، دیدن واقعیت‌های زندگی و توانایی بیان آنها به‌صورت هنری است.»

رحیمی مقدم نیز در ادامه گفت: «شاید بیشتر از اینکه نویسنده شدن و نوشتن مهم باشد، این است که باید تحولی در خودمان ایجاد کنیم. اگر این تحول را در خود ایجاد کنیم، دنیای بیرون ما نیز متحول خواهد شد. اگر از این لحظات و نعمت‌ها به نحو احسن استفاده نکنیم، جز حسرت برای ما نخواهد ماند.»

هنر و ادبیات انقلاب باید حس بهشت را منتقل کند

محمدصادق کوچک‌زاده، مدیر مرکز آموزش حوزه هنری، سخنان خود را با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز کردند. ایشان به آیات ۱۹ تا ۲۱ سوره مطففین اشاره کردند: «وَمَا أَدْرَاکَ مَا عِلِّیُّونَ* کِتَابٌ مَّرْقُومٌ* یَشْهَدُهُ الْمُقَرَّبُونَ* إِنَّ الْأَبْرَارَ لَفِی نَعِیمٍ * عَلَی الْأَرَائِکِ یَنْظُرُونَ * تَعْرِفُ فِی وُجُوهِهِمْ نَضْرَةَ النَّعِیمِ* یُسْقَوْنَ مِنْ رَحِیقٍ مَخْتُومٍ * خِتَامُهُ مِسْکٌ...» این آیات درباره علیین سخن می‌گویند، جایی که شراب بهشتی که نوش جان می‌کنند با مشک مهر شده است. وی توضیح داد که این آیات، تمثیلی از بهشت هستند و اساتید فن معنای عمیق‌تری در آن‌ها می‌بینند.
 مدیر مرکز آموزش حوزه هنری گفت: «من می‌خواهم در این جلسه که به نوعی اختتامیه یک دوره مبارک است، نکته‌ای را بیان کنم. این جلسه آغاز یک حرکت قوی‌تر است و بوی بهشت را می‌دهد، به واسطه رفیق شهیدمان.»

کوچک‌زاده تجربه رفاقت خود با شهید را به اشتراک گذاشت و به این نکته اشاره کرد که حتی پس از شنیدن خبر شهادت آن عزیز، تصمیم گرفتم که از این اتفاقات به‌عنوان یک انگیزه برای پیشرفت و ادامه مسیر استفاده کنم و افزود: «بعد از شنیدن خبر شهادت ایشان، محزون شدیم اما بعد از آن تصمیم گرفتیم که چه کنیم. مثلاً امروز خبر فوت یکی از نزدیکانم را شنیدم و احساس کردم که واقعاً شهید زنده است. این احساس به ما کمک کرد که احساس خسارت به‌هیچ‌وجه به ما دست ندهد.»

وی همچنین به تلاش‌های انجام‌شده پس از شهادت شهیده رحیمی اشاره و بیان کرد: «با آقای علوی صحبت کردیم و اولین کاری که انجام دادیم، تهیه عکسی از شهیده بود که با هوش مصنوعی به کیفیت خوبی رسید. آن تصویر تبدیل به پوستر شد و اخیراً در مراسمی دیدم که یکی از خانم‌ها آن را در دست داشت. همچنین تصمیم گرفتیم کلیپی تهیه کنیم.» 

مدیر مرکز آموزش حوزه هنری خاطرنشان کرد: افتتاح دوره جدید مرکز آموزش حوزه هنری با نام شهیده رحیمی گره خورده است و این یک فصل جدید را در مرکز آموزش آغاز کرده است. در روز آغاز دوره جدید مرکز آموزش، همه چیز تغییر کرد و خداوند این اتفاقات را رقم زد.

کوچک‌زاده به ویژگی‌های هنر و ادبیات انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: «هنر انقلاب و ادبیات انقلاب باید حس بهشت را منتقل کند؛ یعنی چیزی که مخاطب را در فضای بهشتی قرار دهد. یادداشت‌های شهیده عزیزمان و خاطراتش همچنان برای ما یادآور بهشت خواهد بود.» 

در پایان، وی به نسل جوان و دهه هشتادی‌های حاضر در جلسه اشاره کرد و از آن‌ها خواست که قدر فرصت‌هایی که در اختیار دارند را بدانند و افزود: «امیدوارم نسل دهه هشتادی‌ها نیز به‌خوبی ادامه دهند و قدر این فرصت را بدانند. برخی افراد در تلاش هستند تا دیگران را به جلو ببرند و این داستان ادامه دارد.»

کوچک‌زاده همچنین از آقای علوی و دوستانشان که در تلاش برای اتصال دانش‌آموزان به ادبیات داستانی هستند، تشکر کرد و اظهار امیدواری کرد که که این رشته به خوبی در مدارس جا بیفتد و دانش‌آموزان ما به بلوغ برسند و بتوانند ادبیات خلق کنند. وی سخنان خود را با آرزوی موفقیت برای همه و تشکر از اساتید به پایان رساند.

تقدیر از مادر شهیده رحیمی و استادان دوره

در پایان مراسم، از مقام مادر شهیده فائزه رحیمی و استادان برجسته دوره با اهدای لوح تقدیر و هدایای ویژه تجلیل به‌عمل آمد.

مادر شهیده رحیمی، سرکار خانم رضایی، در سخنانی کوتاه از علاقه فائزه به نوشتن و داستان‌نویسی یاد کرد و گفت: «فائزه همیشه علاقه داشت تا داستان‌هایی درباره شهدا بنویسد. او معتقد بود که این داستان‌ها می‌توانند نسل آینده را با ارزش‌های واقعی آشنا کنند.»

وی افزود: «ما هیچ‌گاه فکر نمی‌کردیم که چنین افتخاری نصیب ما شود که در جمع هنرمندان و نویسندگان عزیز قرار گیریم. امیدوارم همه هنرجویان و نویسندگان در مسیر حقیقت و ارزش‌های انسانی همچون فائزه گام بردارند.» 

مادر شهیده درباره او گفت: «فائزه از کودکی باهوش و مهربان بود و با رسیدن به دوران دانشگاه، علاقه‌اش به آموزه‌های شهدا و خدمت به جامعه موجب شد تا همیشه با شوق و انگیزه در مسیر تحقق آرمان‌هایش گام بردارد. شهادت او در حادثه تروریستی کرمان، جراحتی بزرگ بر دل همه دوستان و آشنایانش وارد کرد، اما در عین حال همگان را به تلاشی مضاعف برای ادامه راه شهدا و تحقق آرمان‌های عالی انسانی و مذهبی‌شان فراخواند.»

آیین اختتامیه اولین دوره جامع داستان‌نویسی مدرسه نویسندگی شاهد به‌عنوان یکی از رویدادهای مهم فرهنگی، در کنار تجلیل از شهیده فائزه رحیمی، گام‌های مهمی در مسیر رشد و ارتقای هنر داستان‌نویسی برداشت. این مراسم نه تنها یادآور فداکاری‌های شهدا بود، بلکه فرصتی برای تبادل نظر میان اساتید و هنرجویان درباره آینده نویسندگی و چالش‌های این مسیر فراهم آورد.

دوره‌ نویسندگی مزین به نام و یاد شهید 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha