به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «شهید القدس» حاصل تلاش ۱۲۰ هنرمند شرکتکننده در کارگاه «شهید القدس» است که از ۲۸ تا ۳۰ آذرماه با مشارکت حوزه هنری استان کرمان، مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مس سرچشمه در کرمان برگزار شد.
ماحصل کارگاه پوستر، کتیبه وپرچم و تصویرسازی کرمان خلق ۱۷۰ اثر هنری بود که از میان آنها ۴۷ اثر از ۴۲ هنرمند به نمایشگاه «شهیدالقدس» راه یافت.
به گفته محمد زرویی نصرآباد مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری آثار این نمایشگاه به مراکز استانی ارسال شده و هر استان به فراخور فضا تولیدات هنری را به نمایش گذاشته است. همچنین قرار است بعد از نمایشگاه «شهید القدس» در گالری عالی حوزه هنری، این آثار در موزه فلسطین و دانشگاه هنر هم به نمایش درآید.
محمد خراسانی زاده مدیر دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که یکی از بازدیدکنندگان این نمایشگاه بود درباره نمایشگاه «شهید القدس» گفت: این نمایشگاه یک رویداد مجزا نیست بلکه قطعهای از جورچین و فرآیندی است که به همت حوزه هنری مسیرش از کرمان شهر حاج قاسم سلیمانی آغاز شد و با مشارکت نهضت پوسترهای انقلاب اسلامی، مجموعه ارشاد شکل گرفت.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه «شهید القدس» ماحصل رویدادی سه یا چهار روزه است که چکیده آن در گالری عالی حوزه هنری به نمایش گذاشته بیان کرد: فرآیند خلق آثار نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «شهید القدس» اتفاق بهجا و ضروری است چراکه این رویداد به ایجاد فرصت مواجهه و گفتگوی استعدادهای جوان با اساتید حوزه هنرهای تجسمی کمک کرده و شرایطی را فراهم آورده تا جوانان و نوجوانان به بهانه مفاهیم ارزشمندی چون مقاومت، حاج قاسم سلیمانی و فلسطین مهارتاندوزی کنند و در چارچوب این محتوا قالب هنر را بهتر یاد بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه همزمانی تولید اثر و آموزش، باعث انتخاب آثار هنری ارزشمندی در قالب این نمایشگاه شده اظهار کرد: برخی از آثار ساختارشکنی بسیار خوبی دارند و در حوزه فرم از نوآوری برخوردارند و برخی دیگر با محتوای جدید حرف تازهای را مطرح میکنند و از این نظر باید از برگزارکنندگان این رویداد هنری قدردانی کرد.
خراسانی زاده درباره خلق آثار هنری با موضوع فلسطین تشریح کرد: پیامی که در قالب یک اثر هنری خلق میشود، تاثیرگذاری چندبرابری خواهد داشت. همچنین زبان تصویر نیاز به آموختن ندارد و وابستگی به یک ملیت خاص ندارد. وقتی مفهوم و محتوا در چارچوب بیان تصویری قرار میگیرد، کمک میکند تا مرزهای زبانی فراتر رود و حرفها بدون نیاز به دانستن زبان، به گوش دنیا رسد.
نقش هنر در بازتاب وقایع فلسطین
وی ادامه داد: بخش عمدهای از بازتاب بینظیری که در ایام طوفانالاقصی و مقاومت مردم فلسطین شاهد بودیم، به زبان هنر باز میگردد. یعنی اگر قابهای تصویر از مناطق تحت ظلم اسرائیل منتشر نمیشد یا آثار گرافیکی، نقاشی، کارتون و کاریکاتور و پوستر مدام مخابره نمیشد و در بین مردم دنیا انتشار نمییافت بسیاری از مردم پیام مردم فلسطین را درک نمیکردند و به گوششان نمیرسید لذا عرصه هنر قالب بسیار مهمی است که در هر جا به خوبی استفاده شده، ماندگاری پیام را به عهده داشته و باعث شده مخاطب بیشتری با آن پدیده درگیر شود.
نگاه تربیتی در رویدادهای هنری
مدیر دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در کنار مخاطب اثر هنری، مخاطب مهمتری وجود دارد که همان هنرمند است. هنرمندی که خلق اثر میکند و درگیر کنشگری میشود آن پیام را با تمام وجود خود حس میکند و این باعث میشود جوانان با این نوع پیامهای ارزشمند که حرف روز دنیا است، آشنا میشوند و آن را درک کنند. بر همین اساس هم برگزاری چنین رویدادهایی در حوزه نگاه تربیتی ارزشمند است.
وی ادامه داد: این نمایشگاه به سراغ هنرمند طراز اول نرفته بلکه هنرجویانی که علاقهمند بودند یا هنرمندانی که در سطح میان رده کار میکردند به خلق اثر برای این رویداد پرداختهاند که اکثرا جوان و نوجوان هستند و فعالیتهایشان باعث افتخار است.
حوزه هنری در خلق آثار استانی پیشگام است
داود قدرتی سرپرست موزه هنرهای معاصر فلسطین که از بازدیدکنندگان نمایشگاه «شهید القدس» بود در حاشیه افتتاحیه این رویداد هنری گفت: اینکه در برگزاری چنین رویدادهایی فرصت به هنرمندان سایر استانها داده میشود، اتفاق خوبی است.
وی اظهار کرد: حوزه هنری در زمینه سهیم کردن هنرمندان استانی در خلق اثر پیشگام است و امیدوارم برگزاری چنین نمایشگاهی در دیگر نقاط کشور هم ادامه پیدا کند.سرپرست موزه هنرهای معاصر فلسطین افزود: کادر هنر انقلاب در آینده ساخته خواهد شد و این رسالتی است که حوزه هنری عهدهدار شده و به خوبی هم در این زمینه راهبری کرده است.
وی درباره نقش هنرمندان نیز بیان کرد: کارگاهی که در استان کرمان در قالب هنر کتیبه، پرچم، تصویرسازی و پوستر برگزار شد، فرصتی را فراهم کرد تا امروز نمایشگاه «شهید القدس» برگزار شود و این جریان میتواند زمینهساز رویدادهای بزرگتر و همهجانبهتر باشد.
قدرتی همچنین تاکید کرد: استفاده از نام «شهید القدس» بجا و هماهنگ با کل رویدادهایی است که این روزها در کل کشور در حال برگزاری است. این انتخاب بسیار خلاقانه است و اگر ما هم قرار باشد میزبان چنین آثاری باشیم قطعا با همین عنوان این نمایشگاه را برگزار خواهیم کرد.
این نمایشگاه از ۱۶ تا ۲۴ دیماه هر روز از ساعت ۹ تا ۱۸ در نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.
نظر شما