۱۴۰۳.۰۵.۰۲

شهرام کرمی داور «چهارمین جایزه نمایشنامه نویسی شیدای دهکردی» گفت: ایران کشوری پهنارو با فرهنگ و آئین و زبان مختلف است. زیست بومی در آثار هنری می تواند در راستای هویت و فرهنگ ما باشد که پرداخت آن در آثار هنری خیلی اهمیت دارد.

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، شهرام کرمی گفت: توجه به زیست بوم به آثار هنری هویت و اصالت می‌دهد. برای من در این رویداد نمایشنامه‌های بومی و حتی زبان و شیوه پرداخت که از فرهنگ و آئین منطقه الهام گرفته شده بود بسیار جذاب بود. حتی آثاری از سایر استان‌ها بود که از این ویژگی بهره برده بودند. باید به این موضوع توجه کرد و اهمیت داد. اصلا ارزش این جشنواره که برگزار شد توجه به این موضوع مهم است.

این درام‌نویس اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم که باید به آن توجه کرد موضوع نمایشنامه‌نویسی است. درام به عنوان بخش بنیادی تئاتر خیلی اهمیت دارد. اگر می‌خواهیم تئاتر ما گسترش پیدا کند و از منابع غنی نمایشی بهره ببریم حتما باید به این بخش بنیادی یعنی نمایشنامه توجه کنیم.

وی افزود: جشنواره و رویداهای زیادی در کشور ما برگزار می‌شود که هر کدام اهمیت خود را دارند ولی برگزاری یک جشنواره نمایشنامه‌نویسی از چند جهت موضوع مهمی است. اول اینکه به شکل بومی و محلی یک موضوع و شخصیت را در نظر گرفته و در فراخوان به آن توجه می‌شود. در این دوره موضوع شخصیت‌های تاریخی و قهرمان و بومی استان مورد توجه در فراخوان بود.

این نمایشنامه‌نویس و کارگردان تئاتر تاکید کرد: فارغ از ارزش آثار ارائه شده، به نظرم از این جهت یعنی توجه به شخصیت‌های بومی و محلی و تاریخی جشنواره موفق شد به اهداف خود برسد. نویسنده‌های بومی و جوان با همین انگیزه در این جشنواره ادبی و هنری کار و فعالیت کرده بودند و آثاری را نوشته بودند. این خیلی مهم و پراهمیت است. دوم اینکه جشنواره فرصتی برای کشف استعدادهای جوان است. انگیزه‌ای برای حضور هنرمندان جوان و تازه کار است. خوشحال هستم آثار چند جوان را خواندم که به نظرم آغاز خوبی را در این کار شروع کرده‌اند.

کرمی درباره سطح کیفی آثار این رویداد گفت: در خصوص کیفیت آثار جشنواره اعتقاد دارم. جشنواره‌های ادبی و هنری شرایطی را برای فعالیت ایجاد می‌کنند و نباید انتظار داشته باشیم آثار بسیار شاخص در این حوزه تولید شود. به شکل طبیعی چند کار خوب را خواندیم و در جمع‌بندی آرا و نظرات  به آن توجه کردیم ولی این آثار در مقایسه با یکدیگر انتخاب شده است و به نظرم بضاعت و ظرفیت خیلی می‌توانست بیشتر از آثار ارائه شده باشد.

وی یادآور شد: یکی از اشکالات مسابقه و جشنواره‌های هنری و ادبی این است که نویسنده‌های حرفه‌ای کمتر در آن شرکت می‌کنند که دلایل مختلف دارد. به نظرم جریان‌سازی هنری مسابقات و جشنواره‌ها می‌تواند گروه هنرمندان حرفه‌ای را برای شرکت در این نوع رویدادها تشویق کند. این اتفاق در مسابقات شعر و داستان شکل گرفته ولی در درام‌نویسی هنوز این شرایط مهیا نشده است.

کرمی درباره اینکه چه معیاری در ارزیابی آثار شرکت کننده از سوی هیئت داوران قرار گرفته گفت: معیار مرسوم و ضروری اصول و فن و تکنیک نمایشنامه‌نویسی است. ولی باید توجه کرد درام در جهان در حال تحول است و توجه به آثار خلاقه و نوآوری در آثار یک معیار همیشگی در ارزیابی آثار هنری است. توجه به هنرمندان جوان و خلاقیت در آثار خلق شده برای من در ارزیابی آثار خیلی اهمیت داشت. چندین کار ارزشمند را خواندم که در انتخاب نهایی ما قرار نگرفت ولی این آثار چارچوب و بستر تبدیل شدن به یک درام موفق را دارند. امیداورام شرایط تعامل و هم فکری برای تکمیل این آثار ایجاد شود. اینجا نقطه‌ای است که جشنواره ها باید توقف و روند اثر بخشی را دنبال کنند. پیشنهاد من این است استعدادهای شرکت‌کننده به روش مختلف پیگیری شوند. بخصوص نویسنده‌های بومی جوان که می‌توانند نسل آیند ه هنر این کشور باشند.

شهرام کرمی در پاسخ به اینکه آیا این جشنواره کمکی به پیشرفت نمایشنامه‌نویسی و و تولیدات فاخر در تئاتر می‌کند تشریح کرد: هر رویداد هنری نقش موثر دارد. تا وقتی این رویدادها مقطعی و زودگذر باشد اثر بخشی آن محدود است. وقتی مستمر و با هدف باشد نتیجه‌بخش و موثر خواهد بود. امیدوارم برای این رویداد طوری برنامه‌ریزی شود که تداوم داشته باشد. در این صورت به پیشرفت نمایشنامه‌نویسی کمک خواهد کرد.

گفتنی است، اختتامیه چهارمین جایزه نمایشنامه‌نویسی شیدای دهکردی از سوی واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری چهارمحال و بختیاری ۷ مرداد ماه ساعت ۱۸ در پردیس سینمایی بهمن شهرکرد برگزار می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha