۱۴۰۳.۰۸.۳۰

مدیر پروژه «خانه» آژانس مستند سو گفت: در این پروژه ما به افراد می‌آموزیم که برای ساخت یک مستند جذاب نیاز به سفر به دورترین نقطه از کشور نیست بلکه لازم است اول محیط پیرامون شناخته و روایت شود. ما در پروژه «خانه» می‌خواهیم افراد درگیر مسائل خود کنیم تا هنرمند دغدغه‌مند بسازیم.

صبا هاشمی مدیر پروژه «خانه» آژانس مستند سو در گفت‌وگو با روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی درباره فعالیت آژانس مستند سو که از سال ۱۳۹۷ به شکل رسمی و جدی فعالیت خود را آغاز کرده است گفت: نگاه ما به هنر و مستند فراتر از یک هنر صرف تصویربرداری و عکاسی یا فیلمبرداری است. ما تلاش میکنیم به موضوعات عمیقتر بپردازیم و فضایی را بوجود آوریم که با توجه به مسائل موجود در جامعه، در آرامش ذهنی با استفاده از پژوهش به چالش‌ها بپردازیم و با زبان هنر مسائل را بیان کنیم.

وی در ادامه اظهار کرد: فعالیت اصلی این مجموعه مستند است و ما تلاش می‌کنیم با اتاق فکر و پژوهش، اتفاقات موجود در جامعه را رصد و بررسی کنیم و به زبان هنر به بیان آن بپردازیم و گامی در جهت حل آن مسئله برداریم و صرفا منعکس کننده مشکلات نباشیم.

هاشمی بیان کرد: از سال ۱۳۹۷ به مناطق مختلف و از شمال تا جنوب کشور سفر کرده‌ایم و با تولید مستند، مجموعه عکس و فیلم مستند از جمله «قهرمانان معمولی» را تولید کردیم. همه سعی ما بر این  بوده که روایتگر صدایی باشیم که کمتر شنیده می‌شود یعنی اصالت دوربین و هنر ما سمت جایی است که حرف مردم مطرح می‌شود. در قهرمانان معمولی هم رفتیم سراغ مردمی در مناطق مختلف رفتیم که نقش خود را پیدا کرده بودند و دستاورد مهمی برای مردم منطقه و جمعی از افراد رقم زده بودند.

وی درباره رویکرد و نگاه آژانس مستند سو عنوان کرد: ما در کنار فضای تولیدی به شدت دغدغه آموزش هنر را هم داشته‌ایم چراکه معتقدیم در کاری که در فضای هنر و مستند تولید می‌شود، تولیدکننده بسیار مهم است چراکه تا هنرمند به شناخت درستی نرسد و به فهم مطلوب از مسئله نرسد نمی‌تواند راوی خوبی از یک واقعه باشد.

هاشمی با تاکید بر اینکه هنر بیان شناخت‌ها است و برخورداری از شناخت درست از ویژگی‌های مهم هنرمند به شمار می‌رود، اظهار کرد: در آژانس مستند سو یکی از مهمترین دغدغه‌ها کار گروهی است چراکه وقتی مجموعی از افراد با هم کار میکنند جدای از بحث معرفی، گام‌های بلندتری برداشته می‌شود. در این مجموعه کارگروهی در سوژه‌ها و قصه‌هایی هم که به سراغشان می‌رویم اهمیت دارد به طوریکه ما سراغ موضوعاتی می‌رویم که منافعی برای جمعی از مردم داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در آژانس مستند سو، بحث آموزش پررونق است افزود: تیم‌سازی، کار گروهی و دغدغه آموزشی ما را به پروژه‌ای به نام «خانه» رساند تا با کشف استعدادهای جوان احیای هویت شهری از طریق هنر عکاسی انجام شود.

هاشمی درباره جدیدترنی پروژه آژانس مستند سو که با عنوان «خانه» طراحی و برنامه‌ریزی شده تشریح کرد: پروژه «خانه» بر اساس چند نیاز جدی شکل گرفت که آموزش بخصوص در حوزه مستند از جمله آن است. ما در فضای مستند مدلی را طراحی کردیم که آموزش براساس میدان است و افراد با کار واقعی آموزش می‌بینند.

وی همچنین با اشاره به دستاوردهایی که این مدل آموزش داشته گفت: ضرورت آموزش و گمگشتگی هویتی افراد در تهران ما را به سمت پروژه «خانه» سوق داد و از آنجا که ترجیح ما این است که نیازهایمان در منطقه‌ای که زندگی می‌کنیم مرتفع شود از افراد در این پروژه می‌خواهیم تا با تشکیل گروه که شامل ۵ عکاس و ۳ پژوهشگر می‌شود، بر اساس ۲۲ فاکتور مثل ورزشکار یا هنرمند موفق منطقه یا کاسب خوش انصاف، قصه و سوژه و مصداق منطقه خود را پیدا کنند و قصه مکتوب مستند بسازند.  

هاشمی درباره دستاوردها و روند شرکت در پروژه «خانه» گفت: در تهران همسایه از همسایه خبر ندارد و حس تعامل افراد با هم کمرنگ شده و بزرگترها از نبود مسلک جوانمردی گله‌مند هستند و این با زیست منطقه‌ای قابل احیا است و میتوان بسیاری از مسائل شهری را به همین شکل حل کرد. ما می‌خواهیم به واسطه این  پروژه یکسری از فاکتورهای انسانی کمرنگ شده و تمرکزگرایی در زیست محلی را به مناطق مختلف برگردانیم، اگرچه این طرح مسائل فرهنگی و تقویت روحیه را نیز به دنبال دارد.

وی ادامه داد: ثبت‌نام در پروژه «خانه» تا ۷ آذرماه تمدید شده و علاقه‌مندان می‌توانند از طریق وب‌سایت https://sooimages.com  و صفحه اینستاگرام @sooimages  نسبت به ثبت نام اقدام کنند. بعد از ثبت‌نام متقاضیان، افراد بررسی می‌شوند و کسانی که با مقدمات عکاسی آشنایی دارند و از شرایط اولیه برخوردار هستند در این دوره حضور پیدا میکنند و ۵ ماه آموزش میبینند.

وی در پایان گفت: در این پروژه ما به افراد می‌آموزیم که برای ساخت یک مستند جذاب نیاز به سفر به دورترین نقطه از کشور نیست بلکه لازم است اول محیط پیرامون شناخته و روایت شود. به عبارتی برای هنرمند شدن نیاز به کارهای عجیب نیست فقط لازم است عمیق‌تر به خود و مسائل‌مان نگاه کنیم. ما در پروژه «خانه» می‌خواهیم افراد درگیر مسائل خود کنیم تا هنرمند دغدغه‌مند بسازیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha